Ce parere aveti de acest lucru....e bine sau rau?

Creat de laurentiu.tirca, Ianuarie 14, 2011, 10:55:25 AM

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

Nu va mai chinuiti atit ,ALBINELE SE IMULTESC CA IEPURI, Trebuie sa aveti restu .Lazi, rame ,faguri , diafragme  zahar ptr. stimulare si nu in ultimul rind CHEF DE LUCRU . :hippo:

soadi

Citat din: laurentiu.tirca din Ianuarie 17, 2011, 11:45:47 AM
.....nu sunt un incepator in ale apiculturii....detin majoritatea notiunior. Ne ocupam in familie de stupi cam de 13ani. Prin anii 2000 aveam 70-80 de familii.
.......

Mie unul, in locul d-voastra, mi-ar fi rusine sa fac asemenea afirmatii.
In toti acesti ani....chiar nu v-ati pus intrebarea "inmultirii" ??  :hi:

laurentiu.tirca

:redcard: nu ca nu am fost nevoit
Laurentiu Tirca  0729728400 

http://laurentiutirca.sunphoto.ro

Yahoo Messeneger: laurentiu.tirca
Gmail:                      laurentiu.tirca
Googletalk:              laurentiu.tirca
Facebook:                laurentiu.tirca

PricopArthur

Domnule Laurentiu, o sa va spun si eu despre o familie de albine din stupina mea.
Intr-un cat 3/4 pus desupra unei familii de baza,  cat impartit in 4 compartimente pe 4 respectiv 5 jumatai de rama 3/4 (fiecare cu urdinis propriu) si izolat in partea inferioara cu o plasa de sarma sa nu treaca albina din roiuri in fam de baza, am crescut 4 matci.
Constant,am folosit matcile, in locul lor punand botci ce le luau locul .
Am iernat  3 din matci desupra unei familii puternice. 2 din ele le-am folosit in primavara devreme, iar una a ramas in nucleul ei. Nu a mai avut loc in cele 4 jumatati de rama 3/4, si legand jumatatile de rama, le-am pus intr-un cat normal.
Pana in toamna anului urmator formarii, dintr-un  pumn de albina, o botca si stimulare constanta a rezultat o familie de albine ce a putut sa treaca singura iarna a 2-a.
Miere multă şi inimă curată!

laurentiu.tirca

M-am documentat despre metoda aceasta si este, se pare una foarte buna......cu mai multe familii in cat.....tinand cont de faptul ca anul acesta nu am logistica necesara......trebuie sa fac urdinisuri la cat sau mai merge cu un podisor cu plasa intre cat si corp si in podisor frezat 4 urdinisuri....este o metoda foarte buna dar anul acesta nu o iau in calcul, multumesc mult.....ramane sa ma gandesc la ea atunci cand o sa fiu nevoit sa iernez matci.

tassevasi

Citat din: Geaklone din Ianuarie 17, 2011, 10:09:52 PM
.....nu sunt un incepator in ale apiculturii....detin majoritatea notiunior. Ne ocupam in familie de stupi cam de 13ani. Prin anii 2000 aveam 70-80 de familii.
.......

Mie unul, in locul d-voastra, mi-ar fi rusine sa fac asemenea afirmatii.
In toti acesti ani....chiar nu v-ati pus intrebarea "inmultirii" ??  :hi:

De ce sa,i fie rusine  tinere ? Nu fi rautacios
  E f bine ca intreaba , ce a,m  putea discuta aici altceva , decit de asa ceva ,    (POLITICA ?)
  Eu apreciez ,ca are un scop clar , (banii europeni)  bravo , nu a jignit ,nu a suparat pe nimeni , a creiat topicul  si omul a intrbat frumos ,cine vrea participa cine nu , nu .
   Asa mi,asi dori sa am si eu, macar unul  din baeti .

Sanatate si numai bine :hi:

laurentiu.tirca

:bravo: multumesc....chiar nu am vrut sa ii raspund Domnului care mi-a spus ca ar trebui sa imi fie rusine.....nu am fost nevoit pana acum sa imi inmultesc stupii in ritmul acesta.....

soadi

:zzz: :zzz: :zzz:
Daca tot te oftici asa tare...mai pun odata.
:rusine: :rusine: :rusine:
:nudie:

pharaonu75

Citat din: Geaklone din Ianuarie 19, 2011, 08:26:53 AM

:zzz: :zzz: :zzz:

Parca aici se discuta despre apicultura!
Ti-am mai spus candva sa spui si ceva despre albine, ca la altele am vazut ca esti maestru!
Daca tot vrei sa oftici pe cineva, cauta un forum destinat pentru asta si fa-o acolo!
:yellowcard:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

soadi

Despre apicultura i-am vorbit si eu mai sus.....apicultura de 13 ani.
:i_love_you:

pharaonu75

Si in cati din acesti 13 ani a fost nevoit sa isi tripleze sau cvadrupleze numarul de stupi?
:i_love_you: TOO!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

laurentiu.tirca

Citat din: Geaklone din Ianuarie 19, 2011, 08:26:53 AM
.....nu sunt un incepator in ale apiculturii....detin majoritatea notiunior. Ne ocupam in familie de stupi cam de 13ani. Prin anii 2000 a
veam 70-80 de familii.

:zzz: :z

zz: :zzz:

cred ca aici gasiti persoanele cele mai potrivite care sa accepte posturile dumnevoastra:http://forum.portal.edu.ro
ps: nu are de ce sa imi fie rusine atunci cand intreb de un lucru la care nu am fost nevoit sa ma gandesc pana acuma

Florin-braileanul (FlorinI)

mai laurentiu, nu mai fi asa patimas
asa e aici pe forum
tu intrebi ca doresti
chiar daca e o intrebare de super novice sau daca e de super expert
unii te bestelesc, altii te sprijina
asa e in colectiv. nu toti au acelasi tip de caracter
unii sunt tafnosi, altii mamosi, unii sfatosi, altii pontosi, unii ironici, altii irascibili
tu trebuie sa iei ce e mai bun de la fiecare ca sa stii ca si cei mai "rai" au ceva bun, dar tre` sa stii sa cauti

invata sa lasi de la tine ca esti tanar, iar pe aici media de varsta e peste 40 de ani, deci mai trebuie sa acorzi si putin respect, indiferent de tonul perceput de tine in raspunsuri
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

laurentiu.tirca

:)), asa este, nu trebuie sa pun la suflet toate....... :lol:

cristian87

Citat din: laurentiu.tirca din Ianuarie 18, 2011, 10:20:55 PM
:bravo: multumesc....chiar nu am vrut sa ii raspund Domnului care mi-a spus ca ar trebui sa imi fie rusine.....nu am fost nevoit pana acum sa imi inmultesc stupii in ritmul acesta.....

asa ca veni vorba de albine ia intrebati-l pe domnul care va face "rusinică" dansulb cate albine mai are?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău