Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

doinel

Eu folosesc perdele vechi.Le tai cu un centimetru mai mari decat turta. Iau turta foarte bine si de jos si pe lateral. Nu pot roade perdeaua fiind sintetica. Perdeaua folosita de mine este tip vechi cu ochiuri patrate cu putine flori,preferabil fara.

filip

Pentru incepatori.
Cand vedeti o poza ,cititi si ce scrie sub ea.
Eu am citit ,turta a fost data in MARTIE.E o mica mare diferenta sa o dai acum ori in Martie.
Felicitari!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Porfy66

Cinva isi facea probleme ca latra cainele si deranjeaza albinele. Albinele nu au auz. Ele reactioneaza la vibratii. Le deranjeaza daca sunt amplasati langa drumuri, cai ferate sau alte surse de vibratii. Si ca sa va convingeti ca nu le afecteaza latratul cainelui puneti urechea/furtunul/stetoscopul la urdinis si bateti in peretele stupului sau bateti cu piciorul tare in pamant si o sa vedeti ca auziti reactia lor dar daca puneti cainele sau pe cineva sa strige sa tipe sa urle la cativa metri de ele nu se aude nici o reactie din partea lor....
Deci atentie la vibratii...
:)
:hi: :hi: :hi:

elvis

e vreo problema daca dam o turta de apifonda de acum?eu am pus deja de sambata cu toate ca miere am destula...dar sa dorm linistit am prins o zi mai calduroasa si am pus
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

sorinma

Citat din: Porfy66 din Ianuarie 14, 2013, 07:02:38 PM
Cinva isi facea probleme ca latra cainele si deranjeaza albinele. Albinele nu au auz. Ele reactioneaza la vibratii. Le deranjeaza daca sunt amplasati langa drumuri, cai ferate sau alte surse de vibratii. Si ca sa va convingeti ca nu le afecteaza latratul cainelui puneti urechea/furtunul/stetoscopul la urdinis si bateti in peretele stupului sau bateti cu piciorul tare in pamant si o sa vedeti ca auziti reactia lor dar daca puneti cainele sau pe cineva sa strige sa tipe sa urle la cativa metri de ele nu se aude nici o reactie din partea lor....
Deci atentie la vibratii...
:)
:hi: :hi: :hi:

uite asa a scapat cainele vecinilor care latra ca un apucat...... :hippo:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

adriann

si vibratia latratului nu se transmite prn pereti stupului?.... si eu am cainele vecinului care latra cum vede pe cineva in gradina..... cum ii dai ceva de mancare cum tace.....
si eu stiam ca nu au albinele urechi.,... dar simt vibratiile mult mai bine..... o sa fc o proba....stetoscopul pe urdinis si rammstein la maxim... intr-o boxa in fata stupui  :D
daca nu se agita la asta... cainele e mic copil

Kiwi Bee

Muzica sau sunetul(doar o anumita frecventa-nu stiu care) le agita pe albine dar numai la un decibel mai ridicat si de foarte aproape, adica pui boxa pe stup.
Ciinele cu cit latra mai bine cu atit este mai sanatos si voinic si nuti vor veni musafiri nepoftiti in ograda.

Bătrânul

Fratilori SPRE RUSINEA MEA ieri la un control auditiv sumar am observat zumzet slab la citeva familii asa ca : AM INCEPUT ADMINISTRAREA DE TURTE !!!! Macin zahar cu moara pentu uruiala inmoi cu apa si le pun in cap! :hi: :hi:

happy

"Vesnic tanar "imi place cum suna reclama ta! :rotfl:
Le dai la albine turte de zahar praf? :uimit: Astea sunt retete vechi sau nu te-ai exprimat pana la capat? :wink:
Zilele astea pot sa scot rame cu miere(cele de la marginea cuibului) si sa le pun peste ramele din cuib?
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

livulik

Citat din: happy din Ianuarie 20, 2013, 02:24:02 PM
...Zilele astea pot sa scot rame cu miere(cele de la marginea cuibului) si sa le pun peste ramele din cuib?
si eu am planificat sa fac acelasi lucru dupa zilele astea mai caldute!
oare fac o greseala?  :rusine:

dorindafi

Citat din: adriann din Ianuarie 15, 2013, 12:00:58 AM
si vibratia latratului nu se transmite prn pereti stupului?.... si eu am cainele vecinului care latra cum vede pe cineva in gradina..... cum ii dai ceva de mancare cum tace.....
si eu stiam ca nu au albinele urechi.,... dar simt vibratiile mult mai bine..... o sa fc o proba....stetoscopul pe urdinis si rammstein la maxim... intr-o boxa in fata stupui  :D
daca nu se agita la asta... cainele e mic copil
latratul cainilor , muzica  ,boxe    :P
dar cei care tzin stupina la 20m de calea ferata , aia ce fac , le baga dopuri in urechi  :uimit:  =))
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Bătrânul

Citat din: happy din Ianuarie 20, 2013, 02:24:02 PM
"Vesnic tanar "imi place cum suna reclama ta! :rotfl:
Le dai la albine turte de zahar praf? :uimit: Astea sunt retete vechi sau nu te-ai exprimat pana la capat? :wink:
Zilele astea pot sa scot rame cu miere(cele de la marginea cuibului) si sa le pun peste ramele din cuib?
La aceasta data nu umblu la rame, o sa vina si vremea lor.  . Descoper pentru o secunda , pun turta  si inchid. In ce priveste reteta este de cind lumea si i se spune serbet . La mijlocul lui februarie acelas lucru cu 10 adaos de lapte praf sau drojdie sau pur si simplu lapte fiert in loc de apa. UNA DINTRE ELE .  :hi:

marian sima

La mine niste roi care au format ghemul pe laterala cu urdinisul s-au urcat sus desi are mincare berechet saptamina aceasta intorc eu roinitele si ii pun sa o ea si in lungul ramei :D.
Ii iernez in adapost unde sint 6-7 gr si cred ca merge facuta manevra aceasta  sa le bag turta de acum si fara zbor de curatire e pericoloso sporgersi.

happy

Citat din: Bătrânul din Ianuarie 20, 2013, 04:47:23 PM
La aceasta data nu umblu la rame, o sa vina si vremea lor.  . Descoper pentru o secunda , pun turta  si inchid. In ce priveste reteta este de cind lumea si i se spune serbet . La mijlocul lui februarie acelas lucru cu 10 adaos de lapte praf sau drojdie sau pur si simplu lapte fiert in loc de apa. UNA DINTRE ELE .  :hi:
Sunt multi incepatori pe forum si nu stiu stilul tau original de a spune retete.Serbetul se face prin fierberea zaharului in apa ,nu se amesteca la rece!!!
La un control rapid am descoperit ca mai mult de jumatate au nevoie de turte.Azi am pus cateva rame deasupra cuiburilor din lipsa de turte.Maine cumpar apifonda si le bag cate o turta,se anunt temperaturi la fel de mari ca azi cand zoburul de curatire a fost masiv la toti stupii!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Bătrânul

Citat din: Bătrânul din Ianuarie 20, 2013, 09:08:14 AM
Fratilori SPRE RUSINEA MEA ieri la un control auditiv sumar am observat zumzet slab la citeva familii asa ca : AM INCEPUT ADMINISTRAREA DE TURTE !!!! Macin zahar cu moara pentu uruiala inmoi cu apa si le pun in cap! :hi: :hi:
Nu este nici o fierbere. E cit se poate de simplu  :thanks: Bineinteles in punga crestata  :hi: :hi: