• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Alergii la intepatura albinelor

Creat de cristipep, Aprilie 02, 2011, 11:08:28 a.m.

« precedentul - următorul »

cristipep

Aprilie 03, 2011, 12:28:47 a.m. #15 Last Edit: Aprilie 03, 2011, 12:40:46 a.m. by cristipep
Domnule orbanstefan64 de ce nu mergeti la un alergoloc sa vb cu el ....poate reuseste sa va produca o imunizare la albinute in multe cazuri sa reusit asa ceva cu tratament specializat ca fereasca Dumnezeu de mai rau  :hi:

Mai jos postez cateva pareri medicale:

De ce apar reacţiile ?

Nu se ştie de ce numai unele persoane dezvoltă reacţii alergice la înţepături de insecte. Se cunosc însă multe dintre verigile reacţiei anafilactice. După mai multe înţepături prealabile, organismul sensibil produce anticorpi specifici antivenin. După această perioadă de sensibilizare, o nouă înţepătură duce la eliberarea de substanţe produse în organism, numite mediatori, care sunt responsabile de simptome. Starea de alergie se poate menţine mai multe decenii. La persoanele sensibilizate, testul cutanat cu extract de venin diluat este pozitiv.


Fiţi calm !

Se ştie că albinele şi viespile înşeapă numai dacă se simt în pericol. De aceea, vă recomandăm să vă mişcaşi încet, nu daţi cu mâinile după insectele care zboară în preajmă. Nu fugiţi, îndepărtaţi-vă încet.


Câteva date despre albină şi viespe

Albinele şi viespile înţeapă numai pentru a se apăra sau a-şi apăra cuibul.

Albinele înţeapă numai cînd sunt întrerupte din zbor sau cineva culege o floare pe care se află o albină. Sunt atrase de parfumul florilor, culorile ţipătoare, de parfumurile puternice, apa de colonie. Mirosul anumitor vopsele le irită şi devin agresive. Albina lasă întotdeauna ghimpele în piele. Acest fapt permite diferenşierea între înţepătura de albină şi a altor insecte.

Viespile se hrănesc cu insecte şi larvele acestora, sucuri şi nectar de fructe, alimente alterate, lichide dulci. Sunt atrase de pielea transpirată, culorile vii, suprafeţele de apă.

Astept in continuare povesti de ale voarte in legutura cu intepaturile pretioaselor lucratoare  :bzz:
Si sunt foarte incantat ca sa dat curs acestui subiect destul de interesant si util pentru sanatatea noastra  :hi:

orbanstefan64

Aprilie 03, 2011, 12:42:06 a.m. #16 Last Edit: Aprilie 03, 2011, 12:48:41 a.m. by orbanstefan64
mi am tot propus sa merg la alergolog, dar ba n am avut timp ba n am avut bani si pina la urma cel mai bun medic pentru mine sint eu :nod: :nod: dar asta nu  inseamna ca ,contest ceva din sfaturile date de tine
:hi: :hi: :hi:

cristipep

Totusi sa-ti faci timp   :D spre binele albinutelor tale ......cine o sa mai aibe grije de ele daca tu ai sa fii pe la urgente ?

orbanstefan64


cristipep


dan.smarandoi

Totusi ce medicament ar trebui sa avem la indemana in stupina,ma gandesc ca se pot intampla accidende si cu persoane straine?

orbanstefan64


cristipep

Aprilie 03, 2011, 01:32:39 a.m. #22 Last Edit: Aprilie 03, 2011, 01:38:28 a.m. by cristipep
Claritinul mai prelungeste timpul de venire al ambulantei in cazul in care este o situatie mai grava iar hidrocortizon nu prea este indicat la toata lumea, antihistaminele pot incetini o reactie anafilactica, dar nu vor opri starea aceasta. :hi:
Oricum cel mai bine este sa auzim cat mai multe povestri despre ce a patit fiecare si cum sa manifestat si nu in ultimul rand tratamentul :hi: :hi: :hi: :hi:

cristian87

Eu sunt alergic la mai multe chestii, din fericire mi-am dezvoltat rezistenta prin tratamente cu antihistaminice timp in care ma supuneam contactului cu alergenul pentru ca organismul sa se obijnuiasca cu el
Totusi la veninul de albine nu sunt prea alergic desi am facut in doi ani cam 3-4 crize tratate la urgente cu hemisuccinat si calciu  intravenos, din care am in permanenta acasa fiole  precum si siringi.
Am cerut alergologului meu tratament pentru a nu mai reactiona la veninul de albine dar cum nu fac crize prea mari si suport destul de multe intepaturi m-a linistit si mi-a spus ca  oricum nu are cum sa ma trateze de asa ceva.nu exista un vaccin sau ceva asemanator pentru a face fata veninului de albine.
Se recomanda a lua un claritine sau echivalentul- aerius ,telfast, zirtec in zilele in care observam o agesivitate mai mare a albinelor.
De stiut e ca se ia o singura tableta , oricate am lua nu creste efectul.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

cristipep

Aprilie 03, 2011, 02:41:11 a.m. #24 Last Edit: Aprilie 03, 2011, 09:29:16 a.m. by cristipep
Asa este ai dreptate cristian87 in privinta dozajului dar din cate scrie pe prospect si ca sfat medical pastila se ia dupa "accident" nu inainte .
Trebuie avut grija insa la copii sunt mult mai sensibili ca noi in cazul in care sunt si hiperalergici, in cazul in care se mai plimba si copii prin stupina este bine sa avem anumite medicamente special pentru ei , probabil copilul sau copii unora dintre voi a fost intepat .......sunt curios de simptome. :hi:

Obombo

In primul rand trebuie facuta o distinctie intre reactia locala extinsa si alergia. In cazul alergiei nu are nici o importanta daca albina e de iarna sau de vara si nic daca acul a este scos sau nu, reactia se produce chiar si cu o cantitate mica de venin. In general sunt mai expusi la alergie si la reactii locale apicultori amatori fata de cei profesionisti. Exista un risc mai mic pentru cine primeste mai mult de 50 de intepaturi pe an iar cine depaseste 200 nu mai are nici un fel de reactie, organismul se desensibilizeaza spontan. Sub 25 de intepaturi pe an in 45% din cazuri apar reactii sistemice. Pentru reactii usoare se poate lua un antihistaminic, de preferat care se dizolva in apa pentru un efect mai rapid, in caz de reactii medii se ia si cortizon iar cand exista riscul de soc anafilactic, adrenalina. Se poate face si desensibilizarea dar e treba lunga, dureaza 4-5 ani, perioada in care se face cate o injectie pe luna cu dose mici de venin. In 10% din cazuri nu functioneaza.
In ori ce caz, atentie la simptomele neobisnuite, urticare, gust metalic in gura, orice simptom care nu a aparut la intepaturile precedente. Se pot face analize, de fapt una singura, pentru IgE specifice, dar nu intotdeauna este conclusiva.

cristipep

Cortizonul nu este indicat pentru ca este ca o arma cu doua taisuri intradevar vindecarea este foarte rapida dar reactiile adverse sunt urate sa le zic asa din cate stiu cortizonul este hormonul responsabil de starile proaste  in depresii ...stres.......si atunci cand este eliberat in organism efectul lui tine cateva zeci de secunde ..... din punctul meu de vedere claritina este cea mai buna luat in momentul in care reactiile devin din ce in ce mai urate.
Cu respect Obombo pentru sfatul dat  :hi: :thanks:

Obombo

Citat din: cristipep din Aprilie 03, 2011, 02:59:06 a.m.
Cortizonul nu este indicat pentru ca este ca o arma cu doua taisuri intradevar vindecarea este foarte rapida dar reactiile adverse sunt urate ...
Cam asta ar fi si parerea mea dar cine sta umflat o saptamina din cauza unei intepaturi s-ar pute sa nu fie de acord. :)

cristipep


Kiwi Bee

Vechea poveste.
Forumul este foarte bogat in informatii, acopera 99,99% toate subiectele........................................... dar unde gasim ceea ce ne intereseaza??????????????
Nici nu cautam!!!!!!!!!!!!!!!!
DESCHIDEM UN TOPIC NOUUUUUUUUUUU

Eu am mai postat despre acest subiect si reiau cazul prezentat de mine.

In 2005 citesc un magazin "National geografic" editura 1992. Jurnallistul a insotit o familie de apicultori pt. un timp(nu tot sezonul) care calatorea cu familiile de albine prin USA.

Batrinul familiei a primit 2 stupi de la un prieten deal lui 1935.Doi ani mai tirziu(daca tin bine minte) deja mergea cu mai multe fam. la polenizare.Toti copiii sai (exceptie o fata) au ajuns sa aiba  stupi caci sau casatorit cu alti stupari.In 1991-1992 batrinul avea doar o mie de familii caci restul lea vindut la gineri/copii.
Deci ei plecau din California in fiecare ianuarie si ajungeau acasa prin octombrie/noiembrie.

Una din fetele batrinului povestea jurnalistului ce rau era  pt ea sa inceapa scoala in intrun coltz al tzarii si sa o termine in celalalt capat al tzarii.
In totdeauna calatoreau cu acele microbuse personale in care poti dormi, ai bucatarie,etc.Stupii erau transportati cu camioane inchiriate.

Tot fata batrinului povestea cum fetita lor a avut alergie la intepatura de albine si au avut citeva cazuri grave.Fetita fiind deja mai mare cind jurnalistul era cu ei.
Nimeni, absolut nimeni au a avut nici o alergie in familia lor si nici ceilalti care sau casatorit cu acesta familie de apicultori(cred ca intelegeti la ce ma refer!!!).

Totusi fetita prezenta o situatie nedorita si parintii au inceput sa bata la usile doctorilor care nu faceau mai nimic.Cu orice solutie veneau nici una nu avea reusita.Precum familia/familiile acestea traiesc din polenizare si calatoreau mult prin USA au ajuns si la alti doctori din alt coltz al USA.
In cele din urma , sa zicem asa, au dat de niste doctori care au fost cel mai apropiati de adevar.
Acesti doctori au explicat reactia alergica dezvoltata la fetita prin faptul ca adultii din aceste familii isi tineau hainele de apicultor in acele microbuze in care traiau/dormeau.Hainele apicultorilor erau pline de intepaturi(ace si pungi de venin) care dupa uscare au devenit pulbere raspindinduse in microbuz(zi cu zi, saptamina cu saptamina, luna cu luna si incet alergia sa dezvoltat).

Incepind de atunci apicultorii in cauza nusi mai tineau hainele in microbuz si pt fetita i sa administrat un tratament timp de un an in fiecare zi al anului.

Tratamentul era compus dintro intepatura de albina in fiecare seara si o doza de antibiotic(nu se zicea ce fel de medicament).

Dupa un an fetita nu a mai aratat semne de alergie la intepatura si de atunci nu a mai fost alergica.

Vorba romanului: cui, cu cui se scoate.