Atelierul meu

Creat de Marek, Iulie 03, 2011, 04:27:36 PM

« precedentul - următorul »

gaby 73

Dl. Marek va rog sa_mi dati cateva detalii tehnice ale circularului si anume cum ati montat masa plmbatoare?

Marek

Salutare! In primul rand nu am montato eu  :D Masa circularului este din tego nu stiu exact grosimea ( in jur de 25 mm) in acesta sunt doua canale in stanga panzei paralele cu aceasta. Masa mobila  tot din tego aprox 60 cm lingime si cam 25 latime aceasta are doua tije de ghidaj care intra in cele doua canale din masa fixa astfel masa mobila culiseaza pe masa fixa.
         Spor la munca!

marius_vfp

"plimbatoarea" adica culisanta ar fi cam asa :

stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

gaby 73

Multumesc ptr. informatie si multa sanatate va doresc !

Fane

marius_vfp

Citat din: fane din Februarie 28, 2012, 09:08:08 PM
da bravo misto scula
stai stai, ca nu merit eu nici un bravo , eu doar am cautat un mic film demonstrativ, oricum am de gand sa-mi atasez si eu la circular  o astfel de sanie ,

cautati pe net ,sled  saw , poate gasiti mai multe .
spor la treaba

bismark

OK Marius cu plimbareata executi multe din operatii si eu vreau sa-mi confectionez una sa scot din priza freza care consuma mult nu stiu unde as gasi pinza pentru circular la grosime la care am observat la tine. Si totodata unghiurile si dimensiunile sint mai exacte neavind tolerante ca atunci cind mergi la masurare si semne cu creionul.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Fane

Salutare ce distanta lasati intre fundul stupului si rame?Eu am lasat 0,8 mereu si acum citesc pe o carte unde spune ca distanta este de 2cm. Ce parere aveti?

bucovineanu

Distanta dintre fond si rame trebuie sa fie 2cm. Daca e mai mica e greu de curatat albinele moarte si exista pericolul sa se blocheze urdinisul cu albine moarte.

marius_vfp

SALUT,  am schitar repede un desen , o mare imortanta o acord eu la fixarea fundului , vb aici de fundurile fixe , nu sunt asa de bine impacat cu fundurile antivaroa , deci fundul vine inglobat in peretii laterali astfel apa nu ia contact cu fundul (desenat cu rosu)
daca aveti posibilitatea unui panou lateral(desenat cu negru )  grosimea de 30mm ar fi ideal sa faceti un dublu faltz pentu a plasa un podisor(desenat cu verde) la ceva distanta de rame(albastru) un 3 -5 mm, dar si posibilitatea dea a pune  si turte mai grase intre rame si podisor ,e una din problememle pe care leam intalnit la stupii pe care ii am acum ,
spatiu dintre rame si fund eu am lasat 20mm.
spor la treaba .

Fane

Da mersi o idee buna si eu am avut probleme cu turtele asa ca ma gand sa las si acolo ceva distanta dar o sa fac sipca de la podisor putin mai inalta, jumatate sita jumatate pfl si rez problema.
Si jos o sa merg pe 2 cm intre fund si rame.

marius_vfp

atentie mare la cum prinzi fundurile daca mergi pe fund fix, eu miam batut oleaca capu .
spor la treaba ,
spatiul nu ar trebui sa fie mai mare de 20mm  din ce am inteles de la un alt apicultor mai experimentat , albina creste stalpi de ceara daca spatiul e mai mare pentru a se putea urca mai usor pe rame .

adi-m

La  mine spatiul este de 3cm si nu am avut stâlpi de ceara construiti intre fund si rame  :hi: dar frecvent am probleme intre cuib si cat unde distanta este de 1cm asta când sunt puse caturile

stup_arpi

Va salut! Eu ma chinui cu aceste scule :hi:
Nimic nu-i este imposibil celui ce doreste ceva din toata inima.

Marek

Am si eu de gand sa-mi iau un circular asemanator cu cel de la Bosch. A-ti facut cu el rame? Daca da cum se descurca?