Cladirea ramelor de catre albine

Creat de cocobeny, Iunie 22, 2011, 09:57:16 PM

« precedentul - următorul »

tassevasi

"" Este mai bun siropul 1/1 din zahar obtinut din sfecla ? ""

Eu cred ca tot ce cumparam  gata pregatit poate sa contina si altceva .
Sunt de parere ca ce facem noi ,din  zahar sfecla  invertit e mult mai  valoros si mai curat  decit orice dulcegarii care au acum o mare cautare pe piata si sunt din ce in ce mai scumpe  si mai false .     
  Numai bine .

ion patrut

Citat din: tassevasi din Mai 28, 2012, 07:51:20 PM
   "" Este mai bun siropul 1/1 din zahar obtinut din sfecla ? ""

Eu cred ca tot ce cumparam  gata pregatit poate sa contina si altceva .
Sunt de parere ca ce facem noi ,din  zahar sfecla  invertit e mult mai  valoros si mai curat  decit orice dulcegarii care au acum o mare cautare pe piata si sunt din ce in ce mai scumpe  si mai false .     
  Numai bine .
sa vezi cand iti vor citi mesajul TITANII APICULTURII adica cei care lucreaza exclusiv cu dulcegarii eu personal apreciez mesajul d-voasta

cocobeny

C-am pana cand se pot pune rame la cladit, sa nu le roada in caz ca nu mai vor sa cladeasca?  :hi:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

costin

Aveți idee de ce o familie in stup vertical si cuib de zece rame nu vrea să urce in magazii?

happy

Citat din: cocobeny din Iunie 12, 2012, 09:27:41 PM
C-am pana cand se pot pune rame la cladit, sa nu le roada in caz ca nu mai vor sa cladeasca?  :hi:
De ros nu nu le rod dar este bine sa pui faguri la crescut cand incepe culesul la floarea soarelui.Acum este ceva cules de la tei dar nu prea puternic.Eu astept cu ramele pregatite.Stau cam prost,am facut divizari si acum am nevoie de rame ca de aer! :smile:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Obombo

Citat din: costin din Iunie 12, 2012, 10:43:15 PM
Aveți idee de ce o familie in stup vertical si cuib de zece rame nu vrea să urce in magazii?
Pentru ca n-au nimic de facut acolo.

popik50

Acum pana va incepe culesul de floarea soarelui cladesc mai greu dar e bine si asa. Cel mai bine acum cladesc roii pentru ca au regine tinere si dornice de pontat . Daca le tii stranse in cuib si le dai sirop seara de 1 / 1  vor cladi foarte bine . La mine in 2 zile cladesc o rama . Important de stiut ca rama va fi crescuta cel mai bine cand este pusa langa rama cu puiet larvar. :)

happy

Asta inseamna sa dai sirop la toate familiile altfel apare furtisagul daca dai sirop numai la roiuri. :wink2:

popik50

Citat din: happy din Iunie 13, 2012, 10:26:06 PM
Asta inseamna sa dai sirop la toate familiile altfel apare furtisagul daca dai sirop numai la roiuri. :wink2:
Familiile sunt in alta locatie .Acasa am doar roii si nu se pune problema de furisag. Dar daca le stimulezi seara nu vor avea probleme pentru ca pana dimineata e luat tot siropul  :P

cocobeny

:hi: Se poate baga foite la cladit dupa a doua rama, sau mai bine foita putin crescute pana incep toti pomii sa infloreasca.  :hi:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

tassevasi

Mai bine foita ,dar o stropesti putin cu sirop  sa o ia mai repede .

bogdan moldovean

domnilor am nevoie ca albinele sa mi cladeasca rame de cat 1/2 in perioada aceasta la pomi fructiferi Care ar fi pozitia ideala pt a nu raci puietul si de a tine totusi cuibul stamtorat?as putea sa pun foita langa ultima rama cu puiet?va rog sa mi spuneti d -voastra daca este corect Multumesc

G. Iulian

Eu am pus foiță penultima ramă din cuib, dar doar la cei mai puternici ( cel putin 8 rame acoperite de albine ) am crescut câte 2 rame 1/2 în 8 zile - poate mai repede dar nu am cum să merg mai des. Un lucru important este că i-am și stimulat din 3 în 3 zile cu sirop 300 ml.

happy

Am bagat si eu azi la 3 familii rame la cladit dupa ce le-am stropit cu sirop.Am facut stimulare timp de 2 saptamani de acum au ce sa adune din natura.Ramele le-am bagat imediat dupa ultima rama cu puiet!

Sparlici

Eu sunt începător și nu am rame clădite pentru caturi. Familiile sunt bine dezvoltate în cuiburi, au câte 7 rame cu puiet și trei cu hrană. Am pus caturile cu câte 3 rame 3/4 neclădite, însă au trecut 5 zile și nu au fost clădite deloc de către albine. Cules bun au de nectar și polen de la rapiță. Cum să procedez să am și eu măcar câteva rame clădite până la salcâm care se pare că în zona Bucureștiului nu prea mai are multă răbdare cu apicultorii?
Du sublime au ridicule n`il y a qu`un pas.
(De la sublim la ridicol nu e decât un pas.)
Napoleon Bonaparte