Unele Concepţii GRESITE drespre albine

Creat de apiardelean, Iulie 10, 2011, 11:03:24 PM

« precedentul - următorul »

POSTASUL

imi cer scuze tuturor pentru situatia creata si in special domnului apiardelean ^:)^ mesajul eu lam sters
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Obombo

Se intampla destul de frecvent in discutiile (mai ales aprinse) pe forum sa se dea un raspuns mai caustic decat ar fi necesar si este utila posibilitatea de a sterge sau a modifica propriile postari atunci cand citite "la rece" par nelalocul lor. Cand raspunzi cuiva in scris este mai usor sa scapi niste cuvinte in plus decat atunci cand te gasesti fata in fata iar Apiardelean a facut cam acelasi lucru cu Postasul in postarea pentru care a fost atentionat de admmin, desi eu personal pot sa inteleg reactia care a avuto.
Poate ar fi cazul sa ne intoarcem la subiectul initial al discutiei, "unele conceptii gresite despre albine" care intre timp a deraiat spre "unele conceptii gresite despre apicultori".
Toate cel bune!

apiardelean

romikele,
astep acum sa ma faci simplu  cititor
baneaza-ma definitiv si irevocabil
astep online
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

stefan1

Si eu zic ca reactia D-lui Apiardelean a fost exagerata.
  Eu nu-s asa sigur ca nu este roman, iar ca limba scrie mult mai corect ca altii. Multe greseli se intampla din viteza sau oboseala. Si eu vad in ce am scris multe greseli pe care din pacate nu le mai pot corecta si raman acolo sa le remarce toti cititorii.
  Pe de alta parte sunt aproape sigur ca Apiardelean este un user vechi care a activat sub alt nume, de fapt sub mai multe, insa pana mesajele sunt interesante , pe mine nu ma intereseaza.
Nu trebuia sa se manie ca cineva se indoia ca este roman. Este mai scuzabil ca un neroman sa mai greseasca un cuvant romanesc, decat ca userii romani insisi sa greseasca frecvent in exprimare. Repet insa ca nu suntem pe un forum literar, ideile conteaza, chiar daca mai gresim in exprimare.   :stop_the_war:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

filip

Citat din: apiardelean din Iulie 26, 2011, 12:01:03 AM

romikele,
astep acum sa ma faci simplu  cititor
baneaza-ma definitiv si irevocabil
astep online
Apiardelean,
Nu trebuie sa te baneze cineva sa nu mai postezi daca asta doresti,eu nu mai postez pe Stuparitul fara sa fiu momentan banat.
E o chestiune de caracter
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bee_lover

Vad ca a reusit ce a dorit, sa atraga atentia tuturor, stiti vorba aia: fiecare pasare pe graiul ei piere, plus ca cei mai vechi stiu cine este.  :offtopic:

antiopa din ardeal

Imi pare nespus de rau ca discutiile au deviat in niste dispute fara rost. Participarea d-lui Vitray Thomas, renumit redactor sportiv, jurnalist, reporter si nu in ultimul rand scriitor la discutiile de pe forum eu cred ca ar trebui sa ne onoreze. Si consider ca trebuie respectat daca nu pentru activitatea vietii dansului, macar pentru varsta pe care o are. Cu siguranta multi dintre noi  inainte sa ajungem  la aceasta varsta vom mirosi florile la radacina. Ma incanta faptul ca pasiunea pentru albine nu cunoaste limite de varsta, continent, ocupatie in viata de zi cu zi sau pregatire scolara. Si faptul ca a invatat limba romana desi nu este o limba de circulatie internationala il apreciez si ma face sa il respect si mai mult. Haideti sa ingropam securea razboiului si sa ne intoarcem la" oile noastre".
Daca nu mai are nimeni ceva de spus despre mierea falsificata si falsificatorii de miere eu sunt gata sa propun un alt subiect pentru analiza si discutii. Sau poate doriti sa continuati dv d-le apiardelean.

Shiva

Sa-mi fie iertat insa titlul topicului e "Unele Concepţii GRESITE drespre albine ". Am intrat de curiozitate sa aflu ceva nou. Din pacate, am gasit o discutie sterila, voalata, cu insinuari de tot felul dar fara nimic concret si cu siguranta nimic util pentru un incepator.
Nu e primul topic fara substanta; mai sunt inca multe in aria tehnica care contin adevarate razboaie de orgolii. Nu inteleg de ce sunt permise.
Joy, frustration, excitement, madness, aha's, headaches ... codito ergo sum!

Fiecare are un spirit care poate fi slefuit, un corp care poate fi antrenat si o cale pe care sa o urmeze ...

antiopa din ardeal

Citat din: Obombo din Iulie 22, 2011, 01:13:20 AM

Daca cineva este interesat :D o sa scriu si despre testul respectiv, cu toate ca e descris, cred, in mai toate manualele de apicultura.

In "Manualul Apicultorului" nu am gasit nimic despre teste. Nici in ABC-ul apicol scris de Hristea si Padurean. Am citit cartea lui Ritter despre bolile albinelor in urma cu ceva ani, acolo sigur scrie dar eu nu-mi aduc aminte si intre timp am facut-o cadou unui prieten in ideea ca o sa-mi cumpar una noua. Prin urmare d-le Obombo v-as fi recunoscator daca prezentati testul de vascozitate bineinteles dincolo la tratamente.
Cu multumiri anticipate!

Obombo

Intr-adevar cartile romanesti nu dau prea multe explicatii. In Manualul Apicultorului ed. IX exista o descriere sumara la pag. 267, am mai gasit ceva si in Albinele si noi a lui Antonescu, cat despre Hristea, apropo de "unele conceptii gresite...", in Stuparitul Nou are o viziune nemotivat optimista despre aceasta boala, vorbeste de bacteriofagi si autovindecari si-i da cam aceeasi importanta care se da unei raceli vara. Cu tot respectul pentru Hristea si pentru Stuparitul Nou care a fost pentru multi ani biblia apicultorului roman.

antiopa din ardeal

Odata cu venirea toamnei munca in stupina s-a imputinat, e adevarat ca nu se termina niciodata, dar pana la viitorul sezon avem un pic de ragaz pentru diverse discutii. Prin urmare propun sa analizam impreuna subiectul prezentat in ABC-ul Apicol  in volumul II la pag. 23 alineatul 1 (editura agro-silvica Bucuresti 1967). Acest subiect are titlul "Lupta intre matci in scopul selectionarii lor" si spune urmatoarele, citez:

"In mod obisnuit, intr-o colonie nu traiesc mai multe matci; rareori se gaseste in acelasi stup atat matca batrana cat si cea tanara. Situatia aceasta insa nu este de durata, iar cea batrana va dispare curand. Aparitia mai multor matci intr-o colonie are loc atunci cand dupa roirea primara sau mai ales secundara, din botci apar deodata o serie de matci tinere, fie ca albinele intentionat le-au lasat sa iasa, fie ca ramanand nesupravegheate au profitat de zarva iesirii roiului si atunci au ros repede capacelul plecand si ele cu roiul. Cum rivalitatea intre matci este atavica, avand la baza legea de selectie naturala, matcile se cauta si se gasesc usor datorita simtului mirosului lor dezvoltat. Atunci incepe o lupta pe viata si pe moarte. Ele se prind strans una de alta corp la corp si cauta sa se sfasie cu mandibulele si sa se strapunga cu acul."

Va propun sa analizam impreuna ultimele 2 fraze din citatul de mai sus.

antiopa din ardeal

Viata familiilor de albine nu a suferit schimbari majore sau semnificative in ultimele milioane de ani. Cu o singura exceptie - raspandirea criminalului varroa pe aproape intreaga suprafata a globului pamantesc avand un singur vinovat= omul - dar aceasta este o alta poveste. Asta inseamna ca legile sau regulile care guverneaza viata albinelor sunt cu siguranta aceleasi cu cele care actionau in urma cu o jumatate de secol cand a fost scris ABC-ul Apicol pomenit in postarea de mai sus.
  Nu acelasi lucru se poate spune despre cunoasterea umana care a atins noi praguri in toate domeniile si bineinteles si in ceea ce priveste  apicultura si viata familiilor de albine. Referitor la lupta dintre regine pentru suprematie sa spunem asa, eu am unele indoieli fata de ceea ce este scris in lucrarea lui Hristea si Padurean, nu cred ca reflecta adevarul in totalitate. Sunt sigur ca in ziua de azi, la aproape 50 de ani de la publicarea cartii, omenirea a descoperit noi amanunte interesante despre viata albinelor care ar trebui sa  ne faca sa o privim cu alti ochi si sa ne ajute sa luam deciziile corecte in stupina atunci cand suntem pusi in fata unor probleme neasteptate.
Dar inainte sa incepem mi se pare normal sa aflam cat mai multe lucruri care au fost publicate in legatura cu evenimentele din familia de albine din momentul roirii (roi secundari). Eu va marturisesc ca nu am gasit in alte publicatii informatii despre lupta dintre regine, ma refer la cele in limba romana, nu cunosc o alta limba, asta nu inseamna ca inclusiv in limba romana nu sunt astfel de informatii. Prin urmare invit apicultorii pasionati de calculator si nu numai, sa caute informatii despre cele de mai sus.

Alutus

Maeterlinck: Viata albinelor.
Sa nu uiti Darie!

Alutus

Citat din: apiardelean din Iulie 24, 2011, 12:49:34 AM

Apicultor taliban,dupa mine este o persoana vocala care este neintuplecat cu cei nu sint de acord cu modul de lucru propus de el. Dupa parerea mea ce este mai rau ca numai el are dreptate si vrea sa fie tot primul fara sa temei.
Am scris despre apicultorul taliban fara sa fac cu gindul la cineva anume.Nu-mi mai scrie cine credeti ca e dupa parerea voastra apicultor taliban ci postati pe forum.
Daca nu aveti alte caracteristici imi permit si eu cateva completari: intolerant, refractar la nou si la dialog.   Aceasta specie exista multiplicata la nivelul miilor de persoane. Este problema si pierderea lor. Eu evit contactul cu asemenea persoane. Din pacate au fost si sunt etichetati astfel si oameni cu convingeri oneste dar ferme. Cred ca am de invatat de la fiecare si sunt mereu cu creionul si cartotecile la mine. Si pentru a supara pe cineva, ii amintesc iarasi pe americani. Prin metoda dezvoltata de ei "Ideea engineering" sunt stimulati sa emita idei toti membrii grupului , excluzand apriori critica, ulterior urmand prelucrarea ideilor. In felul acesta se cristalizeaza cu costuri reduse si eficienta maxima o serie de solutii. Spre deosebire de ei , noi promovam negatia si tendinta de a gasi o victima. Se mai numeste si carcoteala. Un exemplu recent este subiectul "un nou invent..." in care in loc de argumente, ne-am repezit sa-l facem praf pe om. Este un caz clar de talibanism.
Sa nu uiti Darie!

marian sima

Intolerant,refractar la nou si la dialog....?Pai nu tot cea ce este nou in apicultura este si benefic albinelor si productiei de miere,refractar la dialog ,pai intr-o economie de piata fiecare urmareste sa produca mai mult ,mai bine si cu cheltuieli mai mici ,decit concurenta,crezi ca cei de la Audi spun celor de la Dacia cum sa creasca calitatea si cum sa creasca performanta?Intoleranta ,acum depinde ,pe linie profesionala nu e chiar asa de rau ,mai rau e cind aceasta intoleranta se manifesta intre apicultori.Si da sint apicultori care si-au creat un stil de lucru al lor care da randament ,merg pe acest stil si nu au nevoie de modificari,am vazut apicultori care aplica mereu ce aud mai nou dar fara sa aibe un randament si am vazut si apicultori care fac ce stiu ei ca e bai bine si au rezultate.Si acestia din urma mai scapa in discutii din ideile lor,chesia e sa fii pe faza.