Sirop de porumb...

Creat de badguy_goodguy, Iunie 13, 2011, 05:48:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: Ervin din Ianuarie 30, 2013, 10:45:23 PM
Domnule Pharaonu75,
1. Observ o ironie in cuvintele dvs, deci nu stiu nici cnp nici grupa sangvina sa va dau.
2. Am incercat sa va raspund din ce am stiut...
3. ce va face sa credeti ca ma "injurau cei din Germania" ma faceti sa cred ca aveti informatii despre cantitatile vandute in Germania...
4. Ceea ce ma mira este pretul de 8 lei, pe cand pretul de revanzare ar trebui sa fie undeva la 5.80-6.00 lei/kg cu TVA.

1. Nu a fost nicio ironie, v-am exemplificat doar doua dintre informatiile care sunt confidentiale si nu pot fi date publicitatii! CNP-ul sau adresa cuiva este normal sa fie confidentiale. Insa o cifra referitoare  la activitatea comerciala a unei firme nu mi se pare deloc o informatie confidentiala.
2. Puteati sa spuneti "nu stiu" sau "nu stiu acum, ma voi interesa", insa ati spus ca informatia este confidentiala! Adica este secreta si muritorul de rand nu va avea nicio sansa ca sa o afle!
3. Cand am spus "cei din germania" ma refeream la faptul ca daca intrebarea va era adresata de catre un german si ii raspundeati in acelasi mod, va injurau toti cei care auzeau raspunsul. Le insultati inteligenta, iar asta nu se permite acolo, insa la noi mai tine faza cateodata, mergandu-se pe ideea ca "multi vad, putini pricep"!
4. Ar trebui! Spuneti bine, insa in realitate lucrurile stau altfel!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Ervin

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 31, 2013, 03:46:09 PM
Citat din: Ervin din Ianuarie 30, 2013, 10:45:23 PM
Domnule Pharaonu75,
1. Observ o ironie in cuvintele dvs, deci nu stiu nici cnp nici grupa sangvina sa va dau.
2. Am incercat sa va raspund din ce am stiut...
3. ce va face sa credeti ca ma "injurau cei din Germania" ma faceti sa cred ca aveti informatii despre cantitatile vandute in Germania...
4. Ceea ce ma mira este pretul de 8 lei, pe cand pretul de revanzare ar trebui sa fie undeva la 5.80-6.00 lei/kg cu TVA.

1. Nu a fost nicio ironie, v-am exemplificat doar doua dintre informatiile care sunt confidentiale si nu pot fi date publicitatii! CNP-ul sau adresa cuiva este normal sa fie confidentiale. Insa o cifra referitoare  la activitatea comerciala a unei firme nu mi se pare deloc o informatie confidentiala.
2. Puteati sa spuneti "nu stiu" sau "nu stiu acum, ma voi interesa", insa ati spus ca informatia este confidentiala! Adica este secreta si muritorul de rand nu va avea nicio sansa ca sa o afle!
3. Cand am spus "cei din germania" ma refeream la faptul ca daca intrebarea va era adresata de catre un german si ii raspundeati in acelasi mod, va injurau toti cei care auzeau raspunsul. Le insultati inteligenta, iar asta nu se permite acolo, insa la noi mai tine faza cateodata, mergandu-se pe ideea ca "multi vad, putini pricep"!
4. Ar trebui! Spuneti bine, insa in realitate lucrurile stau altfel!
1. Daca "o cifra referitoare la activitatea comerciala al unel firme" nu vi se pare o infomatie confidentiala am sa va rog sa mergeti la chioscul de la coltul strazi si incercati sa aflati aceste date... m-as mira sa le primiti.  Cred ca faceti diferenta intre Agrana si chioscul pe care l-am dat ca exemplu.
2.Nu v-am spus ca "nu stiu" deeoarece nu este adevarat, am cosiderat ca este mai bine sa va spun adevarul, pe de alta parte sa stiti ca nu va consider muritor de rand... mai de graba carcotas, dar cu bun simt! (poate vom avea ocazia sa ne cunoastem si personal in cadrul targurilor si va stau la dispozitie atat eu,cat si colegul meu dl Dumitriu sa va raspundem la intrebarile dvs)
3. Nu sunt de acord cu dvs, cum sunt convins si de faptul ca neamtul nu stie volumele de Apiinvert/Apifonda vandute pe teritoriul Germaniei.
4. Va sugerez ca inainte de a cumpara produsele noastre (daca folositi) sa va cosultati cu colegul meu Dan Dumitriu care este reprezentant de vanzari pe aria dvs (din cate am vazut sunteti din Slobozia) si va va sugera cele mai bune optiuni...
Ervin Hajdu
0731000097

pharaonu75

Citat din: Ervin din Ianuarie 31, 2013, 10:13:36 PM
...
2.Nu v-am spus ca "nu stiu" deeoarece nu este adevarat, am cosiderat ca este mai bine sa va spun adevarul, pe de alta parte sa stiti ca nu va consider muritor de rand... mai de graba carcotas, dar cu bun simt! (poate vom avea ocazia sa ne cunoastem si personal in cadrul targurilor si va stau la dispozitie atat eu,cat si colegul meu dl Dumitriu sa va raspundem la intrebarile dvs)...

Am schimbat candva 2-3 cuvinte!
Cine credeti ca v-a facut aceasta poza la Blaj in 2011?

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Ervin

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 31, 2013, 10:38:50 PM
Citat din: Ervin din Ianuarie 31, 2013, 10:13:36 PM
...
2.Nu v-am spus ca "nu stiu" deeoarece nu este adevarat, am cosiderat ca este mai bine sa va spun adevarul, pe de alta parte sa stiti ca nu va consider muritor de rand... mai de graba carcotas, dar cu bun simt! (poate vom avea ocazia sa ne cunoastem si personal in cadrul targurilor si va stau la dispozitie atat eu,cat si colegul meu dl Dumitriu sa va raspundem la intrebarile dvs)...

Am schimbat candva 2-3 cuvinte!
Cine credeti ca v-a facut aceasta poza la Blaj in 2011?

Da.... frumoasa poza :P.
Imi cer scuze ca nu va retin dar sunteti invitatul meu la o discutie  :coffee: in cadrul targurilor.... (sa-mi spuneti ca sunteti de pe forum....)
Din pacate nu voi fi la targul de la Slobozia dar la celalalte taguri voi fi cu siguranta.
Ervin Hajdu
0731000097

pharaonu75

Daca veneati la Slobozia, dadeam eu  :coffee: sau :beer: pentru ca eram gazda, insa vad ca voi face economie.

Ervin

Sunt convins ca o sa mergeti la una din celalalte targuri din acest an.
Deci,ramane valabil :beer:!  Dau eu...
Ervin Hajdu
0731000097

cleo

Domnule Ervin am o mica intrebare ..
De ce pe pachetul de zahar nu este trecuta valoarea energetica?
Multumesc...

cetin

Am si eu o curiozitate: de ce la vecini in Ucraina zaharul este 2.5 lei kg iar la noi e dublu. Au cumva procesul tehnologic mai rentabil?... ma indoiesc! Sau e vorba de monopol iar cei ce ne vand zaharul ne f*t de ne rup! Mai ales ca au girul autoritatilor corupte care nu numai ca nu iau masuri antimomopol dar pazesc si vamile acum si de zahar pe langa tigari si alcool.

dumitriu

trebuie sa recunosc ca nu am mai intrat de ceva timp pe forum nici macar sa citesc ceea ce au postat altii, din diverse motive, unele personale, altele strict legate de alte motive care m-au condus sa iau aceasta decizie.
Totusi, zilele trecute, colegul meu Ervin, mi-a cerut cateva informatii care mi le solicita in mod expres un forumist.Imi cer scuze daca nu voi putea raspunde la toate intrebarile in cateva ore, dar o sa incerc pe cat posibil sa lamuresc intrebarile puse, precum si alte aspecte ridicate pe forum.Asa ca o sa incep de unde am ramas cu ultima postare si o sa incerc sa le iau pe rand.

romikele

Va multumim pentru intentie si asteptam cu interes precizarile promise.
Apicultorii au nevoie de aceste informatii deoarece nu prea mai au incredere in astfel de produse si e nevoie de asigurari plauzibile asupra caltatii lor.

dumitriu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 12, 2013, 02:48:54 PM
Ma mir sa mai intre domnul Dumitru pe aici , cica nu are voie de la stapanire.
Asta de unde ati mai scos-o?
Va rog sa fiti amabil si sa ma lamuriti.V-as ruga foarte mult, ca pe viitor sa cantariti cu foarte mare atentie postarile D-vstra referitoare la ce are voie subsemnatul si ce nu "de la stapanire".M-as mira sa fiti mai informat ca mine in acest domeniu.As prefera sa nu va mai dati cu presupusul asupra unor aspecte de care nu aveti cunostiinta.Asta ca sa ma exprim elegant!

dumitriu

Citat din: cleo din Ianuarie 30, 2013, 11:20:40 AM
Vad ca Domnul Dumitriu nu are placerea sa imi raspunda la intrebare...
"Cate tone de Apiimvert s-au vandut anul 2012"...raspunsul oricum nu prea conta .
...pentru ca productia de sfecla a fost calamitata ...cel putin asa a anuntat ministerul cica "au fost doar in jur de 7500de hectare cu productii foarte mici".
..asa ca eram si noi curiosi din ce a facut a.......
a raspuns colegul meu la intrebarea D-stra intre timp.
Suplimentar, se poate citi pe orice bax de Apiinvert, tara unde este produs.In toate cazurile, e vorba de Germania.Deci legatura dintre sfecla calamitata din Romania si Apiinvert-ul din Germania, nu prea exista.
Asa cum stiti, Apiinvert-ul se obtine din zahar, care la randul lui e obtinut din sfecla.Daca aveti impresia ca romanii exporta sfecla "calamitata" in Germania ca sa produca nemtii Apiinvert din ea, va inselati amarnic.
Sper ca v-am lamurit in aceasta chestiune.

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 30, 2013, 05:37:43 PM
Dl Dumitriu intra aproape zilnic pe forum cand nu prea se vindea apifonda si apiinvertul. Acum daca s-a vandut o cantitate asa de mare, nu mai are rost sa intre.  :smile:
Nu are nici o legatura prezenta mea pe forum cu cantitatile vandute de Apiinvert si Apifonda.Unul din motivele pentru care am rarit postarile mele este legat si anumite postari ca aceasta facuta de D-vstra.Adica de genul de postari prin care anumiti forumisti emiteau niste "teoreme" care nu aveau nici o legatura cu realitatea, dar care "trebuiau" sa fie adevarate pentru ca asa "stia" persoana respectiva.Fara suparare!
Nu vreau sa va dau exemple concrete, cu care m-am confruntat in anumite discutii cu oameni care "stiau" mai bine decat mine ce se intampla in curtea noastra.Degeaba incercam eu sa-i lamuresc asupra problemei, ca ei "stiau", iar eu, nu.
Va rog respectuos, nu ma dezamagiti si D-vstra.Intrebati-ma si va raspund daca stiu!

dumitriu

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 30, 2013, 09:55:42 PM

Si de ce ati abatut discutia despre Dulcofruct? Pe om il interesa Apiinvertul!
Cu Dulcofructul este o alta poveste, mai deochiata decat cea cu Apiinvertul.

Apropo, acum ca nu se mai deconteaza prin PNA, reveniti la normal cu preturile alea umflate artificial?
Pentru ca nu inteleg nici mort cum 500 g zahar (dar nu cel pentru uz uman) si 500 ml apa, plus o punga de plastic pot costa 8 lei!
Dar poate sunt eu prea greu de cap si ma luminati!
Ati ridicat mai multe intrebari, as prefera sa completez raspunsul colegului meu.Asa ca sa le luam pe rand:
1.Daca vorbim de Dulcofruct, mi se pare normal ca aceasta discutie sa fie facuta pe acest forum.Daca doriti sa discutam de Apiinvert, aceasta discutie nu ar trebui sa fie prezenta pe un topic dedicat siropurilor din porumb.Ci discutia ar trebui facuta pe un alt topic, pentru a usura si munca cititorului sau pentru a nu induce in eroare.
2.spuneti ca nu intelegeti cum 500 gr de zahar si 500 ml de apa costa 8 lei!La ce produs faceti referire?Aveti impresia ca 1 litru de Apiinvert insemna 500gr zahar+500 ml apa?Si de unde trageti concluzia ca e vorba de zahar "ne-uman"?
Revin cu rugamintea, ca si la alti colegi forumisti sa nu spuneti lucruri care nu au legatura cu realitatea.Chiar va rog sa oferiti sursa informatiei pe forum, ca sa stie toata lumea cum produc nemtii Apiinvert din zahar care nu e pentru consum uman.Si mai invat si eu cate ceva despre Apiinvert
3.Pretul la Apiinvert nu poate fi 8 lei/kg.Va rog sa postati numele firmei care vinde la pretul asta, si va promit ca iau masuri.

dumitriu

Citat din: cleo din Ianuarie 31, 2013, 03:00:30 PM
Multumesc pentru raspuns.
     Eu personal nu am folosit apiimvert niciodata pentru ca nu am incredere in produsele facute sub licenta germana.
     Dar daca dumneavoastra credeti ca suntem( si clientii) asa de naivi (sa nu spun altfel) sa credem ca aduceti apiimvertul din germania va inselati...nici copii de clasa a 2-a nu mai cred ca incarcati costurile cu transportul.
Postarea D-vstra mi se pare putin amuzanta.Cel putin din punctul meu de vedere.Si nu ma refer la Apiinvert acum ci la produsele germane in general.Pe scara mea de valori, produsele facute in tari ca Japonia, Germania sunt facute la standarte inalte.Eu personal nu am incredere in produsele chinezesti, turcesti, etc.
Oricum Apiinvert-ul nu se fabrica sub licenta germana, ci se fabrica NUMAI in Germania.E o mica-mare diferenta!Producatorul nu a acordat nici unei alte tari sau firme sa produca Apiinvert-ul sub licenta originala.
Dar ce spun eu?Banuiesc ca sunteti mult mai bine informat decat un angajat la Agrana.Si banuiesc ca daca tot v-am luat de "naiv"(sa nu spun altfel), o sa imi faceti placerea si o sa postati de unde aveti informatia ca Apiinvert-ul nu e adus din Germania.Apicultorii trebuie sa stie aceasta informatie.Si eu as vrea sa o aflu.Asa ca asteptam cu sufletul la gura sa ne luminati!!!