• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Pastoral in marginea soselelor

Creat de MiereaNaturala, Aprilie 29, 2011, 12:16:26 a.m.

« precedentul - următorul »

MiereaNaturala

Buna seara ..din nou !

Venind spre satul in care  va spuneam ca avem stupina ( Corlatel,  Vanju Mare , jud Mehedinti ) am vazut cateva pavilioane  iesite la rapita .

Fiind la volan n-am putut opri sa fac niste poze poate voi face la intoarcere, dar mi-a atras atentia apropierea stupilor de soseaua europeana.

Cat de sanatos e pentru albina tot zgomotul ala de masini stiind ca sunt si masini de mare tonaj care trec pe acolo ?
Cat de sanatos e  apicultor luccrul in asemenea conditii... ?

Daca mai intreb si cat de sanatoasa e mierea  extrasa din ramele probabil acoperite de praful soselei cred ca ridic mult prea sus problema :)


Florin-braileanul (FlorinI)

zomotul.... deranjeaza sau nu
noxele.... la fel
cert e "deranjul" maxim, e impactul cu parbrizele masinilor

stuparul ori e singur in pastoral si nu s-a incumetat (din punct de vedere al sigurantei lui) sa intre mai in interiorul lanului, ori e incepator, si nu stie cat decimeaza familiile asezatul langa o sosea circulata
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

bucovineanu

Mierea se face de obicei pe coclauri. La sosea se ingramadesc multi stupari de frica vremii rele si a pericolului de a nu putea pleca la terminarea culesului.

MiereaNaturala

D-nul Florin, chiar credeti ca un Incepator s-ar fi incumetat sa plece la pastoral cand abia stapaneste stupina pe vatra :) ?

Mierea se face de obicei pe coclauri.


Lucrul asta il stiu stuparii...mi-e teama sa nu jignesc pe cineva dar cred ca cei care  isi monteaza pavilionul langa sosea au ca prima tinta vanzarea borcanelor "la botu' calului"