o viziune proprie in cresterea matcilor

Creat de maximus, Februarie 13, 2011, 09:10:58 AM

« precedentul - următorul »

janese

urmaresc topicu asta...shi sunt in incurcatura...care tratat????? :uimit:

pharaonu75

Acesta este tratatul:

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

dodoc george

Dle janese,
"urmaresc topicu asta...shi sunt in incurcatura...care tratat????? "
Se pare ca nu urmariti topicul decit pe sarite,dar va ajut sa nu mai fiti in incurcatura.Colegul nostrum cristian87 afirma in postarea sa (raspuns nr 13) urmatoarele:
"Mai multe detalii veti gasi daca veti cumpara si citi tratatul
Renasterea Stuparitului" al carui autor a deschis acest topic.".Deci dle janese este vorba despre tratatul Renasterea Stuparitului iar eu l-am intrebat daca el a citit acest tratat Renasterea Stuparitului.  Deci hai sa plecam din incurcatura  spre zari de biodinamica.
Ca sa inchei am sa spun ca maximus stie mai mult decit spune,stie despre boala prevazuta de R Steiner cu 80 de ani inainte.Intr-un cuvint stie dar se pare ca nu vrea sa spuna.Pacat,ar avea de cistigat.
Einfachheit ist das Resultat von Reife.
Simplitatea este rezultatul  maturitatii.

dodoc george

Dle pharaonu75,

Multumesc ptr prezentarea pe care ai facut-0 prelegerii lui R Steiner .In aceasta prelegere R Steiner vorbeste cu experimentatul cresscator de regine despre a carui metoda o cunoaste mai toata lumea si care se numeste Muller.
Ar mai fi multe de discutat pe acest subiect  dar oare intreseaza pe cineva? Cred ca nu.

dodoc george

Maximus,
" Ei bine, apicultura naturala e strans legata de aceste aspecte , de la miscarile planetelor pana la...."iar acetea sint spuse la capitolul" Ce este apicultura naturala?"
Dupa parerea mea ati definit apicultura bio a Batrinului R Steiner si nu apicultura naturala care in acceptiunea mea si a altora are o alta definitie.
Pacat ar fi multe de spus dar nu stii.Ar fi o tema interesanta "Paralela intre albina si mamifere" Lucrurri interesante .

D006

Subiectul este prea delicat sa se discute in public ! anumite afirmatii ar putea fi considerate "nebunie" de multi novici sau spalati pe creier. Asemena subiecte se discuta doar in particular .

dodoc george

Dragos2006,
Pot sa te intreb care este motivul ptr care afirmati ca :"   Subiectul este prea delicat sa se discute in public !"

D006

Studiati mai in profunzime termenul de "agricultura - apicultura biodinamica " si veti intelege !
  Ce inseamna ... biodinamica si cine a inventat-o ?

dodoc george

Dragos2006,
Chiar in profunzime nu pot sa spun ca l-am studiat dar poti fi sigur ca l-am studiat.
Parafrazind pe un coleg ,,"Noi, romanii, cautam metode miraculoase in apicultura biodinamica, dar refuzam cu indarjire sa luam din experienta celor la care se vad efectiv realizari !!."
Incerc sa raspun la intrbarile tale:
" Ce inseamna ... biodinamica si cine a inventat-o ?"
,,Agricultura biodinamică este o abordare modernă, durabilă şi etica pentru producţia de alimente bazate pe înţelegerea ştiinţifică a realităţilor fizice şi spirituale în natură."
Iar de inventat a inventat-o raposatul R Steiner.
"  Subiectul este prea delicat sa se discute in public !"
Ce este delicat in aceste spuse? Nimic daca-l stii si intelegi.
Chiar daca nu sint intrebari delicate de discutat in public am sa pun 2 intrebari:
1. Care sunt diferenţele esenţiale dintre apicultura convenţionala şi biodinamica?(repet esentiale)
2.  Este doar pentru apicultori hobbisti apicultura biodinamica?(Exemple)
Ar fi interesant daca maximus ar rapunde la probleme ridicate de mine ai putea de invatat daca ar sti sa raspunda.

dodoc george

"  Subiectul este prea delicat sa se discute in public ! anumite afirmatii ar putea fi considerate "nebunie" de multi novici sau spalati pe creier. Asemena subiecte se discuta doar in particular ."

"   e vorba de 2 lucruri diferite ca ziua de noapte." Afirma userul citat.

Gradinaritul biodinamic  a lui Maria Thun  care din 1950 a incercat  sa stabileasca o legatura intre cresterea plantelor si ciclurile lunare.Maria Thun a creat un calendar biodinamic de gradinaritAcest calendar are menirea sa ne arate cind se planteaza radacinoasele, cind se planteaza  plantele cu frunze(spanac,salata...),Se pare ca toate aceste lucruri sint influentate de ciclurile lunare,care merita incercate.

,,Gradinarit si Semanat dupa Luna (Gardening & Planting by the Moon')  a lui Nick Kollerstrom este aceeasi  abordare.

Nu stiu daca exista un calendar de stuparit care sa tina cont de problemele ridicate de Maria Thun.
Este adevărat că Steiner afirmă că mătci şi albine lucrătoare sunt în întregime, sau în mare măsură creaturi soare.

Ştim că soarele are un efect foarte mare pe pământ. Şi inter  acţiunea dintre soare si luna este cheia (inaltime diferite ale mareelor fiind un exemplu evident ). Soarele are multe efecte cu fluctuatii, din  10 - 11 ani în sus al ciclului petelor solare la cicluri in ultimele sute de ani.