Sirop de porumb...

Creat de badguy_goodguy, Iunie 13, 2011, 05:48:16 PM

« precedentul - următorul »

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 09, 2012, 03:38:56 PM
Dragi stupari sa nu va luati dupa cele postate aici de domnul Dumitru  APIINVERTUL CHIAR DACA TRECE PRIN GUSA ALBINEI IESE LA ANALIZE !!!!!!!!!!!! e adevarat ca nu la laboratoarele din Ro ci la cele din Germania . Sunt toate sansele ca anul acesta un procesator sa achizitione un laborator care sa determine prezenta apiinvertului folosit in hrana albinelor si prezent in miere.
  DACA DATI APIINVERT IN PREAJMA CULESULUI SAU IN TIMPUL CULESULUI PRODUCETI UN FALS
Va atasez mail-ul pe care mi l-ati trimis D-vstra, ca sa vorbim pe documente, asa cum este normal.Am cerut din contabilitate si copii ale facturilor emise catre Intrep. Indiv. Gavrila Florescu (sper ca numele va este cunoscut) precum si copii ale facturilor emise catre alti beneficiari  din Ramnicu Sarat, de hrana pentru albine distribuita de Agrana.
Nu mi-am permis sa trag concluzia ca ati falsificat mierea, ci doar ca ati avut nevoie de suplimente de hrana deoarece mierea pe care o aveati era insuficienta sa asigure necesarul.
V-as ruga, ca pe viitor sa fiti mai atent cu acuzatiile, iar daca este posibil sa sustineti afirmatiile facute si cu altceva in afara de vorbe.

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 09, 2012, 10:00:47 PM
Am vizitat saitul la care ati facut referire. Acolo scrie: Produs pe baza de zaharoza, pe prima pagina. La pagina 2 insa scrie: SIROP CU FRUCTOZA.
Ce inteleg eu: apiinvertul contine zaharoza, dar si fructoza. Nu scrie ca fructoza din acest sirop e rezultata din invertirea zaharozei. De aici trag concluzia ca fructoza poate fi si din porumb. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
Ne puteti face un link catre pagina 2?

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 09, 2012, 10:20:31 PM
  In cazul produsului Apiinvert apare o nebuloasa in care nu mai intelegem nimic , ba zahar , ba fructoza , nimeni nu stie exact din ce este obtinul ( nici domnul Dumitru nu stie macar). Cineva mi-a spus ca problema lui majora este ca are in compozitie un celebru "E" pentru ai prelungi artificial perioada de valabilitate .
Cineva v-a spus? :yellowcard:
Cine?Doar v-a spus?Pacat!
Si eu as putea sa spun multe, dar prefer sa nu fac afirmatii hazardate, ca sa nu cad pe panta penibilului.Asa ca ma feresc intotdeauna sa spun ca "cineva mi-a spus".

dumitriu

Citat din: romikele din Ianuarie 09, 2012, 10:46:38 PM
Ceva e in neregula, din moment ce tot ei, nemtii, refuza mierea de la cei care le-au folosit produsul minune  :uimit:
Faceti o afirmatie neadevarata.Si sa va explic si de ce.
Nemtii nu refuza mierea obtinuta in cazul in care s-a administrat CA HRANA catre albine, Apiinvert-ul.Daca aveti vreun document in care sa se specifice ca mierea a fost refuzata in Germania pentru ca "au folosit produsul minune" va rog sa-l postati pe forum fara nici o retinere.
De ce spun asta?Pentru ca in Germania se administreaza Apiinvert-ul in hranirea albinelor. Si nu am auzit ca mierea nemteasca sa nu fie acceptata pentru consum in Germania.

dumitriu

Citat din: Obombo din Ianuarie 09, 2012, 10:58:24 PM
Nu e nimic in neregula, produsul respectiv trebuie folosit la hranirea albinelor in caz de nevoie nu pentru a produce miere, lucru pe care, daca nu ma insel, Dumitru l-a afirmat de mai multe ori. De alfel "mierea" se poate face si din sirop de zahar trecut prin gusa albinelor, nu e neaparata nevoie de apiinvert, iar nemti or sa o refuze si pe asta.
In privinta falsificarii mierii, eu vad lucrurile in felul urmator:Cel care pleaca de la ideea sa falsifice mierea, nu va cumpara Apiinvert-ul pentru a face acest lucru.Cu siguranta va cumpara un sirop mai ieftin, la care marja de profit va fi mai mare.E foarte logic!

filip

Citat din: dumitriu din Ianuarie 18, 2012, 12:05:09 PM
Nu e nimic in neregula, produsul respectiv trebuie folosit la hranirea albinelor in caz de nevoie nu pentru a produce miere, lucru pe care, daca nu ma insel, Dumitru l-a afirmat de mai multe ori. De alfel "mierea" se poate face si din sirop de zahar trecut prin gusa albinelor, nu e neaparata nevoie de apiinvert, iar nemti or sa o refuze si pe asta.
In privinta falsificarii mierii, eu vad lucrurile in felul urmator:Cel care pleaca de la ideea sa falsifice mierea, nu va cumpara Apiinvert-ul pentru a face acest lucru.Cu siguranta va cumpara un sirop mai ieftin, la care marja de profit va fi mai mare.E foarte logic!
E strigator la cer sa fii subventionat sa falsifici mierea si sa spui ca asta nu e o problema..Asta indiferent ca e Apiinvert ori alt sirop.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dumitriu

Citat din: filip din Ianuarie 18, 2012, 12:10:34 PM
Citat din: dumitriu din Ianuarie 18, 2012, 12:05:09 PM
E strigator la cer sa fii subventionat sa falsifici mierea si sa spui ca asta nu e o problema..Asta indiferent ca e Apiinvert ori alt sirop.
nu-mi rastalmaciti vorbele, va rog.

filip

Domnule Dumitru,
Dumneavoastra doriti sa faceti profit si e normal.
Apicultorul doreste sa faca profit si e normal.
Unde intervine problema?
La "baietii destepti"
Ei cumpara inlocuitori si vand miere cu inlocuitori.
Unde se intampla toate astea?
La procesatorii ce vand inlocuitori si cumpara miere.
Fara acceptul ambelor parti afacerea nu ar avea loc.
Iar afacera fara sa fie subventionata NU AR FI RENTABILA.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dumitriu

Citat din: filip din Ianuarie 18, 2012, 12:28:16 PM
Domnule Dumitru,
Dumneavoastra doriti sa faceti profit si e normal.
Apicultorul doreste sa faca profit si e normal.
Unde intervine problema?
La "baietii destepti"
Ei cumpara inlocuitori si vand miere cu inlocuitori.
Unde se intampla toate astea?
La procesatorii ce vand inlocuitori si cumpara miere.
Fara acceptul ambelor parti afacerea nu ar avea loc.
Iar afacera fara sa fie subventionata NU AR FI RENTABILA.
In principiu aveti dreptate.
Totusi subventia nu-mi face afacerea rentabila.Cantitatea de Apiinvert si Apifonda disponibila in Romania pentru 2012 va fi vanduta chiar daca ar fi fost sau nu subventionata.Cred ca as face o greseala asteptand ca subventia sa-mi vanda produsele.

bucovineanu

Citat din: dumitriu din Ianuarie 18, 2012, 11:42:52 AM
Citat din: bucovineanu din Ianuarie 09, 2012, 10:00:47 PM
Am vizitat saitul la care ati facut referire. Acolo scrie: Produs pe baza de zaharoza, pe prima pagina. La pagina 2 insa scrie: SIROP CU FRUCTOZA.
Ce inteleg eu: apiinvertul contine zaharoza, dar si fructoza. Nu scrie ca fructoza din acest sirop e rezultata din invertirea zaharozei. De aici trag concluzia ca fructoza poate fi si din porumb. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
Ne puteti face un link catre pagina 2?
http://www.bienenfutter.eu/ro/Produkte/Apiinvert/
Apiinvert – Avantaje dintr-o privire

Fără adaos de apă, poate fi imediat utilizată
    Conţinut mare de fructoză, consistenţă ideală
    Utilizare perfectă datorită conţinutului mare de substanţă uscată
    Hrănire rapidă datorită compoziţiei potrivite pentru albine
    Stabilă din punct de vedere microbiologic şi cu o valabilitate de lungă durată
    Potrivită şi pentru aplicarea în vasele de hrană

Apiinivert
SIROP CU FRUCTOZA
Tipuri de utilizare
Hrănire tradiţională, introducere târzie în iarnă

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 18, 2012, 01:02:48 PM
Apiinivert
SIROP CU FRUCTOZA
Tipuri de utilizare
Apiinvert-ul este obtinut din zaharoza(zahar), asa cum scrie pe site.

bucovineanu

Ceea ce am scris in postarea anterioara e copy paste de pe site-ul la care m-ati trimis.

D006

Citat din: dumitriu din Ianuarie 18, 2012, 11:33:59 AM
Citat din: dragos2006 din Ianuarie 09, 2012, 03:38:56 PM
Dragi stupari sa nu va luati dupa cele postate aici de domnul Dumitru  APIINVERTUL CHIAR DACA TRECE PRIN GUSA ALBINEI IESE LA ANALIZE !!!!!!!!!!!! e adevarat ca nu la laboratoarele din Ro ci la cele din Germania . Sunt toate sansele ca anul acesta un procesator sa achizitione un laborator care sa determine prezenta apiinvertului folosit in hrana albinelor si prezent in miere.
  DACA DATI APIINVERT IN PREAJMA CULESULUI SAU IN TIMPUL CULESULUI PRODUCETI UN FALS
Va atasez mail-ul pe care mi l-ati trimis D-vstra, ca sa vorbim pe documente, asa cum este normal.Am cerut din contabilitate si copii ale facturilor emise catre Intrep. Indiv. Gavrila Florescu (sper ca numele va este cunoscut) precum si copii ale facturilor emise catre alti beneficiari  din Ramnicu Sarat, de hrana pentru albine distribuita de Agrana.
Nu mi-am permis sa trag concluzia ca ati falsificat mierea, ci doar ca ati avut nevoie de suplimente de hrana deoarece mierea pe care o aveati era insuficienta sa asigure necesarul.
V-as ruga, ca pe viitor sa fiti mai atent cu acuzatiile, iar daca este posibil sa sustineti afirmatiile facute si cu altceva in afara de vorbe.

Ce ati atasat ??? ca eu nu vad nimic !!!!
    Eu am cumparat doar APIFONDA ! e o mica mare diferenta
   Daca sunteti un om cinstit va rog sa reveniti cu precizari clare !  Vreu sa vad si eu o factura emisa de Agrana prin care eu am cumparat apiinvert !! 

filip

Citat din: dumitriu din Ianuarie 18, 2012, 01:40:08 PM
Citat din: bucovineanu din Ianuarie 18, 2012, 01:02:48 PM
Apiinivert
SIROP CU FRUCTOZA
Tipuri de utilizare
Apiinvert-ul este obtinut din zaharoza(zahar), asa cum scrie pe site.
Ramane intrebarea:
Dece NEMTII ne vand zaharul cel mai bun ca hrana pentru albine?

bucovineanu

Atata timp cat pe site-ul producatorului e scris ca produsul este pe baza de zaharoza si contine fructoza, e clar. Acea fructoza, respectiv glucoza nu e obligatoriu sa fie obtinute prin invertirea zaharului. Sa dau un exemplu din alt domeniu: Vopsea pe baza de ulei. Acea vopsea  contine pe langa ulei, pigmenti si alte componente.