De prin net

Creat de tassevasi, Septembrie 04, 2011, 11:19:06 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: jenica67 din Martie 15, 2015, 09:12:40 AM
Astea sunt statistici, pentru asi justifica masurile ulterioare. Romani dupa revolutie, au fost cel mai manipulat popor !!

Si totusi daca ne uitam bine in jurul nostru vedem ca lucrurile ar putea sta mult mai rau de atat, iar varsta de la care se consuma alcool e din ce in ce mai mica.
Consumul de alcool a devenit chiar o traditie  intre tineri. (Care nu consuma nu e barbat, e un fraier)

Din cate am inteles astia si-au facut statisticile ( locul 5 in lume la consum) pe baza alcoolului achizitionat legal cu chitanta si facturi.

Dar exista si alcool vandut la negru, exista si alcool produs acasa.

Daca aceasta ar afecta doar pe persoana ce consuma nu ar fi o asa mare problema, fiecare face ce vrea cu corpul lui.
Dar problema e ca afecteaza si pe alti, prin accidente ca urmare a consumului de alcool, violenta ca urmare a consumului de alcool.

Femei fara educatie sexuala care fac avorturi fiindca nu vor sa mai aduca copii intr-o familie in care sotul e violent si cheltuie toti bani pe alcool

jenica67

Prin vara trecuta era la TV o statistica, din care rezulta ca suntem printre ultimii la consumul de bere din Europa. Acum la consumul de alcool pe locul 5 in lume, mi se pare exagerat. Cu exeptia unei regiuni unde se bea la orice ora, nu cred ca se poate aceiasi lucru, despre ceilalti. Acum mai sunt si circumstante agravante, sunt multi barbati someri, sau intr-o alta forma vegetativa (si eu am cativa in bloc, care sunt angajati la banca din fata de dimineata pana seara) iar nevestele lucra in strainatate. Astia isi ineaca in fiecare zi amarul, ca sunt singuri si decat sa isi faca de mancare, mai bine iau ceva la bord si dupa merge orice.  =)) Dar pot sa spun fara sa gresec ca in general ni s-au vandut foarte multe prin manipulare, ca asa este in nu stiu ce tara din Europa, sau ca asa a spus UE, sau ... verzi si uscate.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

jenica67

Uite ce zice http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_%C8%9B%C4%83ri_dup%C4%83_consumul_de_alcool
l a Romania se spune total pe an 14,4 l din care 50% bere, 29% vin, 21% spirtoase. Pai este chiar penibil. Pentru ca eu de exemplu beau in fiecare seara o bere, si sambata si duminica beau chiar si doua, una la pranz si una seara. Eu singur beau cca 235 l de bere. vin foarte rar si tuica 0,6-1 l/luna deci sa zicem 8-10 l pe an, si asta tot seara inainte de masa cand beau cca 30-50 ml o data. Acum analizandu-ma mie, nu mi se pare ca beau mult. Nevastamea in 34 de casnicie ( acusi 35) nu m-a vazut nici o data beat. Daca socot alcoolul pur din bere 11,7 ( daca pun 5%) + 10 l de tuica rezulta ca sunt printre cei mai mari betivani.  =)) Sa spuna ceilalti daca vi se pare ca beau prea mult ?

pistol28

Românii plecaţi peste hotare ne coboară cel puţin o treaptă în clasament, mare păcat, că aşa depăşeam pe urmaşii lu Tolstoi.

Alcoolicii spun tot timpul că ei beau în mod OBIŞNUIT, niciodată nu vor recunoaşte că sunt dependenţi de alcool.

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

jenica67

Am socotit gresit ca berea are cam 4,5 si la tuica trebuie socotit tot alcoolul pur. Deci 235*0.045=10.575 l allcool si tuica 8*0.32=2.56 rezulta  13.135 L deja sunt sub medie  =))

Dar cand eram la liceu am lucrat in vacanta la posta si acolo aveam un coleg din Bihor, despre care colegii spuneau ca bea 2 l de palinca si dupa le stingea cu doua lazi de bere.  :nudie:

oroles

Citat din: jenica67 din Martie 15, 2015, 11:44:05 PM
Uite ce zice http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_%C8%9B%C4%83ri_dup%C4%83_consumul_de_alcool
l a Romania se spune total pe an 14,4 l din care 50% bere, 29% vin, 21% spirtoase. Pai este chiar penibil. Pentru ca eu de exemplu beau in fiecare seara o bere, si sambata si duminica beau chiar si doua, una la pranz si una seara. Eu singur beau cca 235 l de bere. vin foarte rar si tuica 0,6-1 l/luna deci sa zicem 8-10 l pe an, si asta tot seara inainte de masa cand beau cca 30-50 ml o data. Acum analizandu-ma mie, nu mi se pare ca beau mult. Nevastamea in 34 de casnicie ( acusi 35) nu m-a vazut nici o data beat. Daca socot alcoolul pur din bere 11,7 ( daca pun 5%) + 10 l de tuica rezulta ca sunt printre cei mai mari betivani.  =)) Sa spuna ceilalti daca vi se pare ca beau prea mult ?

Jenica, nu cred ca bei mult dar e clar ca statistica nu prea cunosti. Uite, de exemplu eu sunt din aceia care ma inscriu sub medie. Uneori trec si 2 saptamani fara sa beau un pahar. Daca fac media intre mine si tine scade la sub circa 117 L. Spre norocul nostru nu sunt asa de multi betivi ca in GB si alte tari cu pretentii din Occident.

Uite cum sta Europa la consumul de alcool in UE. Romania e nimica toata pe langa Grecia (iar Grecia!), Spania si Belgia.
http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=hlth_ehis_de10&lang=en
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

In plus trebuie precizata si metodologia.
Consumul de alcool poate fi stabilit prin 2 metode:
1. Cantitatea de alcool vanduta / Populatia Romaniei (de peste 18 ani)*100
2. Ancheta pe baza de chestionar pe un esantion reprezentativ.

Ambele au neajunsuri. Problema la prima metoda este ca alcoolul neaccizat, nu intra in calcule. Cum noi romanii suntem buni la evaziune atunci consumul estimat va fi mai mic decat cel real. Ca sa nu mai punem ca fiecare gospodarie are dreptul la producerea a 60 de L de alcool pe an pentru consum propriu, ceea ce ar creste mult media. :D Si acesta nefiind fiscalizat nu intra in statistici. De aceea consumul de tuica poate parea mai mic decat asteptarile.

Metoda a 2-a este mai adecvata.

jenica67

Fi linistit ca stiu statistica cat nu crezi. Fac raportarile statistice, planificare si programarea productiei de peste 29 de ani, la firma actuala. Am terminat facultatea la Timisoara in 1983 cand nu se luau examene pe bani, cu nota mare. Intre timp am facut nenumarate cursuri si specializari. Sunt specializat in prelucrare baze de date, Oracle, daca iti spune ceva, am si diploma de Manager de proiecte, chiar si diploma ca am cucerit Everestul, fara misto. Ma-am laudat destul ? Cand o sa ajungi la varsta mea (ca atunci cand am facut contul pe yahoo, jenica57 era ocupat), poate o sa ai placerea sa bei o bere, acasa la masa seara, ca nu frecventez restaurante si o sa vezi altfel statisticile. Mersi oricum pentru straduinta de a ma lamuri, cum este cu statistica. Apropo de alcool ca sa vezi cata ambitie pot avea, am tinut tuica de cand fiul meu a avut 14 ani, pana la 30 cand s-a casatorit, am avut suficienta sa fac botezul nepotului meu, si mai am si pentru cel de al doilea nepot daca se va naste.   

pad3

daca avem 2 paini si 2 oameni, statistica lui oroles spune ca avem 2 oameni satui. practic depinde xine are cutitul...sau poate unu-i baron. in concluzie statistica nu tine de foame ci e un instrument al socialului de a ne socoti la metru cub
somnul ratiunii naste monstri

Muntoiu Radu

Citat din: pad3 din Martie 17, 2015, 06:54:38 PM
daca avem 2 paini si 2 oameni, statistica lui oroles spune ca avem 2 oameni satui. practic depinde xine are cutitul...sau poate unu-i baron. in concluzie statistica nu tine de foame ci e un instrument al socialului de a ne socoti la metru cub
Statistica conduce lumea... De exemplu, insritutiile financiare calculeaza statistici care le spun cat de probabil este sa le moara clientii intr-o anumita perioada... Daca vrei sa stii cate zile mai ai de trait, mergi si intreaba la banca  :)

pad3

mu te-ai prins ca asta ziceam si eu? statistica e pt cei bogati, ii ajyta sa-si exploateze oile
somnul ratiunii naste monstri

oroles

Ce inseamna sa ai experienta in altoit...

https://youtu.be/N6PNdvp4zzk

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

RazvanTi

si eu m-asi juca cu ingrijitoarea LA FEL ...  :nebun:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro