• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Computer de bicicletă utilizat pentru masurarea rotatiei/minut

Creat de albine, August 29, 2011, 04:08:21 p.m.

« precedentul - următorul »

albine

 Cu 13 RON am cumparat un computer bicicleta pe care l-am utilizat la masurarea numarului de rotatii /minut la centrifuga radiala cu ax orizontal pe care o detin.Din variatorul de tensiune reglez turatia care imi convine.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

D006

Citat din: albine din August 29, 2011, 04:08:21 p.m.
Cu 13 RON am cumparat un computer bicicleta pe care l-am utilizat la masurarea numarului de rotatii /minut la centrifuga radiala cu ax orizontal pe care o detin.Din variatorul de tensiune reglez turatia care imi convine.
...."computer bicicleta" presupun ca este un fel de kilometraj ceva..

..dar ce este, cum este centrifuga ta radiala cu ax orizontal ca nu pot sa mi-o inchipui deloc..cite rame are..??

Spui ca ai regla turatia din variator de tensiune...Ce model de variator folosesti..??..Ce putere este motorul ?..ca eu am vrut sa incerc mai demult clasicul variator de tensiune--ala de becuri de 1 kw, ca altul nu am gasit-- dar un electrician m-ia spus ca n-ar fi bun pt un motor de 750 wati

Kov iulian

Vreti sa va mai dau o idee , cum va mai puteti face ceva pt a numara numarul de roatati ? acest lucru se poate face cu un simplu calculator de buzunar , trebuie doar sa trageti doua fire de la tasta egal si sa le conectati la un intrerupator ( sau un optocuplor   , traductor hall  http://ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_Hall  etc ) Sistemul se armeaza apasind tasta cu numarul 1 apoi tasta Plus apoi contactul de la tasta egal , de fiecare data cind se vor fi atinse contactele pe ecran se va numara 1-2-3-4-5  si asa mai departe pina la mii sau sute de mii . ( puteti trece orice valoare 2 +  apasind egal  mereu va apare 4-6-8-10   dar si apasind  3+  apoi egal si va apare 6-9-12-15  si asa ma departe )                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                In legatura cu aceste lucruri 
Citat din: albine din August 29, 2011, 04:08:21 p.m.
Din variatorul de tensiune reglez turatia care imi convine.
si
Citat din: bio din August 29, 2011, 04:08:21 p.m.
Spui ca ai regla turatia din variator de tensiune...Ce model de variator folosesti..??..Ce putere este motorul ?
ar fi o mica mare problema , puteti regla rotatia unui motor folosind un variator de tensiune  doar daca acel motor este cu carbuni ( stator , rotor bobinat , si carbuni care face legatura electrica cu rotorul  fie el in curent continuu sau alternativ)  cum e la bormasinile de pe piata . Daca puneti un variator pe un motor din acela cu bobinaj doar pe stator aveti sanse mari sa il ardeti iar turatia nu e destul de reglabila . Singura metoda de a regla turatia unui astfel de motor e cu ajutorul unui aparat care modifica frecventa curentului care se alimenteaza un astfel de motor ( de la 50 de Herti cit e stasul lui pina la 100 -200 herti sau cit se poate ( daca motorul e cu condensatori , probabil ca se complica iar lucrurile pt ca trebuieste cumva modificata capacitatea lor  , in plus sau in minus, pt ca odata cu modificarea frecventei se schimba multe lucruri , ) , doar asa se poate realiza o modificare a turatiei fara pericolul de a supraincalzi , defecta motorul .

Kov iulian

Improvizatia acea cu calculatorul de buzunar transformat in numarator de rotati se folosea inainte sa apara chinezariile astea pe piata , aceasta metoda era folosita de electronisti pt a numara numarul de spire cind se bobina un transformator ceva , metoda a aparut si in revista de electronica Tehnium in acele reviste veti mai gasi tot felul de scheme electrice utile pt pastoral chiar si pt noi apicultori , variatoare de tensiune , invertoare , generatoare eoliene  . Mai pun inca o data linkul de unde se poate descarca aproape toata colectia 1970-2006  http://blog.jointelecom.com/lang_enarhiva-electronica-revista-tehnium-1971-2001lang_en/ ( spun aproape toata pt ca lipsesc 12 numere ale revistei - din 1997 lipsesc 10,11,12 .Din 1998 - 4 si 5 .Din 2000 - 11 si 12 . Din 2001 - 6.7.8.9.11 . Ii rog pe cei care au exemplare din numerele revistei enumerate mai sus sa facem cumva sa fie scanate si puse acolo pe acel site sa ramina si pt urmasi nostri .( A nu se confunda revista Tehnium international cu revista tehnium ( connex ) , a fost o perioada de citiva ani cind uni au scos o revista de electronica  sub acelasi  nume Tehnium  , obligindu-i cumva pe cei veritabili sa schimbe numele si sa adauge in coada si international . Apoi justitia si-a spus cuvintul si i-a obligat pe cei si-au insusit pe nedrept numele sa renunte la el si asa lucrurile au revenit la normal Tehnium international a redevenit Tehnium iar  revista impostoare Tehnium a devenit revista Connex ). Diferenta intre cel doua e ca Tehnium prezinta in numerele ei scheme si tot felul de articole  accesibile pt electronisti amatori  pe cind Revista Conex prezinta doar teorie si scheme foarte complicate ( mi-a luat teapa la timpul respectiv , pt ca nu stiam de schimbare si cumparam in continuare revista impostoare ) Sa ma scuzati pt ca m-am lungit atit dar ma tinut sa explic aceste lucruri , ca sa stiti pt ca pe acest site http://blog.jointelecom.com/lang_enarhiva-electronica-revista-tehnium-1971-2001lang_en/  veti gasi ambele reviste  , eu va recomand ca incepind din " 1996 " pina in " 2001" sa descarcati doar Tehnium international dupa " 2001 ' totul a reintrat in normal  iar in 2006 si-a incetat aparitia din pacate dupa 27 de ani de la aparitie .

albine

Centrifuga pe care o am in dotare este radiala cu ax orizontal de 8 rame.Motorul este de 280 w,1350,rotatii,220v.Variatorul de tensiune este pentru un consum de 3oow.Fotografii cu ea gasiti mai jos EXTRACTOARE MIERE  cautati dupa albine.Motorul este de la albalux 7 cu storcator.Centrifuga este facuta de mine  dupa o schita de centrifuga pentru 60 rame eu am redus la 8 rame scheletul l-am facut mai simplu se vede din fotografie.Schita o gasiti la adresa www.milotoi.ro    proiecte schita centrifuga   in partea stanga  a paginii.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

Kov iulian

Cred ca faceti o mare greseala . cumva acel " variator " cum il numiti dumneavoastra se alimenteaza de la 12 v si scoate 220 si il folositi pt a alimenta motorul pe cimp de la un acumulator ?  Daca asa se intimpla acela nu este variator ci invertor

albine

Eu am spus variator de tesiune.Daca la bornele unui motor se aplica o tensiune mai mica de exemplu 200 v sau 180 v ce se intampla ??scade turatia.Daca as avea un invertor as fi boier cu el as putea micsora sau mari turatia unui motor,fara sa scada puterea motorului.Un variator de tensiune il cumperi cu 16 ron iar un invertor 400-500 euro.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

D006

Citat din: albine din August 30, 2011, 09:51:17 p.m.
Centrifuga este facuta de mine  dupa o schita de centrifuga pentru 60 rame eu am redus la 8 rame scheletul l-am facut mai simplu se vede din fotografie.Schita o gasiti la adresa www.milotoi.ro    proiecte schita centrifuga   in partea stanga  a paginii.


..Albine, este fotografie de a ta..??sau fotografia lui dl-uiCRISTI X ??>...ca nu intelg prea bine unde sa caut fotografia..:(

albine

fotografia o gasiti in" centrifuga radiala cu ax orizontal " ,postata pe data de 12 septembrie 2009 , pe acest forum. creat de albine.Raspuns pentru bio.


 
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.