• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Distributia mea GNU/Linux

Creat de romikele, Mai 09, 2011, 06:04:04 p.m.

« precedentul - următorul »

Kiwi Bee

Iulie 02, 2011, 06:47:15 a.m. #30 Last Edit: Iulie 02, 2011, 07:42:58 a.m. by Kiwi Bee
Da, am uitat, am 1 giga ram.

Din cele citite pe siteurile recomandate de tine Iulian cred ca as incerca Xubuntu.Se pare ca cel mai nou Pepermint mai are citeva probleme(zic creatorii) iar Lubuntu numi este asa simpatic ca si Xubuntu.Se pare ca noua versiune al lui Xubuntu merge stabil(shom vedea cum merge pe rishnitza mea :D )

F.Liviu

Kiwi Bee, pc-ul e destul de modest. Eu butonez un sistem bazat pe AMD o idee (mica-mica) mai tare. Am pus pe el Xubuntu si a mers absolut onorabil. Intr-un astfel de sistem nu se merita investit. Un second hand in Bucuresti la 150E e "avion".
Omul destept invata de la altii , cel mediocru din greseli , iar prostul le stie pe toate.

Kiwi Bee

Stiu cai slabutz Liviule.Ce ziceti ar merge pe pcul meu programul xara(grafica pt linux)?

Kiwi Bee

Am instalat Linux Xubuntu, ultima versiune stabile de pe siteul lor.

Mai exact nu lam putut instala de pe CD unde am dorit eu astfel incit lam instalat prin WinXP.Nu mi se pare "wau" de rapid.
Inca am de invatat  manipularea sistemului de op. pt ca nu prea merge ce vreau.

Am in total 3 harduri si in total 5 partitii(primele 2 au cite 2 partitii , iar a treia are doar una).
Pe primul hard disc am o partitia cu XP si o partitie formatata pe care nu am nimic.Pe asta gol nul vede Xubuntu.
Pe al doilea am o partitie cu W7 si una neformatata.Pe asta neformatata nul vede Xubuntu.

Versiunea de Xubuntu este din anul acesta dar nu pot asculta muzica sau viziona video deoarece imi raspunde ca nu am ceva "g_stream".Am gasit ceva info pe alte forumuri unde se scria ca doar in versiunile din 2010 si inainte era problema asta.

In final am descarcat cite ceva(programe) ca sa le instalez dar nu reusesc.
De exemplu programul Xara care vine intrun format de pachet comprimat , lam despachetat usor si am facut dublu clic pe fisierul "install" sperind ca porneste instalarea.In lopc sa porneasca instalarea mi sa deschis fisierul "install" de parca deschizi un fisier tip text................ si pauza.
Am descarcat si un program de vizionat video si tot asa am patit.
Cum se procedeaza ca sa instalezi ceva in linux?
Web am si cred si sonorul si video driverul sint OK.

Kov iulian

Iulie 17, 2011, 02:27:07 p.m. #34 Last Edit: Iulie 17, 2011, 02:45:31 p.m. by Kov iulian
Nu vi se pare rapid Xubuntu fiindca nu e instalat normal cu spatiu swap (echivalentul page file din Windows ) Aveti undeva in xubuntu un buton Softwere Center (dar si din " Synaptic " merge , scrieti acolo in casuta de cautare  " xubuntu-restricted-extras " sau scrieti doar restricted si va va aparea acest program (de fapt e o suita de codecuri mp3 , avi , flash etc ) le instalati si gata .Iar daca doriti sa instalati ceva in Xubuntu , Ubuntu , Linux Mint etc  nu mai descarcati aiurea pachete de pe net cum faceati pe windows aveti la dispozitie Sinaptic si Softwere Center aceste doua sunt cumva echivalaltul add or remove programs din Windows cu diferenta ca din Softwere Center se pot si dezinstala dar si Instala Programe , dati clic pe un program care vi-l doriti apoi install iar el se descarca de pe net si se instaleaza .Si nu mai e nevoie sa stait sa se instaleze unul apoi dupa ce sa terminat instalarea instalati altul ca pe windows in Softwere center dati install la cite programe doriti unul dupa altul apoi faceti altceva iar programele se vor descarca de pe net si se vor instala singure unul dupa altul .

Kiwi Bee

Multumesc sa rezolvat cu sonorul si video.
Am gasit si Soft Cen si a mers OK.

Inca nu am reusit sa schimb ora si data.Chair daca schimb la preference nu se schimba.Apoi trec in W7 si am ora si data modificata de catre Xubuntu.De fiecare data o schimb la normal in W7.Apoi dacami trece prin cap sa trec iarasi in Xubuntu ora si data vor fi din America.

Kov iulian

Puteti face asta , dar nu se va inghesui prea multa lume sa il traga , dar ia sa puneti un Windows de ala cracat, piratat  si cu carcaleti prin el sa vedeti cum il descarca de zeci de ori . Lumea se uita la Nume nu la produs .

Kiwi Bee

Multumesc pt sfat.

Am scris mai sus ca am rezolvat cu videoul si sonorul dar mai apoi cind am incercat sa vizionez si sa ascult mai multe lucruri(muzica,film) am descoperit ca defapt nu este totul in ordine.
Imaginea video este rea.Totul are o nuanta de portocaliu intens(folosesc Parole player).

Sonorul nu este clar,curat.Trebuie sa dai sonorul mai tare ca sa fi citusi decit multumit.

Ca sa spun si ceva bun:am dat de un programel in care daca tiparesti un text si faci clic pe "play" til va citi computerul(doar in 2 voci-de femeie sau barbat) cu viteza pe care o vrei tu(se poate regla viteza de citire).

Parte si mai frumoasa este ca programelul cunoaste o multime de limbi(nu leam numarat dar or fi vreo 20).Inclusiv limba romana.

De exemplu copiezi textul unui manual apicol(digital) sil introduci in fereastra acestui programel.Apoi reglezi vocea si viteza.Dupa care alegi limba romana.Nu ai decit sa pui castile pe urechi si PLAY................... asculti ca la radio.

Kov iulian

August 06, 2011, 09:56:17 p.m. #38 Last Edit: August 06, 2011, 11:55:56 p.m. by Kov iulian
Am testat si eu Knopix 6.7 LXDE  DVD, si e grozav asta imi place , are chromium , libre ofice , pigin , vlc, task manager de ala de gnome , softwere center ca in ubuntu , si din cite am vazut papa 100-150 de mega si ceva in virtual box acum il trag pe dvd sa vad citi rami consuma de pe live dvd si daca are codecuri audio video .  ( L-am testat , imi plac mult efectele compiz , uitindu-ma prin el am vazut ca e un amestec de LXDE - Gnome si KDE , prima data se auzea foarte incet sunetul ,( cautam alsa mixer pe acolo pe undeva deoarece am mai avut problema asta cu LXDE am sunetul dat foarte incet din mixer ) pina la urma am vazut ca nu are instalat Alsa mixer ci Kmix sau asa ceva un mixer din mediul KDE am dat de acolo sunetul tare si a mers .Ce ma deranjat mult la Knopix 6.7 LXDE au bagat in iso tot felul de programe mai mult sau mai putin folositoare dar nu puteau si ei sa puna si un flash plaier sa poti vedea pe youtube ? ca spatiu mai era , imaginea iso are doar 3,7 giga , mai jos am pus niste print scren-uri

Kiwi Bee

Azi am incercat sa instalez xubuntu pe un computer pe care nu era nimic si nu merge.Plus deocamdata pe winXP(acelasi PC) nu am virtual driver si asa ca am aminat instalarea sub winXP.

Kov Iulian,
precis ca si eu am ceva ca si tine cu sonorul.Daca nul dau tare nu prea intelegi nimic ca sunetul nu e clar.Daca il dai tare se aude ceva dar nu e clar.Nu stiu(nu cunosc) care driver/program/codec din "softwere center" ar trebui instalat.
De cind am instalat "g_stream" plugin sau asa ceva imi merge sonorul si videoul(inainte nu mergeau deloc) dar nu merg bine deloc.

Imi place xubuntu(mam familiarizat cu el) si nu mam gindit sa schimb inca.

Kov iulian

Vedeti ca aveti 2 drivere sau asa ceva ( sunt treaz de 24 de ore voi edita mesaujul dupa ce ma voi odihni )  unu se numeste Alsa si celalalt Pulse intrati la sinaptic si incercati sa dezinstalati unu si il instalati pe celalalt .

Kov iulian

Citat din: Kov iulian din August 07, 2011, 03:28:21 p.m.
Vedeti ca aveti 2 drivere audio  unu se numeste Alsa si celalalt Pulse intrati la sinaptic si incercati sa dezinstalati unu si il instalati pe celalalt . Xubuntu asta nou parca foloseste Pulse , incercati sa il dezinstalati si instalati Alsa

Kiwi Bee

Mersi, voi incerca ce miai recomandat si voi reveni cu stiri.

Kiwi Bee

Am instalat ceva Alsa(erau mai multe programele) dar nu am dezinstalat nimic de la Pulse.Se pare ca merge sonorul bine acum.Am ascultat doar la casti.Nu folosesc synapticul, doar softwere centerul.

In schimb la video tot mai am probleme.Imaginea e prea iluminata.Cu XP sau W7 merge bine.

Ai si pt video un leac?Ce ar trebui instalat?

Kiwi Bee

Am instalat VLCul dar si acolo tot asa merge ca si in Parole.Imaginea este foarte iluminata.Am sa caut codecul in softwere center.

Nu merge sa descarc programe de pe net si sa le instalez.Ce am in softwere center se poate instala usor si rapid.