Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

emilavram

Idea de a nu mai merge la rapita in zonele in care si-au batut joc de apicultori chiar daca au fost cu acte si toate in regula si anuntati e superba si ar trebui pusa in aplicare in toate zonele cu probleme.

ar fi bine sa facem o rubrica cu zonele in care nu se tine cont si de apicultori chiar daca sunt anuntati si acele zone sa fie ocolite de apicultori in pastoral .

D006

Neata  buna si  lozinca "daca  nu  esti  cu  mine ,esti  impotriva  mea "o  folosim  gresit.Am pus  niste  intrebari  pt  oameni  care incearca sa  fie cinstiti ,corecti si  nu  mincinosisi  dornici  de  avutie sau  detinerea  totala  a  adevarului.Nu  intru  in polemica  cu  dumneata pt  prostii si  poate  nu  ai  citit  bine.Mai  pun  cateva  intrebari si  vreau  sa-ti spun  ca  anul  trecut  am  pierdut  70  fam  de  albine  din  cauza  chimicalelor.Asa  ca  peste  tot  este  la  fel de  ieftina  viata  albinelor.
-ai  fi  deacord  sa  dai  bani  agricultorilor  pt a  nu  folosi  chimicale?
-cate  borcane  de  miere  am  dat  pt  instalarea  stupilor  in terenul  altora.?
-suntem corecti?
-cine  instaleza  stupii in  raza  de  zbor  al  albinelor  noastre?
-cine  fura  stupii?
-cine  falsifica  mierea si  produsele apicole?
Nea Petrica sunt  din  Botosani,bunici  erau  la  tara si  nu  am  uitat  unde  am  trait.Stim  prea  bine  ce  au  facut  satenii  fruntasi  din  moldova  cu  padurile,grajduri ,animale etc..Dumitale  ce  ai  facut?  Ce  faci pt consatenii  dumitale?

ion patrut

recunosc esti un sfatuitor pe cinste dar raman la ideaia mea: veniti acasa si cu ajutorul cunostintelor despre respect si bun simt pe care sustineti ca le-ati acumulat in occident sa construim o romanie CIVILIZATA SI PROSPERA si inca ceva nu mai arunca cuvinte urate la adresa TARANULUI ROMAN adevaratul taran roman are bun simt, respect pentru semenii si asa mai departe.Unul e taranul roman si altul e locuitorul din mediul rural

marius_vfp

Citat din: abeja din Aprilie 19, 2012, 09:21:23 AM
  anul  trecut  am  pierdut  70  fam  de  albine  din  cauza  chimicalelor
-cate  borcane  de  miere  am  dat  pt  instalarea  stupilor  in terenul  altora.?
-suntem corecti?
-cine  instaleza  stupii in  raza  de  zbor  al  albinelor  noastre?

-cine  falsifica  mierea si  produsele apicole?

:stop_the_war: :stop_the_war: :stop_the_war: salutare
cauzele pierderii celor 70 de stupi ? concluziile , unde erau stupi la noi in romania sau strainatate cum sa finalizat  treburile ,poate dezvalui putin secretul .

corect incercam sa fim cat putem in limita posibilitatilor
un amic deal meu anul trecut a inchiriat un teren pe perioada rapitei la aproximativ 200m de lanul cu rapitza , a inftiintat autoritatile primarie si detinatorul lanului de rapitza si directia sanitare toate avizele in regula , noroul lui a fost ca baietii destepti dusesera elicopterul in curtea fermei de cu seara si el a vazut acest lucru a preconizat miscarea si a inchis stupii a2a zi de dimineatza sa nu plece la cules dar altii care nu au fost pe faza au ramas sara familii de albine .

acolo unde se instaleaza alti stupi in raza de zbor se poate rezolva pe cale amiabila si trebuie purtat respect de ambele parti

cu falsificatul mierii deja nu mai este sectorul nostru de activitate daca te referi la procesatori ,daca asta o fac insa apicultorii, ar trebui sa le fie rusine ei nu mai sunt apicutori sunt nemernic vs jigodii , si eu daca ma duc in piatza sa cumpar lapte sau vin si mai cumpar si apa, aceia trebuie trasi la raspundere , organele abilitate oricum nusi fac datoria si se umilesc pentru o bancnota de 50 ron

ROMANIKA E TARA TUTUROR POSIBILITATILOR sa nu uiti asta.
spor la treaba si o primavara imbelsugata 
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Obombo

Citat din: ion patrut din Aprilie 19, 2012, 09:55:50 AM
... acasa si cu ajutorul cunostintelor despre respect si bun simt pe care sustineti ca le-ati acumulat in occident sa construim o romanie CIVILIZATA SI PROSPERA ...
Crezi ca ce ai scris pana acum, se poate numi dialog constructiv, sau macar dialog? Foloseste forumului sau altcuiva? Eu nu inteleg intoleranta asta, fobia fata de cei plecati din tara, cum nu inteleg de ce orice critica este considerata drept o insulta care trebuie spalata in sange.
Pentru mine discutia se conclude aici si ai cer scuze Batranului pentru postarile inutile de pe topicul sau.

D006

D-le  Marius  ,stupii  sunt  in  Spania si  multam  de  raspunsuri.
D-le  Petrica ,cred  ca  trageti  concluzii  gresite si  ma  retrag ,cer  si  scuze  pt situatia  provocata  de  mine.Am  incercat  si  voi  incerca sa  fiu  corect si  sa  recunosc greselile  facute  de  mine.Campul  de  viziune  daca  este  mai  larg se  pot  trage  concluzii diferite  fata  de  cele  de  pana  acum.O tara  care  vrea  o  schimbare  spre  bine  are  nevoie  de-o  educatie  mai  buna din  toate  punctele  de  vedere.Cel  mai  bun lucru pe care l- ar  putea  face  gunvernul  Romaniei este  investire  fondurilor  in  MINISTERUL  INVATAMANTULUI .Am  o  lozinca  pt  schimbarea  apicultorilor inspre  bine:APICULTORI PRACTICATI  O  APICULTURA  CURATA.
sanatate  si  numai  bine.,subiect  inchis .

ion patrut

subiect inchis pentru tine altii poate vor sa mai continuie un DIALOG CONSTRUCTIV sa stii ca nu am nimic cu cei plecati(din tara ma refer)doar ca ma cam deranjeaza sfaturile si criticile la adresa  <TARII MELE ROMANIA>

pharaonu75

Citat din: ion patrut din Aprilie 19, 2012, 04:19:39 PM
subiect inchis pentru tine altii poate vor sa mai continuie un DIALOG CONSTRUCTIV sa stii ca nu am nimic cu cei plecati(din tara ma refer)doar ca ma cam deranjeaza sfaturile si criticile la adresa  <TARII MELE ROMANIA>

Tocmai aceste critici sunt constructive si ar trebui sa fie luate in seama!
Zilele trecute mi-au trecut pe sub ochi niste statistici, care spuneau ca romanii sunt cei mai saraci din Europa. Cu siguranta se refereau la oamenii de rand si nu la Becali, Tiriac sau la politicienii nostri de cacao, care au dus tara in colaps. Coruptia si venalitatea au ajuns la noi ceva normal, ba chiar unii isi fac titluri de glorie din asa ceva.

Uneori cred ca pentru a mai avea vreo sansa, noi romanii trebuie sa trecem prin momente extreme si sa ni se aplice metode radicale, care sa ne "reseteze" mental, pentru ca astazi cine vrea sa munceasca este batjocorit, umilit, calcat in picioare de autoritati, in timp ce hotii, smenarii, talharii sunt salutati cu respect.

Cei care au fost/sunt "peste hotare", au vazut cum este viata si prin alte parti, in timp mce noi ne zbatem in mocirla asta mioritica si ne lamentam ca nu ne primesc occidentalii in casa lor, pentru ca-i improscam cu noroiul imbibat pe noi.

Nu suntem nici mai prosti nici mai lenesi decat alte natii, dar am fost adusi acolo unde "s-a dorit", iar cand incercam sa scoatem capul suntem impinsi la loc.
Asa am fost de sute de ani si asa vom fi si de acum inainte, asta doar daca vom mai supravietui ca natie.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ion patrut

deci trebuie sa plecam si noi ca aia care au plecat oricum nu se mai intorc. Am zis si eu asa o vorba .Nu-mi parasesc eu tarisoara mea buna sau rea traiesc aici cu bune cu rele si daca da domnu si se trezesc romanii(din romania) poate vom schimba si clasa politica si va fi mai bine .Stiti cum zice romanul: fereasca dumnezeu de mai rau :hi: :hi: :hi: :hi:

Bătrânul

Mai Petre ! Tu esti un BUN PATRIOT dar esti cu alea laterale ca la cal sa nu se sperie de masini care trec..... :rotfl:

ion patrut

batrane alea laterale se numesc ochelari pentru cai ai intuit bine eu nu prea ma abat de la calea mea sunt roman pana-n varfu pantofilor si sunt mandru de asta .si ochelarii nu-i dau jos de la ochi nicicum :rotfl: :rotfl:

marius_vfp

salut, cel mai sigur ochelarii sunt la birocratii de la birou ei vad doar BANIIIIII 

chiar daca plecam toti afara ne facem o idee venim aici si? si ce facem ne lovim de aceeasi KAKACIOSI birocrati .PLOSNITE care nu stiu decat sa traiasca pe spatele altuia , ideea asta e intrata in sange rau la noi birocratia ne omoara , cadru didactic fiind prin toate masurile care sau luat la noi in invatamant si nu numai se cheama  indobitoceala in masa
spor

ion patrut

marius ce litere mari folosesti se vede ca tea suparat cineva rau de tot :hi:

marius_vfp

da ,aparatul de conducere cu tot NEMUL SAU  si tot ce inseamna ordine si dreptate ,disciplina si corectitudine  ,incepand cu justitia ,politie , jandarmerie , si terminand cu femeia de servici de la wc ul public din gara . la noi in romanica nici femeia de servici nu-si mai face corect datoria fiindca a intrat fara voia ei intr-un lant vicios , toti suntem CONTAMINATI . fie ca traim in tara sau afara . fii sigur ca abeja din spania sau inde o fi daca vede cum ii cade la unul portofelul cu banii din buzunar il ia si nevazut se face  fie el in tara sau strainatate , asa voi face si eu si tu si altul si toti ca noi , cazuri rare sunt dar sunt extrem de putine . si asta o vor face nu numai romanii ci toti oamenii care muncesc pentru niste hartii cu zerouri pe ele ,  ai vazut ce frumos traieste ala in america in pustiu fara bani , nu plateste taxe la stat, nu are datorii , ia sa facem si noi din tara un singur lucru sa taiem cablurile electrice si sa punem dop la busonul de carburant , sa vedeti voi ce frumos se taie cu petrolistii care fac baie in lapte si miere si toti cei de pe la electrica ,

spor

marius_vfp

salut mia ca..... t minte un pui bolnav poate , crityicatima daca gresesc

hai sa facem un cartel si  1 an de zile sa nu dam nimic la procesator , credeti voi ca pretul va ramane acelasi ,  la noi nu e organizare ,  poate s-a mai scris asta pe forum sau poate am o minte BOLNAVA uneori, si asta o recunosc :yahoo_cry: :yahoo_cry:
spor