Roi_ag

Creat de flavius, Martie 08, 2011, 07:29:30 PM

« precedentul - următorul »

roi_ag

Stupul pe care lucrez.Cuib 1/1 cat 1/2.

roi_ag

Podisorul sita

roi_ag

La transport PFL-ul se scoate si se pune asa.Dupa ce se aseaza pe noua vatra se reintroduce.
Sistemul de prindere a componentelor stupului se face cu tije.

roi_ag

Fundul stupului cu 3 orificii aerisire care se obtureaza cu o bucata de policarbonat.

roi_ag

Iernare. Maxim 7 rame cu 2 diafragme stg. dr

roi_ag

Diafragma

roi_ag

Pernitza

roi_ag

Rama multifunctionala

roi_ag

STUPINA

roi_ag

Asteptand primavara

roi_ag

Nucleele de imperechere

roi_ag

Si paznicul de nadejde Lesie la comanda SEZI

RazvanTi

nu v-ati complicat la acel podisor si cu PFL-ul?
eu am identice la ME-urile mele dar in combinatie cu inca un podisor plin.
la transport doar pun peste corpuri podisorul cu plasa si celalalt deasupra.
ma gandesc ca oricum la iernat nu merge sa bata vantul pe sub capac...
plus ca la static acel podisor face mai mult belele (furtisaguri in toata regula- e ca si cum ai tine stupul deschis cu diferenta ca nu poate intra albina).
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

roi_ag

Chiar crezi ca mi-am complicat lucrul?Tocmai de aceea am renuntat la acel podisor plin.
Cand trebuia sa mut stupii pe alta vatra era o operatie complicata sa le inversez ,lua timp ,lipsa cules,
intepaturi,dar mai rau cand ajungeai pe noua vatra nici atat nu te apropii de stupi pana nu isi fac
orientarea si eventual dau de cules si apoi greutatea lui se simte,ba poate esti nevoit sa pleci imediat ce
i-ai descarcat.PFL-ul este usor sta pe sita sub cele 2 sipci prinse pe lateralul sitei.La pregatirea ptr. transport il trag si il pun pe cele 2 sipci.Operatia imi ia 10 min la 80 de stupi.Dupa asezarea pe noua vatra ridic capacul in partea din spate si introduc PFL-ul sub cele 2 sipci si imi optureaza complet sita
operatie executata tot in 10 min.Dupa aceea deschid urdinisele si plec sa beau o bere  :wink: asteptand
colegii sa termine si ei operatia .
Iarna pun  PFL-ul pe sipci si las sita libera ptr. ca ,condensul sa treaca prin pernita si te asigur ca nu ii bate vantul deloc, le este chiar foarte bine,mi-au spus-o ele mie  :nod:.Pozele le-am pus intr-o ordine
si trebuiesc citite si gandite nu numai privite ca simple poze.
Altele sunt intrebarile grele care ar trebui sa mi se puna %%-  :hi: Iernare uscata :nod:

G. Iulian

Frumoasă stupina, se vede mâna de gospodar.