• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Schite stupi italieni

Creat de Obombo, Ianuarie 11, 2011, 12:41:37 a.m.

« precedentul - următorul »

Obombo

Postez aici schite pentru stupi italieni repetand aceeasi precizare pe care am facuto in celelalte thread-uri. Stupi italieni nu sunt compatibili cu cei romanesti deoarece au spatiul pentru albine in partea superioara a corpuli, leatul inferior al ramei fiind la acelasi nivel cu partea inferioara a corpuli, in timp ce stupi romanesti au acelasi spatiu in partea inferioara, leatul superior al ramei aflinduse la acelasi nivel cu marginea superioara a corpuli.

Obombo

Lipsesc piesele din metal: coltari, carligele care unesc caturile, gratia la urdinis, distantiere rame, etc.

Obombo


Obombo

Este numit asa deoarece "veranda" se poate inchde cu o plasa pusa pe o rama, asigurand astfel ventilatia pe timpul transpotului, dar de cand cu inventia fundului antivarroa a pierdut aceasta utilitate, raminind numai valoare estetica, pentru pastoral fiin preferati ceilalti deoarece ocupa mai putin spatiu la transport. Eu m-am obisnuit cu ei si acum cei fara veranda mi se par cam din topor.
N.B. piesele care lipsesc sunt aceleasi de la cel dinainte.

Obombo


Obombo

Fund mobil antivarroa si rame. Desene si modele Sketchup.

pharaonu75

Multumesc pentru skp-uri!
Vad ca voi nu folositi rame cu laterale hoffman!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Obombo

In Italia se folosesc doar distantiere, care pe de o parete ati dau mai putina flexibilitate in cuib, unde pozitia ramelor e obligata dar ati ofera avantajul de a putea descapaci rapid ramele din cat mai ales cand sunt crescute bine. Se sprijina cutitul pe lemn si cu o singura miscare se descapaceste toata fata fagurelui.