• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Masura 112 , transa a ll-a

Creat de CRISTI M, Ianuarie 21, 2011, 01:01:22 p.m.

« precedentul - următorul »

D006

Bineinteles ! numai sa aveti pana in 40 ani si sa detineti o diploma de apicultor recunoscuta de minister.

ilalexandru

Sunt cateva lucruri de discutat aici...si s-ar putea sa nu se poata realiza lucrul asta. S-au cel putin, nu in sesiunea din primavara. Daca va aranjati actele din timp, pentru sesiunea din toamna, s-ar putea sa aveti sanse. NU au mai permis divizarea exploatatiilor apicole pt putea fi accesate diferite masuri. Fiind sotia celui care va preda stupii, nu prea se considera ca va instalati prima data conducator al exploatatiei....cred! Insa daca va pregatiti actele de pe acum pt sesiunea din toamna...s-ar putea sa reusiti. Eu dupa ce am accesat 112, mi-am pregatit totul astfel incat sa pot accesa si 141. Bine ca 141 e nimic pe langa 112 

D006

  dar doamna nu va prelua stupii de la sotul ei si de la socru !!!  :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

ilalexandru

Februarie 01, 2011, 01:05:16 a.m. #18 Last Edit: Februarie 01, 2011, 01:42:15 a.m. by pharaonu75
Acum verifica familiile de albine la Apia, de unde si cum le-ai luat, copii de pe registrele agricole....
Si da, poti cumpara o stupina cu banii de pe proiect....dar fara sa-i poti justifica apoi... Dupa ce ai primit banii, te duci si-ti iei ceea ce doresti, adica stupina. Apoi, in anul doi, te rogi sa mearga lucrurile cum trebuie si sa scoti banii de pe stupina, iar in anul trei iei ceea ce ai trecut in proiect. Riscant.... Dar ca sa treci direct in proiect ca vrei sa cumperi familiile de albine, nu merge. Zic ca poti accesa PNA

D006

  Poti cumpara familii si pe 112 , daca stiam acesta posibilitate treceam in proiect ca de 30% din bani cumpar numai familii.
La PNA  este alta mancare de peste ! acolo cumpara asociatia !  :wink2:  oricum dai declaratie ca nu faci dubla decontare !

ilalexandru

Zilele trecute discutam cu cineva cum ca nu stie cum o sa faca anul acesta numarul de familii de albine la care trebuie sa ajunga in proiect. Asa ca am stat si am meditat putin...ce e o familie de albine? Am luat legea apiculturii si am cautat in ea... "familie de albine - unitatea biologică alcătuită din albine lucrătoare, matcă, trântori şi care este adăpostită
într-un stup/container standardizat". Si eu stau si ma gandesc ce solutie sa-i dau la colegu meu si ajung la solutia :  La vara, dupa salcam ia 5 familii pe 16 rame si le imparte in 8. Fiecare familie pe cate doua rame. Din 5 familii a facut 40. Pana in o sa ajunga pe 3-4 rame. Astea nu sunt familii de albine? Trece omu verificarea si apoi unifica familiile de albine intre ele. Schimba toate matcile si poate obtine si ceva surplus la numarul de familii de albine. Nu se spune nicaieri ca o familie are 2-3-8-9-10 rame cu albina. O matca, niste trantori si ceva albina lucratoare. Deci pana la urma ce intelegeti printr-o familie de albine?
Sper ca nu dau idei la anumite persoane cu gandurile mele....ca imi raman datoare cu o bere apoi :finger:

D006

Stupii ii preiau de la sot am fost la Apia si am discutat ,da se poate sa preiau stupii cu o conditie sa nu fiu trecuta si eu in regitrul agricol. :bzz:

Ana Maria

Citat din: Nuti Ciapa din Ianuarie 30, 2011, 10:44:23 p.m.
Sunt noua pe acest forum. Stie cineva daca pot prelua stupii sotului pentru a accesa masura 112 ? Si as mai vrea sa stiu daca se pot cumpara cu banii obtinuti o stupina . Multumesc ! :)


Tot ce trebuie facut este ca la Registrul Agricol sa figurati d-voastra ca si cap de exploatatie. Bunurile sunt considerate comune nu exista act de donatie intre sot si sotie:) Cat despre banii primiti , min 30% trebuie sa ii investiti in familii de albine, lazi, utilaje, teren, ce vreti d-voastra. Daca doriti puteti sa-i investiti toti, nu exista limita maxima doar minima :) Multa bafta!


Ana Maria

Citat din: cipriantester din Ianuarie 24, 2011, 12:17:11 a.m.
sumele de achizitie trebuie sa fie exact cele din proiect , orice alta suma va face cererea de plata neconforma , daca vreti sa modifcati sumele sau alte achizitii trebuie notificate la OJPDRP , si nu va doresc sa faceti asa ceva , sunt mai multe hartii de facut decat proiectul in sine


Noi in Jud. Alba am depus deja 5 Cereri Tr. a II-a si s-au si primit banii (suntem firma de consultanta). Preturile cu care s-au cumparat bunurile erau diferite insa am avut grija sa cumpere ceva unelte sau cateva lazi in plus ca sa atinga pragul de min 30% si totul a fost in regula.

CRISTI M

 :yes: :yes: :yes:

Astazi am gasit in cont ( pe card ) banii din transa a 2-a , pe masura 112 .

Cred ca s-au gandit ca imi trebuie ceva banisori pentru maine  :hippo:  :nudie:

Kov iulian

Citat din: CRISTI M din Octombrie 04, 2011, 12:54:43 p.m.
:yes: :yes: :yes:

Astazi am gasit in cont ( pe card ) banii din transa a 2-a , pe masura 112 .

Cred ca s-au gandit ca imi trebuie ceva banisori pentru maine  :hippo:  :nudie:
Bucurate cit poti , mai tirziu ai sa plingi , vor veni cu tot felul de pretenti peste tot pe unde vei merge , aflind ca ai in derulare un proiect UE , toti vor incerca sa te mulga si sa te faca , si eu m-am bucurat ca am facut 141 si ca am luat bani , si acum vin cu tot felul de pretenti , ba mai mult isi incalca propriile contracte  .( mama lor de birocrati )

orbanstefan64

da mai in detaliu cam ce le trebuie ca le dam prin...........

CRISTI M

  Iuliane , nu-mi fac probleme de genul asta , contractul este contract , DAR si birocratia este birocratie .

Nu putem compara masura 141 cu 112 , de ce ? Pentru ca tu in masura 141 te obligi sa vinzi minim 20% din ce produci , + sa respecti planul de afaceri ( achizitii )...., pe cand eu cu 112 trebuie sa investesc minim 30% din valoarea totala si sa respect planul de afaceri ( achizitiile ) .

Tocmai din acest motiv ( ca nu am alte obligatii ) in primavara vreau sa accesez si masura 121 pentru o dezvoltare si mai mare .

   Eu cred ca fara acesti bani nu puteam sa dau asa de repede inainte . ( ma refer la investitii ) :hi:

valy_cot

Citat din: cipriantester din Ianuarie 24, 2011, 12:10:43 a.m.
La Constanta am depus a 2 cerere de plata , controlul se face in 5 zile de la data depunerii cererii de plata , nu exista sesiune de depunere , se poate depune pentru cei din sesiunile februarie 2009 si noiembrie-2009  , si dupa 3 luni de la data depunerii primei cerei , pentru ceilalti se va depune dupa cel putin un an , la dosar trebuie depuse contractele de achizitii , declaratiile de conformitate ,procese verbale de predare primire,procese verbale de receptie, procese verbale de punere in functiune , de la DSVSA trebuie refacute autorizarile cu noulnumar de stupi ( adica cu cresterea de UDE) , notificare de la Mediu, de la DSP-Sanepid , extrasul de cont , platile efectuate , dispozitii de plata sau OP , raportul de executie , il gasiti in contract , opis si toate cele , carnetul de stupina
Astea sunt toate documentele? De la APIA nu va cerut? De la finante certificat fiscal?
Tel 0766615731

tomy81

vreau sa accesez masura 112
pot cumpara familii prin PNA
am citit ca dupa semnarea cererii pe masura 112 e interzis
insa inainte e voie  :)

daca nu pot cumpara albine prin PNA atunci se poate fara chitanta sau trebuie sa fac dovada cand accesez masura 112 de unde am stupii