De prin net

Creat de tassevasi, Septembrie 04, 2011, 11:19:06 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Nu stiu daca am ales topicul potrivit, dar mi s-a parut interesant ce vorbeste Neagu Djuvara si anume ca Alecsandri ar fi avut un bunic evru:
    https://www.youtube.com/watch?v=_7V2VCT-5Ag
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Ati fi uimit, domnule @stefan1 sa vedeti cate mari personalitati romane au avut stramosi de origine neromaneasca. Cele mai influente familii boieresti din Moldova si Tara Romaneasca aveau stramosi greci sau evrei. Cea mai recenta carte citita de mine este una despre genealogii. E interesant sa vezi ca Dimitrie Gusti, A. D. Xenopol, Sergiu Celibidache, Eugen Ionescu, Radu Gyr, Alexandru Obregia (genealogia lui mi-a placut cel mai mult), Matei Bals au fost descendenti ai unor familii alogene. Cartea mai are si alte genealogii ale unor personalitati mai putin celebre.

Insusi Neagu Djuvara are stramosi de origine greceasca. Din ce am inteles eu exista doua ramuri ale familiei istoricului - cea moldoveana care isi ortografiaza numele "Juvara" si cea munteana care isi scrie numele "Djuvara". Sunt interesat de ceva arhondologii deoarece am inteles ca in ele sunt referinte pretioase despre fiecare familie de boieri in parte. Din pacate le gasesc cam greu.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

Am gasit Arhondologia Moldovei mentionata de Djuvara dar nu e scrisa de Gheorghe Sion ci de Constantin Sion.

stefan1

Unde ai gasit-o? Pe net?
  Si Djuvara s-a corectat si mai spre sfarsitul expunerii mentioneaza pe Constantin Sion ca autor al studiului genealogiilor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

romikele

tassevasi

tassevasi

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

romikele

cipik

Ce nu face omul pentru o bere rece.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

sorinma

Asta e ca in bancul ala cu rusi si americani cu instrumentul de scris in orice conditii...
Americani dupa ani de zile de cercetari si milioane de dolari cheltuiti au inventat instrumentul de scris care sse putea folosi in orice conditii:sub apa, pe geruri de -50 gr ,in conditii de imponderabilitate etc.In tot aces timp, Rusii au folosit creionul.
=)) daca nu ai un atelier dotat cu plasma si alte scule nu mai bei bere?sa nu punem un film cu ce desfac romani berea ca nu stiu ce pare isi face meseriasu asta despre el
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

jenica67

Munca fara folos ! Orice dop se desface, tinand gatul sticlei in mana stanga si cu dreapta cu o surubelnita, o lingura, o bricheta sau ce ai la indemana, faci parghie si deschizi !
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

romikele