• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Nucleul Batrinului

Creat de Bătrânul, Ianuarie 15, 2011, 08:37:12 p.m.

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Toate nucleele prezentate pot fii executate si pe rame 1/2 DAR pentru cei care doresc sa obtina regine pentru stupina proprie propun in continuare tot cele de 1/1. In ce priveste folia am solutie mult mai buna si voi prezenta azi sau miine daca primesc modelele cerute de la fabricant. scindurica e pe balama .  :hi:

andrei_calinescu

Ianuarie 19, 2011, 04:00:08 p.m. #16 Last Edit: Ianuarie 19, 2011, 04:05:14 p.m. by andrei_calinescu
Sunt de acord cu dumneavoastra insa personal consider ca un nucleu de fecundare e doar de ...fecundare, de aceea scopul meu cand utilizez astfel de unitati e sa le reconstitui si intretin usor, spre foarte usor, cu cheltuiala minima de masa de albina si hrana.
Astept materialul de inlocuire a foliei si un eventual pret pentru o unitate 4 nuclee pe rama 1/2 in aceeasi lada.
Si neaparat cu foita de tabla pe capac.
Multumesc anticipat.

jonny_it

@Batrinul .. cat ma costa si pe mine un nucleu dar cu urmatoarea "configuratie":

- rama ME pliabila (ca in poza).
- maxim 2 nuclee/cutie (cu cate 1 rama + hranitor pentru fiecare spatiu), daca se poate pentru un singur nucleu (1 rama + hranitor/ cutie)

Pentru inceput vreau sa cumpar 4-5, practic am nevoie de cel putin 30.
Se poate si livrare prin posta/curier? .. daca nu va pot face o vizita, merg aproape saptamanal de la Sibiu la Piatra Neamt, pot face o abatere de la traseu  :)

Acum folosesc nuclee pe 3 rame ME si sunt cam mari, totusi pentru iernat mai multe matci sunt ok. Pe timp de vara sunt perfecte astea pe 1 rama ME sau stas.

Bătrânul


Bătrânul

Si iata propunerea mea ! Cu acest tip de hranitor deranjez la minim familia la hranire , nu am nevoie de folie pe care sa-l rup de pe faguri , In loc de hranitoarea uluc daca bag acest tip de hranitor mi se elibereaza locul pentru inca un nucleu. Miine va voi prezenta nucleul batrinului in noua varianta de patru nuclee  cu cite o esire pe cele patru laturi. (vine si poza)

Bătrânul


pharaonu75

Foarte bun acest tip de hranitor!
Am pus si eu aici cateva poze cu unul asemanator! Postarea #90!

http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=2931.75
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Bătrânul

Vedeti daca adunam ideiile? Si BalasBebe a venit ieri cu o idee foarte buna si anuma cum se fixeaza rama plianta ca in pozitie desfacuta sa nu se balengena ! TOATE IDEILE MOTIVATE SINT BINEVENITE SI MULTUMITE  :hi:

andrei_calinescu

D-le Batranu,

Ma incanta faptul ca puteti produce nucleul pe 1/2 rama. La acest model insa consider ca hranitorul podisor poate reprezenta un dezavantaj, dat fiind nr redus de albine din unitatea biologica. Cu toate modelele mici cu care am lucrat am observat ca hranitorul era in interior(uluc).  La nnucleele mari(pe 3/4 sau 1/1) nu-s probleme, au destula albina culegatoare.

dedu

O lada gata montata cu 4 rame mari inauntru(lada de 4 rame pentru matci),podisoare si capac cu tabla cat ma costa?
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

Bătrânul

Nucleul cu patru compartimente montat si echipat cu toate inclusiv tabla costa 65 lei fara tabla 60 lei Nucleul cu trei compartimente 60 lei cu tabla.   :hi: Ma incinta faptul ca datorita mie , multe albine din toate tara vor avea regine tinere anul acesta iar stuparii mult mai multa miere.  ^:)^ La rindul meu astept radacini de flori , puieti ornamentali ,seminte spre a -mi aminti de VOI in livada mea  =D>

dedu

La mine i prima data cand vreau sa fac matci si nu prea stiu ce si cum.
Deci,daca sunt 3 rame de albina inauntru si iese din botci 4-5-6 matci nu or sa plece cu o parte din albine?Daca nu pleaca atunci nu au sa se omoare intre ele?
Daca am aceasta ladita cu 3 rame de albina plus matca si imi iese ceva matci miercuri de exemplu si eu as putea sa le iau numai vineri, am sa le gasesc acolo in lada intacte vinerea?
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

Bătrânul

Dedule citeste metoda mea de 10 ori gindind intre timp si dupa discutam.... :hi:

Bătrânul

Si iata nucleul cu patru compartimente pe rame pliabile de 1/1 cu hranire care nu necesita deranjarea albinelori.

Bătrânul