tratament antivaroa

Creat de happy, August 11, 2011, 11:31:41 PM

« precedentul - următorul »

emilavram

Ca tot suntem la tratament antivaroa  .
A folosit cineva beevital ce eficienta are daca e aplicat corect ?
A folosit cineva "acidului oxalic" ? Cum se foloseste care este toxicitatea?
Merci .

orbanstefan64

happy ,citi stupi tratezi si in cit timp??

emilavram

Ei sunt amator am avut mai demult 12 familii dar le-am vindut motive de spatiu (santier constructie ) , acuma ca sa terminat am iara 2 familii . Deci pot sa incerc diferite metode de tratament si sa vad care e mai buna .

happy

Citat din: orbanstefan64 din Septembrie 02, 2011, 08:38:48 PM
happy ,citi stupi tratezi si in cit timp??
Am cumparat 2 stupi in primavara si acum am 7buc.Primul tratament l-am facut cu foite puse pe tablite prin urdinis si de aceea am spus ca a durat putin acum cu pistolul de balonase ,cam 1/2ore si cu pus sirop :)
Fata de voi avansatii care aveti si 100 de stupi eu sunt mic copil =D>
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

orbanstefan64

nu conteza cine citi stupi are, difera volumul de lucru  :wink:

Florin-braileanul (FlorinI)

matcile mele inca depun.
are rost sa ma apuc sa fac tratamentul de toamna?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

marius_vfp

salut, ma gandesc ca peste cateva zile cand vor incepe sa iasa din celule proaspetele albinute ar putea fi sub +12 grade si nu vei mai poti face tratamentul, deci.......

la mine nu mai depun oua cam de 1 saptamana ,cum vi se pare? puiet capacit foarte putin .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bucovineanu

Este destula vreme pentru a face tratamentele. Abia a inceput toamna. Vor fi destule zile cu temperaturi de peste 12 grade. Important e ca cel putin un tratament sa se faca in lipsa oricarui puiet.

CRISTI M

Stai linistit Marius, ....
Acum 2 ani , pe 26 August aveam in stupi doar puiet capacit , ( a plouat , a fost frig ...) , in Decembrie (pe la sfarsit ) au inceput "curvele " ( reginele) sa oua si am scos ~ 6kg /fam ,miere de prun si 14kg la rapita .
Deci nu trebuie sa pui la suflet , ca la tine "curvele " nu mai oua . Sa ne rugam sa fie iarna scurta si fara geruri de - 35*C .

Obombo

Citat din: emilavram din Septembrie 02, 2011, 08:37:16 PM
A folosit cineva "acidului oxalic" ? Cum se foloseste care este toxicitatea?
Acidul oxalic se foloseste fie in solutie, picurat intre rame, fie sublimat. Ar mai fi o metoda, solutie pulverizata pe faguri dar nu mi se pare foare practica. Solutia picurata nu se poate repeta pe aceiasi generatie de albine deci pentru a fi eficienta se face in lipsa puietuli, iarna cand matca intrerupe ponta in mod natural sau vara dupa intreruperea sau limitarea pontei. Sublimatul se poate repeta deci se poate aplica si in prezenta puietuli capacit repetand tratamentul la interval de trei patru zile pana cand nu mai cade varroa. Tratamentu este permis in apicultura biologica, nu lasa reziduri in ceara sau in miere (acidul oxalic este prezent in miere in mod natural) dar se face in absenta magaziilor. Pana in prezent nu se inregistreaza fenomene de rezistenza si este improbabil sa apara, din cauza modului de actiune a acidului asupra acarienilor. Pentru sublimat se foloseste masca sau semimasca si ochelari cu filtru A2P3. Exista si un produs inregistrat pe baza de acid oxalic care se poate folosi fie in solutie fie sublimat, Api Bioxal produs de Chemicals Laif.

apicmd

BPR!!!!

stefanescu

O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

POSTASUL

Citat din: apicmd din Septembrie 21, 2011, 09:41:30 AM
Un varojet  cit  costa? :hi:
pe celalalt forum la donu Sandu 100 ron+9 ron posta=109 ron , lasai un MP. cu comanda si adresa si in 2 zile al ai :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

happy

Citat din: apicmd din Septembrie 21, 2011, 09:41:30 AM
Un varojet  cit  costa? :hi:
Cel mai ieftin varojet este pistolul de balonase (modificat)13lei :yes:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

cristifader

Buna Happy,

sa stii ca pe la altii in zona e specula.... un varo"buble"jet costa chiar si 15 lei ..... (si asta negociat in jos de la 20 ...)
:)

priceput sa fii, ca in rest pe unde sa dai bani se gaseste.. ;)