• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

impozit pe venitul apicol

Creat de antiopa din ardeal, Februarie 02, 2011, 02:05:26 a.m.

« precedentul - următorul »

ilalexandru

Am auzit de multe, am facut si vreo cateva si am si planuri multe. Dar ziceam sa fiu cat de cat mai corect....Daca vror sa ne impoziteze sa o incerce....Deja am cheltuieli de peste 3000 roni pe PFA anul acesta...plus 1000 impozit primarie camion+ 1000 asigurari....si ce o sa urmeze....ies sigur pe pierdere pana la sfarsitul anului. Daca vror impozit pe apicultura...sa impoziteze procesatorii la venitul realizat. Noi producatorii avem multe cheltuieli pe care nu le putem justifica...stau vara pe camp doua luni de zile...alea nu sunt cheltuieli? Munca mea cine mi-o plateste? Ma las de tot si plec in afara sofer....castig 2000 euro pe luna - salariul meu de profesor un an de zile. Se merita a mai sta in tara asta de rahat?

D006

  Foarte bine faci ca pleci !  cu cat vor fi mai putini stupari , eu voi avea o baza melifera si mai mare !!! =)) =)) =)) =)) =))

Cand ati luat teancuri de bani pe programe nu doareati sa plecati din tara !!!!!  =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

  La mine e o vorba : CAND ITI DA ITI FATA VACA , CAND ITI IA ITI MOARE VITELUL !

ilalexandru

Stati linistit domnule Dragos ca nu plec....Nu pot sa las eu stupii, indiferent de cat de greu o fi. Poate ma las de scoala si plec toamna, iarna.
Anul asta va caut prin Balta Brailei ca sa impartim floarea impreuna! La cata teren este, dar ar fi tot cultivat, am avea si baza melifera si nici nu s-ar mai plange hotii astia la televizor ca nu mai au materie prima.


1)Conform codului fiscal,VENITURILE DIN APICULTURA NU SE IMPOZITEAZA:
Art. 42 k)
9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind:
- veniturile provenite din: creşterea animalelor şi păsărilor, apicultură şi sericicultură;


Conform Legii Nr. 95 din 14 aprilie 2006 -legea asigurarilor sociale de sanatate citata de pe site-ul CNAS-
ART. 257
(1) Persoana asigurata are obligatia platii unei contributii banesti lunare pentru asigurarile de sanatate, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 213 alin. (1).
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6,5%, care se aplica asupra:
b)
c) veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit si veniturilor din silvicultura, pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator si nu se incadreaza la lit. b)
  Obs:nu are nicio relevanta faptul ca aceasta contributie lunara se poate plati:
-lunar
-trimestrial
-anual

  DECI : DEOARECE VENITUL DIN APICULTURA NU ESTE IMPOZABIL , IAR  CASS SE PLATESTE DOAR PENTRU  VENITURILE DIN AGRICULTURA SUPUSE IMPOZITULUI PE VENIT, DEDUCEM CA VENITURILE DIN APICULTURA NU SE SUPUN CASS.

filip

Citat din: dragos2006 din Februarie 02, 2011, 07:11:05 p.m.
  O tara de mocangii se poate sustine doar printr-o masa mare de impozitare !

  Atentie !  se impoziteaza venitul net !

Daca accesezi una din masuri cum faci dovada ca ai vandut X kg de miere?
Daca ai vandut inseamna ca ai venit.
Daca veniturile sunt mai mici ca si cheltuielile inseamna ca nu esti in grafic.
Si uite asa ajungi la pixul unui organ de constatare.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

antiopa din ardeal

    Cred ca logica este de partea d-lor crombra si ilalexandru. Dar eu am devenit suspicios la ce scot pe piata chiorul si gasca lui de ticalosi si deoarece au abrogat art 17 din legea apiculturii ma astept in orice moment sa o coteasca cum vor ei, lucruri pe care le vedem clar ca sunt albastre cu mult tupeu sa ne arate ca sunt verzi. Sper sa ma insel.

ilalexandru

Domnule Filip, masura 141 zice ca sa cresti productia cu 20 %. Dar nu zice nimic de cheltuieli. Eu o familie de albine pot spune ca am hranit-o cu 100 kg zahar tot anul. Poate sa contrazica cineva asta din moment ce am toate facturile in ordine?Impoziteaza PFA-urile, insa cu persoanele care nu s-au autorizat ce fac? Cum verifica ei daca eu vand mierea cu bidonul si nu o mai dau la procesator pe toata?

pharaonu75

Citat din: ilalexandru din Februarie 03, 2011, 01:34:26 a.m.
...
Cum verifica ei daca eu vand mierea cu bidonul si nu o mai dau la procesator pe toata?

Ii verifica pe procesatori! Si daca apari la ei in hartii, ai pus-o!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

ilalexandru

Si credeti ca procesatorii nu o sa fie interesati sa "ascunda" o parte din mierea pe care o achizitioneaza si o predau mai departe? Se pot face 

crombra

Eu am incercat sa va ajut. Daca socotiti ca am interpretat gresit va dau aici link-ul cu noul cod fiscal pe 2011 si analizati dar cu mare atentie. Va sfatuiesc sa va canalizati pe articolul 42 litera K cititi si trimiterile si va veti lamuri ca am rationat bine. Si va mai dau un sfat: Dragos v-a transmis mesajul 'Se impoziteaza doar venitul net' adica toate cheltuielile de exploatatie se scad din venitul brut. Daca da cu minus se cheama ca fiscul a luat-o in gura.  :finger: :finger:
Deci bagati cheltuieli dar cu grija si sa fie cat de cat reale ca altfel va baga la norme de venit si forfetarul va mananca.
Am uitat link-ul ca m-am luat cu vorba:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Cod_fiscal_norme_2011.htm
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

Florin_Dan

Deci este clar, nu se impoziteaza. Nu se specifica daca venitul este obtinut de catre persoana fizica sau AF, etc.

filip

Eu am primit doua palme recente din partea domnului Boc,deci suflu si in iaurt.
Cand am fost disponibilizat,fetele de la somaj m-au asigurat ca SOMAJUL e sigur si nu se atinge nimeni de el.Dupa cateva luni am pierdut 200 lei.
Apoi am dorit sa i-mi fac certificat de handicap,[am avut un accident de munca in 1991 cu piererea membrului drept sub genunchi}
Cand am fost la comisie am primit gradul 3.Explicatia a fost una naucitoare:
Asa am primit ordine de sus sa nu mai dam gradul 2 ca pana acum.
Gradul 3=33lei inca nu am primit nimic pana in prezent
Gradul 2=200 lei.
Fiecare lege are NORME METODOLOGICE DE APLICARE,una scrie in lege si alta in norme
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ilalexandru

Venituri neimpozabile:

k) veniturile din agricultură şi silvicultură, cu excepţia celor prevăzute la art. 71

Art 71. zice asa :
Definirea veniturilor din activităţi agricole
Veniturile din activităţi agricole sunt venituri din următoarele activităţi:
a) cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat;
b) cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor;
c) exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea;
d) valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.

Deci unde vedeti ca se impoziteaza veniturile din apicultura? inainte de a porni anumite discutii, haideti sa ne decumentam mai intai

crombra

Mea culpa. Azi am fost la administtratia financiara si mi-au confirmat ca apicultura nu se impoziteaza. Am revizuit cele ce am afirmat la postarea #27. Am citit mai bine textul metodologiei atasate la art 42 litera k.
Ilalexandru are dreptate.
Eu am interpretat gresit litera d) de la art. 71. Nu se referea la produse apicole ci la productia vegetala.
Rog admin sa stearga postarea #27 ca sa nu iasa confuzie.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

ilalexandru

DAca tot a-ti fost la administratiafinanciara, a-ti intreabat daca mai trebuie sa dam declaratia pe venitul realizat anul trecut? Parca declaratia 200 daca nu ma insel. Declaram veniturile realizate, cheltuielile pe baza registrului de incasari si plati si apoi se trece acolo venit impozabil ZERO. Dar declaratia parca e obligatorie pt orice PFA. Insa aici apare probleme...dar e un zvon deocamdata, nu am informatia confirmata...Cica pt a da declaratia respectiva, ne trebuie specimen de semnatura electronica...care se obtine de la banca si cica costa parca 47 euro. Inca o data, nu am informatia confirmata, insa declaratia stiu sigur ca trebuiie depusa la fisc. Insa daca e adevarat cu semnatura electronica, fi un fel de impozit legal pe PFA-uri. Si cica semnatura e valabila un an de zile. Deci ai PFA = platesti 47 euro pe an. Confirmati sau negati informatia

pistol28

Februarie 04, 2011, 10:41:37 a.m. #44 Last Edit: Februarie 04, 2011, 12:21:47 p.m. by pharaonu75
Citat din: filip din Februarie 03, 2011, 01:19:04 p.m.
Eu am primit doua palme recente din partea domnului Boc,deci suflu si in iaurt.
Cand am fost disponibilizat,fetele de la somaj m-au asigurat ca SOMAJUL e sigur si nu se atinge nimeni de el.Dupa cateva luni am pierdut 200 lei.
Apoi am dorit sa i-mi fac certificat de handicap,[am avut un accident de munca in 1991 cu piererea membrului drept sub genunchi}
Cand am fost la comisie am primit gradul 3.Explicatia a fost una naucitoare:
Asa am primit ordine de sus sa nu mai dam gradul 2 ca pana acum.
Gradul 3=33lei inca nu am primit nimic pana in prezent
Gradul 2=200 lei.
Fiecare lege are NORME METODOLOGICE DE APLICARE,una scrie in lege si alta in normeStimate domnule FILIP, in primul ramd va doresc  sanatate si voie buna, faptul ca cel ce stie doar sa taie cu coasa, ajutor de somaj, slarii, pensii, ajutoare si dumnezeu mai stie ce le trece prin cap, dovada vie sunteti  d-voastra care v-a lovit de doua ori fara crutare, atat il duce MINTEA, oare?  daca o are.  Sau este reprezentantul "ASASINILOR  ECONOMICI", cei care a ingropat  ARGENTINA si acum sunt aici la noi.
Din batrani se spune ca cine ridica sabia, de sabie MOARE.  Pentru toti care citesc aceste randuri ii rog sa se gandeasca de doua ori, sa mearga la VOT si sa fie cu mintea limprde cand voteaza (chiar daca au primit galeti portocalii, ulei sau alte alimente, date de multe ori din bani EUROPENI ).
   POPORUL  ARE CONDUCATORII CARE II MERITA.   Ei stiu sa manipuleze oameni simpli cu vorbe bine mestesugite si dau BANI foarte grei pe studii privind comportamentul MASELOR LARGI POPULARE, dovada este metoda "DEZBINA SI CUCERESTE" .
Ar face si pe SCARAOSCHI in patru ca sa ajunga lacamara statului (visteria), acolo unde sunt butoaiele cu MIERE adunata din sudoarae celor multi si tacuti. 
CONDUATORII sunt pusi acolo sa S L U J E A S C A  cetateanu, asa cum jura cu mana pe BIBLIE si CONSTITUTIE.  Dar cum ajun sus o incalca cu prima lege pe care o dau (dovada zecile de  "legi" date de cand sunt la CARMA TARII si anulate de curtea  constitutional ), curte pe care au reusit s-a o puna cu BOTUL PE LABE in parlamentul condus de doamna fost MANECHIN (alea care se fataie in costume de baie la televizor ) si a fost pusa sa conduca parlamentul ROMANIEI, de catre cine? .
Aceste randuri daca nu vor fi sterse de moderator, vor fi atacate in primul rand de oamenii de bine "SA TRAITI BINEEEEEEEEEEE" pe motiv de gramatica si dupa aceea  negrul va fi gri si apoi alb. ACEASTA le este meseria platita din visteria tarii.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi