Imobilizator matca

Creat de badguy_goodguy, Iulie 12, 2011, 09:32:14 PM

« precedentul - următorul »

badguy_goodguy

Doresc sa marchez matcile, insa ori din cauza ca sunt incepator, ori mie frica de ele... nu prea imi place sa le prind cu mana, le cam scap,etc. Stie cineva de unde pot cumpara un imobilizator pentru marcarea matcilor?

mape 48-petru manea

badguy_goodguy

Ok, si eu vreau acuma de pe net?

cristi ciuc

Este de actualitate acest sistem care imită folosirea unui dispozitiv asemănător cu o praştie.
Dezavantajul ar fi, după cum am observat atât din imagini cât şi în postările scrise, că acest procedeu se practică direct pe ramă, iar matca este imediat lăsată liberă. Ulterior, albinele, harnice şi curate, cum le ştim, pot curăţa vopseaua de pe matcă.
Dar se pare că această modalitate este viabilă, fără a provoca prea mult disconfort mătcii.

pharaonu75

Citat din: badguy_goodguy din Iulie 12, 2011, 09:40:12 PM
Ok, si eu vreau acuma de pe net?

Eu asa ceva folosesc!
http://www.apiluk.ro/index.php/product_details/display/id/197

Merge foarte usor cu un marker cu vopsea, din cele prezentate in topicul acesta
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

liviu1965

Citat din: badguy_goodguy din Iulie 12, 2011, 09:32:14 PM
Doresc sa marchez matcile, insa ori din cauza ca sunt incepator, ori mie frica de ele... nu prea imi place sa le prind cu mana, le cam scap,etc. Stie cineva de unde pot cumpara un imobilizator pentru marcarea matcilor?

Orisice magazin apicol are asa ceva. Nu cauta in raft, intreaba vanzatorul. E vreo 10ron, daca nu ma insel

Bafta

bee_lover

Gasesti intr-o multime de locuri de pe net: ovisan , nektarking doar 2 dintre ele

orbanstefan64

iata unul de la Skypi

pharaonu75

Citat din: orbanstefan64 din Iulie 13, 2011, 10:34:27 PM
iata unul de la Skypi

Acest model de cilindru pentru marcat matci este foarte usor de folosit...
Pentru ca se tem sa prinda matca cu mana, este ideal pentru incepatori!
Eu il folosesc si nu am ce sa-i reprosez!

happy

Eu am reusit sa marchez 2 matci din mers fara sa le prind.Le-am marcat cu marker alb pe baza de vopsea.Mana fara sa tremure si a iesit.Este norocul incepatorului cred :)
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

badguy_goodguy

Eu marcai cu alb vreo 5, scapai vreo 2 si omorai vreo 3 ,  :nudie:

pharaonu75

Citat din: badguy_goodguy din Iulie 22, 2011, 11:53:33 PM
Eu marcai cu alb vreo 5, scapai vreo 2 si omorai vreo 3 ,  :nudie:

Incearca mai intai pe trantori, pana cand te obisnuiesti si "iti faci mana"!

crombra

Fratilor, 'prastia' este sfanta. Dar musai trebuie sai folosesti marker cu vopsea pe baza de alcool, sa nu miroasa. Eu de cand am vazut pe forum am si aplicat procedeul. Stresam regina mai putin. E adevarat ,trebuie sa ai o mana sigura. Un amanunt, 'prastia' trebuie sa aiba firul din elastic mai subtire.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

tassevasi

Cum arata **prastia** aceia , eu mi,am  facut unul ca cel aratat in filmulet .
Cum obtinem vopseaua cu alcool ?
  Numai bine .