Grădina de lângă casă - colţişor de rai.

Creat de romikele, Septembrie 18, 2011, 08:11:12 AM

« precedentul - următorul »

jonny_it

Sau era vorba de butoaie si sticle?  :rotfl: .. trebuie sa recunosc: la alea nu ma pricep foarte bine totusi incerc sa invat; la fel stau si cu apicultura;

Nea Costica din Buzau

[happy sa stii ca ai dreptate   :roll: ca daca beam seara  mai mult de 2 litri de gin ars   acolo in foisor a doua zii ma durea capul  :nebun:  cate noxe mai degaja si nucii astia  :roll:  =))  =))  =))  :hi:  :hi:  :hi:]
Ti se trage de la veverita  :rotfl: =)) =)).
PS [pt forumisti] Se vaita Bucovineanu, ca a depozitat niste nuci intr-o cutie de stupi, si i le-a gaurit veveritele, si le-m spus ca mie imi sunt foarte dragi si vreau o poza cu ele dar din ograda.
Mi-a trimis Postasul fotografiata chiar langa foisor. Sa fiti sanatosi!! :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Nea Costica din Buzau

Am promis ca o sa va postez cum altoiesc eu pomii fructiferi in despicatura, am sa o fac pt ca anotimpul o pemite in unele zone. Daca gazda topicului [Romikete], nu este de acord, nu ma supar daca sterge postarile.
Mai intai procuram un minim necesar de scule si consumabile, pe care eu le-am fotografiat. Iata-le!!. Alegem portoltoiul, se reteza orizontal cu o panza cu dintii marunti [pt a nu deflora coaja], dupa care despicam pe centrul. Vom continua.

Nea Costica din Buzau

Continuam. Pt despicare, fixam cutitul pe centrul taieturii si lovim usor cu ciocanelul, facand crapatura in functie de grisimea altoiului. Fasonam altoiul [ca in poza], si-l fixam coja-n coaja cu portaltoiul. Urmarim pana unde a ajuns crapatura in portaltoi pe verticala, si de acolo incepem strngerea si etansareabuza taieturii, si continuam pana cand banda depaseste cu 5-7mm taietura orizontala a portaltoiului. Voi continua.

Nea Costica din Buzau

Continuam. Intr-o cutie de conserva [dotata cu maner si ciuciur, vezi poza] facem prin topire o pasta lichida compusa din smoala si parafina [ sa nu crape dupa uscare, putem pune si ceara, putina motorina etc], si o turnam fierbinte in scobitura formata de banda izolatoare. Aveti nelamuriri, pt ca nu sunt sigur ca am fost destul de explicit [sunt si eu un pic obosit, am avut o saptamana plina ], va rog sa ma intrebati, si am sa va lamuresc. Va asigur ca metoda va reuseste aproape 100/100, si e pacat sa nu incepeti in primavara asta. Maine am sa revin cu cateva nuante in completare la ce am postat. Noapte buna  :hi: C.B

Donbazil

Sal'tare!
Eu de catziva ani, topesc intr-un ibric ceara si resturile de pe fundul borcanului in care fac tinctura de propolis si o amestec  aprox. jumate/jumate cu untura de porc. Daca-i prea moale bag putzina cenusa, daca se intareste prea repede mai pun untura. Acest mastic  mi-a dat cele mai bune rezultate. Cu zmoala am altoit pe vremuri dar se crapa si.....Pute ca naiba.
Azi am altoit niste pomisori. Cand descarc pozele am sa postez.
Sal'tare!
Donbazil - Faget

emil.oltean

Sal'tare Donbazil! Reteta dumitale cu masticul pentru altoit este foarte interesanta.Nu am mai vazut asa ceva pana acum.Cu siguranta o voi prepara si incerca.Multumim.

ion patrut

in sfirsit a venit primavara si la tupilati astazi sunt 18grade au iesit si albinele mele la un zbor de zile mari nu mi-a murit nici o familie 16 am bagat la iernat cum se zice 16 au iesit in primavara sunt multumit si fericit si as dori sa fie si la voi la fel pun si cateva poze

Ionel_Cluj

Buna tuturor!

Va prezint gradina noastra. Au inceput deja albinele sa dea tarcoale florilor in cautare de polen. Sper sa va placa fotografiile.

marius_vfp

salut, ionel cele mov sunt branduse?
anu alsta am luat un plic cu bulbi de branduse din kaufland sa vedem ce va iesi , leam plantat cam tarziu dar sper sa iasa

sanatate, spor la treaba la toti
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Ionel_Cluj

Da sunt branduse si acelea. Sotia zice ca si ea tot de la Kaufland le-a cumparat cele colorate .Cele mov le-a primit de la o prietena. Brandusele ,ca orice bulbi,  se planteaza toamna asa ca daca le-ai pus in primavara cred ca numai anul viitor vor inflori

Ionel_Cluj

Va mai prezint cateva flori din gradina. Ultimele trei fotografii sunt de anul trecut.

Nea Costica din Buzau

[
Citat din: Donbazil din Martie 16, 2012, 11:04:24 PM
Sal'tare!
Eu de catziva ani, topesc intr-un ibric ceara si resturile de pe fundul borcanului in care fac tinctura de propolis si o amestec  aprox. jumate/jumate cu untura de porc. Daca-i prea moale bag putzina cenusa, daca se intareste prea repede mai pun untura. Acest mastic  mi-a dat cele mai bune rezultate. Cu zmoala am altoit pe vremuri dar se crapa si.....Pute ca naiba.
Azi am altoit niste pomisori. Cand descarc pozele am sa postez.
Sal'tare!
Donbazil - Faget
]
Sa fii sanatos Donbazil!! :smile: impreuna cu familia!!. Ce-l care m-a invatat sa altoiesc nu mai e, si ma bucura faptul ca matale sprijini aceasta invatatura, care va fii vesnica si benefica. Multe ai spus si ai de spus dar .... asta e nivelul nostru de intelegere!!!!!  ^:)^ =D>
ps mai e avionul ala [bar] la Faget? Sa fii iubit..... ca meriti!!!  =D>

Donbazil

Sal'tare!
Da, avionul mai exista si e cafe-bar dar functioneaza numai in sezonul cald....
Iacata cateva poze facute cand altoiam intr-un portaltoi gutui, niste mladitza de par de Sant'Ilie....

Donbazil

Sal'tare!