Stupii tip "tzeapa"

Creat de justy, Aprilie 24, 2011, 07:59:32 PM

« precedentul - următorul »

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: cristipep din Februarie 19, 2013, 09:02:56 PM
Cat costa un stup din poliuretan??
1  corp  si  1  cat  de 1/2 cca  400  lei
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

cristipep

Oho destul de scumpisor ......dar cred ca face banii

RazvanTi

si pe langa astea aduga fund, podisor, capac
sau astea is moca?
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

cristipep

Imi dau seama ca ajunge in jur de 800 de lei.

romikele

Nu exagerati!
Pe un stup cu fund, corp 1/1, corp 1/2, podisor hranitor si capac am dat anul trecut la Buzau aprox. 310 lei.
Am mai luat in plus o chinga si accesoriile pt. manipulat, inca circa 20 de lei.

O lista de preturi ceva mai veche se poate consulta aici:

http://ro.scribd.com/doc/38329152/2010-Preturi-Stup-Farostup-V10-in-LEI

cristipep

pistol28

Citat din: romikele din Februarie 19, 2013, 10:53:07 PM
Nu exagerati!
Pe un stup cu fund, corp 1/1, corp 1/2, podisor hranitor si capac am dat anul trecut la Buzau aprox. 310 lei.
Am mai luat in plus o chinga si accesoriile pt. manipulat, inca circa 20 de lei.

O lista de preturi ceva mai veche se poate consulta aici:

http://ro.scribd.com/doc/38329152/2010-Preturi-Stup-Farostup-V10-in-LEI

Un patron de magazin este intrebat: De ce pune preturi asa de mari?
Raspuns: S-o gasi "cineva" sa plateasca.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

nelu68

Stupii din lemn ca de altfel orice obiect din lemn ,inainte de intrebuintare trebuiesc foarte bine tratati cu ulei de in, vopsea, parafina, etc  asa incat la expunerea la soare ,ploaie ,vant sa aiba protectie maxima .Asta este principala cauza a deteriorarii stupilor,daca lemnul a fost uscat corespunzator.daca ati observat la stupii aratati de Orban Stefan fabricati de acelasi producatar nu existau crapaturi pentru ca lemnul afost tratat (vopsit).Am cumparat si eu stupi de la d-nu gergely pe comanda speciala  si nu au nici o crapatura tocmai pentru ca i-am tratat cu ulei de in si vopsea .Lemnul oricum lucreaza in timp orice i-ai face. Spun asta pentru ca am lasat si cativa netratati si s-au desprins de la imbinarea cu lipitura din cauza umezelii si a soarelui  sau au crapat de-a lungul fibrei .De asemenea mai am un coleg care a cumparat 30 bucati tot de la tg secuiesc ,i-a tratat cu un grunt de lemn si cu un lac ,i-a tinut afara in ploaie si soare si arata f. bine fara crapaturi.CA NU-SI ONOREAZA COMENZILE ASTA-ALTA TREABA ,SI MIE-MI MAI ESTE DATOR CU 30 DE CATURI SI ACCESORIILE STUPULUI,dar ce sa-i faci ,are omul alte comenzi de executat  ca daca nu te duci la el la fabrica pana la urma,foarte greu prin curier degeba telefoane  si nervi consumati si la fabrica cand ajungi tot nu-i comanda gata si mai astepti acolo pana seara si asa mai departe .Atat timp cat este solicitat n-are nici un stres , de ce sa-mi faca mie stupii, sa-i puna la curier ,mai bine sta linistit pe scaun si livreaza celor care vin la fabrica ca s-au saturat sa astepte curierul si asa mai departe,asta-i viata,pana la urma noi suntem ce vina ca apelam la serviciile lui.

albinasebes

am luat si eu 2 lazi de la dumnealui si arata jalnic, ies albinele pe la capac, nimic nu se mai potriveste. nu prea gasesti ieftin si de calitate. pe de alta parte suntem prea saraci sa cumparam produse proaste. reclama este sufletul comertului, asa ca se merge inainte. fiecare face ce crede cu banii lui, dar pt mine a fost invatatura de minte sa fiu mai atent la ce cumpar.
este o vorba la romani: omul destept invata din greselile altora, cel mediocru din ale lui, iar cel prost nici macar din ale lui. acum fiecare dupa putere.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

licutza

cristian87 ai avut multa,multa dreptate,din pacate toti stupi de la batranu au crapat,nu se mai aseaja,etc.ii bine uneori sa asculti si sfatul altora
licutza

Jimmy2011

Va salut. Am stupi cumparati de la Teclem (Faget) din 2008 si sunt foarte multumit de calitate. In ziua de astazi toata lumea face stupi....dar... din pacate pentru cumparatori....nu tot ce au cumparat se pot numi stupi. :nono:
Ce este mai dulce si mai dulce decat mierea?...Otetul gratis...

cristian87

Citat din: licutza din Martie 07, 2013, 08:41:00 AM
cristian87 ai avut multa,multa dreptate,din pacate toti stupi de la batranu au crapat,nu se mai aseaja,etc.ii bine uneori sa asculti si sfatul altora
Sincer imi pare rau pentru dumneata.
E trist ca noi am dat bani  munciti din greu pentru o marfa care s-a dovedit foarte proasta.
Eu inca ii mai folosesc pe cei cumparati acum trei ani de la Ghergheli .
Intre timp au crapat cat au vrut ei si acum s-au potolit. s-au uscat cu albinele in ei.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

cornelioandanciu

Sa nu te puna pacatele sa folosesti rindea manuala daca nu ai experienta, nu o sa-ti iasa nici intr-un caz.Pentru crapaturile laterale exista tot felul de chituri pentru lemn, iar eu ca sa finisez marginile de jos a corpurilor folosesc o freza electrica de mana, dupa ce am avut ceva esecuri cu rindeaua manuala.Pun un sablon batut in cuie pe corp,sablon de jur imprejurul stupului,apoi trec cu freza de doua ori, nu iau din prima sa nu se aschieze. Daca faci socotelile corect, iti va iesi bine.Grosimea peretilor corpurilor la stupii mei este de 20 mm.
Va salut.

cristicomanesti

am dat mult pe stupii din poza 120 lei,stup cu 12 rame 1/1 si cat de 1/2,fara rame?
scandura este de 30 mm

apivasmob

scandura este dintr-o bucata si asta vei vedea in timp. pa laterale iti mai lipseste cateva cuie sau hotzuri manerele si tabla de la capac aetrisire in capac are sau nu podisor de care este ca nu se vede,de dat mult nu ai dat dar intrebarea este cu factura sau fara ?
Vezi cand asezi posisorul ai sa strivesti multe albine ......
Sanatate tuturor apicultorilor