Cea mai mare bucurie/satisfactie ca apicultor

Creat de Calin Catalin, Februarie 20, 2011, 06:48:23 PM

« precedentul - următorul »

Calin Catalin

Ceea ce m-a incantat cel mai mult citind si scriind pe acest forum a fost pasiunea pentru albine, pe care am simtit-o din partea apicultorilor. Ca orice lucru facut cu pasiune, sunt convins ca apicultura v-a adus bucurii si satisfactii. M-am gandit sa deschid un subiect in care sa impartasim celorlalti cele mai mari bucurii  pe care albinele ni le-au adus pana acum.

Ca incepator, poate vi se va parea putin, dar iata:
     Prima mea bucurie a fost cand am cumparat primii stupi (din ultimul al 13-lea salariu de invatator). Eram complet fascinat (inca mai sunt - nu stiu daca imi va trece vreodata). Cu greu am reusit sa imi impun sa nu umblu in ei atat de des pe cat as fi vrut.
     Cea mai mare bucurie a mea de pana acum a fost cand i-am dus bunicului meu miere de albine de la stupii mei, dupa ce mult timp i-am dus miere cumparata.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

cristian87

ce mai mare satisfactie ca apicultor este sa iti vezi albinele iesite  toate in primavara
asta iti da atestatul de profesionist
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

pharaonu75

Sa le vezi scoase in primavara, sa le vezi la zborul de curatire, sa le vezi incarcate cu polen, sa simti in maini catul greu, plin cu miere, sa te vezi vindecat de o anumita afectiune doar cu ajutorul produselor apicole... parerea mea este ca aceasta indeletnicire iti ofera numai satisfactii!
Insatisfactiile vin de la semenii nostri!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

OtoVirgil

O mare satisfactie am avut-o la prima extractia de tei !
N-am mai simtit asa aroma .
Distribuitor Faguri Apisrom ; www.ProduseleAlbinei.ro

tassevasi

Satisfactia mea cea mai mare ,am simtit,o si mi,o mentin de cind mi,am cumparat prima cutie (ff scumpa 300lei apic pitesti)si colegul ,mentorul meu ulterior  (roi-ag)mi,a dat primul roi ,primele carti ,sfaturi ,idei in constructia stupilor ,raspunsuri la intrbarile mele si tot ce inseamna ajutor neconditionat ,in ceia ce priveste stuparitul .
  Anul tecut sa,mi spuna  " Vasile te,am pierdut de client la miere , sa sti ca asta mi,am dorit  " cu un zimbet larg si plin de satisfactie .
  Oare aceste momente, oameni  si multe altele se pot uita ? . =D> =D> =D>
  Sanatate si numai bine va doresc . :hi: :hi:

Kov iulian

Pt mine cea mai mare satisfactie a fost acum 7 ani,atunci cind am venit in contact cu albinele,am fost angajat ca paznic si ajutor in stupina la o cunostiinta de pe undeva pe linga navodari( stiiti ce faceam, prima data? seful aducea rame pt a largi cuiburile acestea mai aveau ramasite de miere prin ele, luam un chibrit si bagam in fiecare celula apoi mincam de pe batul de chibrit   :) :) :) =)) =))), mi-a schimbat viata radical traiul printre albine, traiam,respiram apicultura(o visam noaptea) citeam fiecare carte apicola pe care o apucam , mergeam pe la apicultori batrini care erau cu mine in pastoral si ii intrebam,de ce e asa cutare lucru,cum sa fac sa..., etc.puteam de nenumarate ori sa vind stupi si sa plec la munca in spania,dar am ales sa ramin in tara.Desigur ca acum dupa 7 ani dragostea mea si pasiunea mea pt albine sa mai domolit( poate era mai bine sa plec in spania,daca faceam asa poate ca acum aveam mai putini peri albi la propriu) ,nu atit din vina albinelor,ci din pricina oamenilor cu care am avut dea face in acesti 7 ani,apicultori,fermieri a problemelor cu vecini etc.

ioanardelean55

Cind e inflorit salcimu ,  seara dupa-ce a incetat zboru albinelor si ciripitul pasarelelor tot mai tare incepe sa se auda freamatul din interiorul stupilor iar la nas ne vine mirosul proaspat de nectar ,atunci parca e cea mai mare satisfactie i-ti vine sa nu mai pleci dintre ei  ^:)^ ^:)^ am uitat si de cele 5 kg spor la cintar , si citeva zeci s-au chiar sute de faguri claditi , cred ca atunci ii vezi pe stupari cu adevarat......FERICITI si SATISFACUTI . sa dea Dumnezeu sa se intimple cit mai des nu numai o data pe an . :yes: :yes:

Florin-braileanul (FlorinI)

la mine cea mai mare satisfactie este ca atunci cand merg la umblat in stupi am fica drept ajutor efectiv, iar cand scot miere am inca 2 ajutoare : si sotia si mama
deci nu muncesc singur
e apicultura in familie
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

milu56

Din cat nu am uita si nici no sa uit niciodata cred ca atunci a fost,la varsta de 14 ani la salcamul de la Valea lui Mihai,cand in 3 zile a incepus sa capacasca ramele in magazii.
http://www.apitab.myforum.ro/sa-luam-exemplu-de-la-albina-vt33.html

D006

Am fost ff bucuros cand am scos primul bidon cu miere.
Am fost f fericit de prima suta de kg.
Am fost mulțumit și de prima tona de miere.
Astazi dupa ce termin de extras... și se mai intampla sa nu fie tona completa ....imi zic...daca intram mai tare in ei, aveam inca o tona!! Apoi plec obosit sa ma odihnesc.Probabil sunt semne de batranețe.... =))
Este placut și atunci cand ma așez pe scaunel, langa un stup nou construit(model nou :rotfl:),cu ceva  :beer: și țigari.......și incep sa-mi inchipui cum va arata viitorul ........model(de stup bineînțeles).
Dar cel mai mult aștept sa infloreasca teiul.Dimineața la ora 4 cu o  :coffee: intre stupi.Atunci e raiul pe pamant.

CRISTI M

Dezamagirile le uiti repede , cu conditia sa dai inainte .

Cea mai MARE satisfactie a fost cand am luat primii bani din vanzarea mierii .
Urmatoarea satisfactie si mai mare A FOST cand am luat primul mil.  din vanzare .
ACUM cea mai mare satisfactie este ca am 2 copii care ma ajuta in stupina , am casa mea , fac ce-mi place si cel mai important lucru ca imi iubesc sotia , copii si albinele . :nod:

crombra

Este miezul verii. Ma indrept spre stupina nerabdator sa vad ce mai fac fetele albine. De departe ma intampina un zumzet specific semn ca "pompa de miere" functioneaza la capacitate maxima. Ma apropii de stupi si vad fetele venind pudrate cu polen galben grele de atata nectar ca abia reusesc sa aterizeze pe scandurica de zbor.
Si ma cuprinde atunci o emotie launtrica de parca m-as indragosti prima data.
Si zic in sinea mea: Binecuvantata indeletnicire si Binecuvantati cei ce o practica.
Si iara ma fericesc ca am apucat pe drumul acesta despre care Sundar Singh in profetiile sale spunea ca :
APICULTURA VA FI CEA MAI NOBILA DINTRE MESERII.
Inclin sa-i dau dreptate.
Ferice de cei ce pastoresc albinele ca al lor va fi Raiul pe Pamant.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

gheco

Romanticilor! Poietilor! Visatorilor!
Lasati vorbele de duh si la munca. Asusica incepe floarea si nu ati pregatit galetile de laa gatul albinelor si cosarcile de le picioare. Va doresc tot ce va doriti.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

prisecarul

ADEVARUL ESTE CA FIECARE PERCEPE IN FELUL LUI ACESTE CLIPE MINUNATE!
SUNT NISTE TRAIRI SUFLETESTI PE CARE CUVINTELE SUNT PREA SARACE CA SA LE EXPRIME!
ZUMZETUL, ZBORUL, AGLOMERATIA, APARENT DEZORDONATA, DE LA URDINIS, DEPLASAREA, DEASEMENEA APARENT HAOTICA, PE FAGURI, ESTE CEVA UNIC, TE FACE SA EVADEZI DIN LUMEA REALA!
:thanks:
:bravo:
:i_love_you:
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

mape 48-petru manea

Dintre zecile de satisfactii doua mi-au ramas in memorie :
_ cand am produs primele mele matci prin transvazare dubla prin anii 1980
_ cand aud zumzetul albinelor la un cules puternic si zborul lor greoi la intoarcerea in stup
cu ulcelele pline cu nectarul florilor. :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: