Petitie impotriva cultivari OMG ( organisme(plante) modificate genetic )

Creat de Kov iulian, Aprilie 04, 2011, 12:21:33 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

CitatFacem apel la voi  ca prin semnarea petitiei sa stopam imediat utilizarea pesticidelor neonicotinoid până cel putin pana vor aparea noi studii stiintifice  independente pentru a dovedi ca nu sunt toxice pentru albine .Scăderea catastrofală a coloniilor de albine ar putea pune lanţul alimentar nostru întreg, în pericol. Dacă acţionam de urgenţă, si cu precauţie acum, am putea salva albinele de la dispariţie.

Intrati aici pentru a semna petitia

https://secure.avaaz.org/en/save_the_bees/?vl

ion patrut

Kov iulian

Acel text e o traducere din engleza in romana a unui indemn de pe situl AVAAZ  am pus o poza mai jos pt a vedea acel text in engleza .

Pesticidele  " neonicotinoid " ( nu stiu cum se traduce in romaneste ) sunt un tip de insecticide care au starnit marii controverse peste hotare, multi au afirmat ca exista o legatura intre CCD si ele .

http://www.epa.gov/pesticides/about/intheworks/ccd-european-ban.html

http://usnews.msnbc.msn.com/_news/2012/03/29/10921493-neonicotinoid-pesticides-tied-to-crashing-bee-populations-2-studies-find

http://www.sciencemag.org/content/336/6079/351

Din pacate nu prea am gasit articole in romaneste din cauza ca presa romana e prea ocupata cu chilotii monicai columbeanu sau cu blondele lui irinel ca sa mai aiba timp sa aduca in atentia publicului problemele si dezbatrile de peste hotare  .

AVAAZ e o organizatie care are diverse initiative,  cea mai rasunatoare victorie a lor din ultima vreme e stoparea  "  ACTA  "  si trimiterea acelor pachet de legi spre dezbatere la curtea Europeana de justitie ( asta din cate am inteles sper sa nu ma insel ).

Unele persoane din tarile civilizate mai au si ocupatii de astea , incearca sa faca ceva sa isi schimbe viata in bine, profita de dreptul legal la petitie , ies in strada in mitinguri pasnice,  infiinteaza ONG-uri de protectie a albinelor, infiinteaza rezervatii naturale .

De acea ei  duc viata pe care o duc si au traiul pe care il au pt ca isi fac singuri destinul,  noi ducem traiul pe care il ducem si traim asa cum traim din cauza ca stam asteptam la Doamne Doamne sa nea dea sa ne faca,

Kov iulian

In zilele ce vor urma va voi soca  cu un mic filmulet  sau cu cateva fotografii .

Daca nu stiati, eu incepand de anul trecut mi-am creat o minicrescatorie de rame ( am volum in jur de 50 L ), am de toate acolo, albe, rosii, negre .

Au iesit din iarna cu bine, le pun mereu mranita( gunoi de grajd putrezit ), din cand in cand apa .

Am umblat pe la ele de curand sa le verific sa nu se inbolnaveasca de ceva, si am vaut cateva exemplare frumusele pe la 10-15 cm , scormonind prin acel

gunoi am ramas socat cand am gasit o rama cu grosimea de 0,6-0,8 cm  si lungimea de 30-35 cm  :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: :uimit: .

E normal asa ceva, ati mai vazut vreodata asa ceva ?

Retine cumva apa de acea sa umflat asa, se merita sa o filmez pozez ?

Va asigur nu e nici o gluma .

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Poate merge asta  de jos, e sincronizata dupa filmuletul ala de pe youtube, si e identica la denumire deci o va incarca automat un plaier, nu mai trebuie selectata .

pharaonu75

Acum am vazut ca are o subtitrare automata, care devine activa daca se apasa pe butonul CC al playerului!

ion patrut

Citat din: pharaonu75 din Iunie 05, 2012, 09:21:15 AM
Un film interesant, dar din pacate nu ii gasesc subtitrarea in limba romana!

David contra Monsanto (RO)
extraordinar dar daca aceste lucruri sa-r fi intamplat in romania nu-mi imaginez cum sa-r fi incheiat

Piticot

pharaonu75

Citat din: Piticot din Iunie 06, 2012, 09:25:07 AM
pai am fi devenit toti proprietatea Monsanto...

La cum merg treburile in Romania, vom deveni cu siguranta proprietatea lor (daca nu am devenit deja, fara sa stim).

Kov iulian

Citat din: Piticot din Iunie 06, 2012, 09:25:07 AM
pai am fi devenit toti proprietatea Monsanto...

Eu sunt curios un lucru, ce pret-uri au avut prima data semintele modificate genetic, ce preturi au acum si ce preturi vor avea in viitor .

Intreb asta deoarece aceste multinationale nu sunt organizatii de caritate iar daca vad ca fermierul e dependent de samanta lor si nu are de

unde sa ia din alta parte nu cred ca vor tine preturile jos, vor scumpi si iar vor scumpii .

Iar in alta ordine de idei capatam ce meritam si ce ne dorim, fiindca noi consumatori cumparam toate prostiile in alegerea noastra conteaza doar pretul, pot sa ne vanda aia si rumegus noi tot vom cumpara .

Fermierul roman, e ahtiat dupa plante modificate genetic le doresc , practic se roaga de guvernanti sa se dea liber si la noi in tara la asa ceva desi prin asta ei vor saracii vor platii din ce in ce mai mult inputurile, in schimb pretul recoltelor va ramane mic, din ce in ce mai mic,

populatia nu isi vor permite si vor cumpara mai putin, procesatori vor cauta mijloace de isi vinde marfa, o vor inmultii prin agaugarea de substante chimice .

Si asa acum suntem dependenti de cei de afara , daca zic stop si nu ne mai trimit , insecticide, samanta , ingrasaminte  practic suntem paralizati ca tara .

Daca acceptam si aceste plante devenim si mai dependenti  fata de ei .

Si daca vor vrea ne infometeaza cum se infometau pe vremurile cetatile pentru a fi cucerite .

ion patrut

pai dependenta de plante modificate genetic exista dar in romania poarta alt nume PIONER cumperi samanta de porumb de la ei scoti productie record la ha dar daca vrei sa folosesti samanta din ce ai cules iei teapa nu scoti nimic  toata productia agricola care cuprinde porumb, grau, rapita, ardei ,vinete si asa mai departe sunt plante anuale anual trebuie sa cumperi seminte de la ei altfel muncesti degeaba  este realitatea cruda care reprezinta MAFIA DIN AGRICULTURA mafie care infloreste prin implicarea guvernelor din tote tarile lumii si cei care sufera sunt cei multi

Piticot

detalii pt cei putini,cu bani...

ce conteaza ce lasam pt maine?important e astazi,asta ne e rasa..stim ca totul e rau si ca e spre pieirea noastra dar ce mai conteaza?vor vedea cei de maine cum vor iesi din impas...

amara realitate.si ca sa revenim si la biata noastra albina,la fel se intampla.ne aplecam urechea spre hibrizi care rup caturile in doua,ne amagim ca acum va fi bine fara sa gandim consecintele..

mda...