miscari sociale

Creat de prisecarul, Februarie 05, 2011, 03:42:29 PM

« precedentul - următorul »

prisecarul

CE SE INTAMPLA IN LUMEA ARABA?
CE S-A INTAMPLAT TUNISIA.............
CE SE INTAMLA IN EGYPT?
urmeaza YEMEN.????..........................
ASISTAM LA UN '89  ARAB?
POATE ASA NE DAM SEAMA CE A FOST LA NOI!
implicatii:
-petrol
-gaze
-terorism
- instabilitate
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

tassevasi

Ce sa se intinple , vor mai multa democratie ,emancipare din toate punctele de vedere, sunt prea mult dominati de dictatura si religie.  Conducatorii pusi pe asuprit .
  Acum lumea,i mai informata ca acum 50 de ani .
  Numai bine sa auzim  :hi: :hi:

stefan1

Parerea mea e ca ce se intampla in lumea araba acum, este un mare pericol pentru lumea intreaga. Cu inconstienta noi incurajam acele tulburari, care o sa vedem ca nu duc la nimic bun. O tara cu peste 80 milioana de locuitori, cu resurse destul de scazute, cu un teritoriu in majoritate desertic, nu poate asigura un nivel de trai prea ridicat tuturor locuitorilor. Democratia nu rezolva de la sine asta, dovada e chiar Romania, care nu stiu spre ce se indreapta. China, care numai democratie nu este, asigura acum un ritm uimitor de dezvoltare si este la baza acestei instabilitati mondiale, prin faptul ca absoarbe tot mai multe resurse ale planetei, acumuleaza imense resurse bancare, mananca locurile de munca ale multor tari, prin produsele lor ieftine, datorita salariilor f mici pe care guvernantii lor le mentin intentionat, si a monedei nationale tinuta intentionat slaba, ca sa favorizeze exportul.
  In tarile arabe cu tulburari acum, la conducere vor ajunge radicalii musulmani, care numai democratia nu va instaura. Toti au obsesia de a desfiinta Israelul, de a duce razboiul sfant, care va fi o lovitura foarte mare pentru economia mondiala, tinand cont ca unele tari arabe (vezi Arabia-Saudita) mentin aceasta relativa stabilitate a pretului hidrocarburilor. Tentatia noilor conducatori va fi de a canaliza nemultumirile populare spre acest dusman extern, Israelul si in general Occidentul, raspunzatori pentru toate neajunsurile lor.
  In special Egiptul a fost factorul moderator in lumea araba in problema israeliteana, moderatie pe care Israelul a obtinut-o prin mari concesii si Americanii au intretinut-o prin subventii an de an. Armata ar putea sa fie o solutie in Egipt, daca va avea atitudine moderata. De fapt si Mu Barak a venit tot din randurile armatei dupa ce El Sadat a fost ucis tocmai pentru ca a facut pace cu Israelul. de fapt si el a supravietuit la 6 atentate tot din partea radicalilor islamisti.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stupar

Sant doua tabere care dau cu pietre,dupa ce se obosesc se puni pe burta fac rugaciuni si fazele se repeta :redcard:.Mubarak a zis,ca daca demisioneaza se creaza haos,defapt haos a fost pana nu a demisionat.trebuie sa treaca la alegere democratice,sa scapa si ei de dictatura.

Florin-braileanul (FlorinI)

pariu ca americanii nu sunt straini de ce se intampla acum in egipt, asa cum nu au fost nici de atentatele de la turnurile gemene
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Mubarak este omul americanilor , problema este ca CIA nu are un om pregatit sa-i ia locul . Dar cred ca asa ca prin minune in Egipt va curge lapte si miere si toti protestatatii se vor retrage la casele lor unde vor sarbatori isprava lor si astfel se va detensiona situatia.
   Democratia trece prin stomac !

gore

A fost omul americanilor, acum si-a luat mana de pe el. Intradevar, acolo este o implicare americana, dar nu se asteptau sa iasa asa de urat iar Mubarak sa fie ferm pe pozitie. In loc sa iasa pe usa din fata va iesi prin dos cu ajutorul occidentului , sau in cel mai rau caz va fi asasinat.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

stefan1

Eu nu cred ca e mana americanilor, pentru ca nu aveau de ce sa tulbure acolo apele.
  In lumea asta sunt lucruri greu de explicat. Exista un 'vant' de schimbare care bate din cand in cand, cum a fost la revolutiile din 1848-49 sau in 1989, ca sa dau pe unele mai evidente, dr sunt mault mai multe. Ca o gripa, aceste miscari sunt contagioase si daca nu sunt franate incipient, vor fi mai greu de oprit.
  Eu zic ca daca in Egipt aceste miscari se vor solda cu fuga rusinoasa a lul Mu Barak, atunci Egiptul nu va fi ultima tara araba care isi va schimba conducatorii.
  SUA incearca sa salveze ca se mai poate salva. Oricum ele vor iesi rau din tulburari, probabil ati vazut atitudinea 'strazii' fata de orice american. Eu cred ca daca era alt presedinte in SUA, ar fi fost alta atitudinea fata de aceasta situatie.
  Vorbiti de democratie. Spuneti o tara araba democratica. Este greu sa se impace si religia lor cu democratia.

silviubuciuman

Adica americani au luat mina de pe mubarac si nu au un om pregatit sa-i ia locul?Eu nu pot sa cred .Oare americani regizeaza totul pe mapamond ?Oare nu au si ei p
   ]
r\\  oblemele lor .Personictat    l cred ca aceste popoare sau saturat de aceste dictaturi care dureaza de zeci de ani in care oameni obisniti o duc ca vai de iei in timpce     dictatori cu averile lor imense se descurca cum pot saraci de ei .Oare ei au muncit ptr elle sau tot cei amariti din clasa de jos .Chinezi au atitia bani ca nu au ce face cu ei in timp ce cei de jos e vai de capul lor in timp ce rominia maninca mai mult de cit produce  .Trebuie lucrat la mentalitatea arabului in ce priveste credinta in Mohamed Alah Consioer ca un pas enorm a acestor popoare este trecera lor la democratiee egalizarea drepturilor intr sexe accesul populatiei la munca si cultura la banalul drept ca femeia sa-si faca unghiile sa stea la masa cu barbatul ca sa manince nu jos pe rogojina etc etc

milu56

Daca se repeta istoria e foarte grav,in Egipt istoria ne spune ca au fost momiti oameni pentru a fi in final omorati inca inainte de a se descoperi America.........

gheghe

Thomas Malthus sustinea ca epidemiile ,razboaiele,cataclismele, au un rol de reglare intre cresterea demografica si capacitatea planetei de hranire a populatiei.Una creste geometric iar cealalta aritmetic.In viziunea sa ,daca epidemiile si cataclismele nu puteau fi stabilite sau programate,un razboi ar fi necesar macar la 30 de ani odata.Stima.

Kov iulian

O fi bine o fi rau,dar ieri eu am fost mindru de Basescu,chiar daca nu sunt un fan al lui. El alaturi de alti presedinti de prin balcani etc au luat cuvintul si s-au opus unei interventi militare a europei asupra libiei,si cu ocazia asta le-a dat si peste nas frantei( prea erau aroganti fata de tara noastra,poate pe viitor isi revizue atitudinea fata de tara noastra daca vor sa sa le iasa pasentele).E treaba lor ce fac acolo ,daca tot sunt frati de credinta(si sunt uniti impotriva necredinciosilor din europa si din lume) sa se ajute ei intre ei,sa trimita statele arabe trupe de interventie in libia.Ce treaba avem noi acolo?

pharaonu75

Dar de ce sa se trimita trupe straine intr-o tara care are probleme?
In 1989 nu au fost trimise trupe straine de mentinere a pacii in Romania!
Franta a avut intotdeauna o influenta in nordul Africii! A avut chiar colonii acolo! Acum vrea sa se amestece iar! Cine stie ce aranjamente mai vrea sa faca!
Bravo Basescu! =D> :yes:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

Interesul este --PETROLUL
Vezi Irak,Kuveit

stefan1

Chiar nu inteleg ce se urmareste. In toate tarile unde sunt tulburari, Al Qaida are un rol important in canalizarea nemultumirilor justificate ale populatiei sarace, si va iesi din tulburari cu o pozitie intarita si o influenta mult mai mare. Daca se cheltuiesc miliarde si miliarde de $ in lupta contra Al Qaida, cum de Occidentul si chiar SUA sunt gata sa intervina chiar armat alaturi de acest dusman real si periculos al civilizatiei occidentale, subminand chiar guvernele care mai moderau acest extremism musulman???