• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Cine falsifica mierea ?????

Creat de dragos2006, Ianuarie 03, 2011, 09:12:26 p.m.

« precedentul - următorul »

Florin-braileanul (FlorinI)

dragos, vad ca nu a mai scris, sau poate imi cauta cele cerute de mine
eu inca astept....
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Calin Catalin

Ianuarie 07, 2011, 03:46:48 a.m. #16 Last Edit: Ianuarie 07, 2011, 03:57:13 a.m. by clncatalin
     Eu cred ca stuparii adevarati nu se injosesc astfel incat sa isi insele clientii. Este adevarat ca ceea ce se gaseste prin magazine
cu titlul de miere nu prea seamana a miere. La fel de adevarat este ca exista si oportunisti care cresc albine sau doar comercializeaza
miere cu singurul gand de a se imbogati.  Anul acesta a fost primul in care am avut stupi si primul in care cred ca am mancat miere de
salcam adevarata. Sincer, nu prea seamana cu  ce  cumparasem inainte de prin magazine.
     Oricum, incet-incet romanasii au inceput sa faca diferenta si tot mai multi apeleaza direct la stupari pentru produse apicole.
Sper doar ca noi sa ne pastram demnitatea si sa dam in continuare marfa de calitate. Targurile apicole, calitatea marfii  si organizarea
breslei  pentru a ne apara interesele cred eu ca este cea mai buna solutie.
      Poate ca este off-topic, dar citeam intr-o revista de la bibliografia site-ului (Apicultura in Romania, nr7/1987 ) ca inainte de '89
se urmarea infiintarea de rezervatii silvo-melifere. Acesta ar fi un lucru pentru care ar trebui militat, caci s-au taiat si se taie salcamii
la greu.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

gheco

Noi stim ca se falsifica mierea, dar marea majoritate a cumparatorilor nu stiu asta si nu le putem gasi o vina: ei cumpara de unde le este mai comod. Trebuie sa venim noi in intampinarea lor, sa le oferim informatii si miere adevarata. La vara voi invita in stupina o echipa de filmare de la televiziunea locala si voi populariza aceste aspecte. Macar in jud. Neamt.

star_25

   Stiam din 29 noiembrie ca pe piata interna exista miere  "nemiere". Ni s a sus asta la sedinta asociatiei .Nu a vrut nimeni sa dea detalii atunci si au mai spus ca nu pot face nimic.....pentru ca sunt firme mari si nimeni nu se baga !

valter

Ianuarie 07, 2011, 05:00:18 p.m. #19 Last Edit: Ianuarie 07, 2011, 05:02:07 p.m. by pharaonu75
Citat din: Popescu Gheorghe din Ianuarie 05, 2011, 01:32:38 a.m.
Pe cei ce nu fac abonamente la revistele de specialitate si  nu citesc materiale editate prin orice mijloc, ii rog sa-mi dea voie sa spun ca nu sunt stupari si  ca vor sa scoata miere si din lemnul lazii de stup sau cum se mai poate.Din analizele facute reiese ca sunt producatori care falsifica mierea si o distribuie prin marile lanturi de magazine,fara ca acestea sa le ceara un certificat sanitar -veterinar ,pe ambii interesandu-i doar castigul  fara sa gandeasca  la raul pe care-l fac,iar un stupar cinstit nu are loc de desfacere a bunei calitati prin aceste lanturi de magazine din cauza acestor necinstiti.


Ma ia plansul...
Citat din: Popescu Gheorghe din Ianuarie 05, 2011, 01:39:18 a.m.
Mai vreau sa completez ca acesta a fost un caz fericit descoperit prin sondaj si verificare,dar ganditi-va la micile magazine,piete si alte locuri unde stuparii fara scrupule isi vand aceasta marfa fara certificate sanitar- veterinare, iar potentialii cumparatori nici nu se gandesc la a cerere aceste documente cand cumpara mierea.Asta denota lipsa de cultura a consumatorilor.Nu prea invatam nimic  cei bun din Occident( doar ce-i rau)


Eu zic sa scriem cu mana, insa sa gandim cu capul.

Adica dumneata te lovesti singur cu ciocanul in dest si apoi tipi.

Domnilor, mai mari vanzari cu borcanul de acasa nu au fost si nici ca nu  o sa urmeze prea curand ca in anul 2010.
E adevarat ca ce e in borcan e adevar...
Da crede cineva intreg la minte ca eu sau altii(care fac 10 to/ an) vom sta in piata sa vindem cu borcanu'.
Nu frate sta speculantul care o ia de la mine cu 12-13 franci si o vinde(bine spalata) cu 20.
Eu dorm linistit, ei dorm linistiti, toti dormim asisderea.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

maximus  tocmai de aceea e bine sa ne cautam singuri achizitorii.sau sa dam la procesator in cazul in care nu i-am gasit.

   a fost cineva vreodata la targul agricol bio de la nurnberg?

D006

  Scuzati absenta mea dar la mine inca nu s-au incheiat sarbatorile de iarna , timpul este impartit intre servici si protocoale.
   Sa ne intelegem bine , noi suntem niste mici furnicute in comparatie cu mafia din reteiler. Ca sa intelegeti ce mare si puternica este aceasta mafie va dau un exemplu : in urma cu 4 saptamani pe la ora 18 ne suna un procesator de langa Bucuresti sa ne spuna se ne uitam la STIRILE PROTV unde vom vedea un reportaj despre mierea falsificata si unve va vorbi si dr. Dobre( cu confundati cu ing.!) . Asteptam dar surpriza ! la stiri din acel reportaj S-A TAIAT TOATA PARTEA LEGATA DE MIERE si a ramas doar un fragment legat de produsele "traditionale" . Va dati seama ce putere are aceasta mafie daca a intervenit la MEDIAPRO si a scos reportajul legat despre falsurile de miere.
  In zillele urmatoare voi reveni cu noi date despre mierea falsa din magazine. Tin sa precizez ca analizele au fost efectuate in laboratorul ICDA - acreditat RENAR.

  PS. Eu am fost acum doi ani la expozitia Biofach de la Nurengerg si pot spune ca am avut multe de invatat acolo.

Adrian Roman

Citat din: gheco din Ianuarie 07, 2011, 11:13:08 a.m.
Noi stim ca se falsifica mierea, dar marea majoritate a cumparatorilor nu stiu asta si nu le putem gasi o vina: ei cumpara de unde le este mai comod. Trebuie sa venim noi in intampinarea lor, sa le oferim informatii si miere adevarata. La vara voi invita in stupina o echipa de filmare de la televiziunea locala si voi populariza aceste aspecte. Macar in jud. Neamt.

Mi se pare foarte buna varianta ! Cred ca marsez si eu in sensul asta, si ar trebui sa o faca toti cei care pot, ca trebuie niscai relatii la TV-urile locale.

D006

  Sa continuam cu reteaua Kaufland
   Vinde urmatoarele sortimente de miere de salcam :
            - Tasaden com borcan de 500gr. cu MODIFICARI ORGANOLEPTICE  iar la analiza polinica s-a gasit  floarea- soarelui si rapitza.
            - Mos Costache  borcan de 500gr. cu glucoza industriala si polen de rapitza in concentratie de 76%.
            - Albina carpatina (Georgescu)  contine polen de salcam in concentratie de 9%
            - Regina mierii  polen de rapitza 89%


Popescu Gheorghe

D-le Valter cred ca nu am fost inteles de D-stra;eu am produs si produc produse apicole de 30 ani si inainte de ... si dupa.Dau toate cantitatile de miere plus, produsa, la  asa zisi procesatori( a se citi angrosisti) si daca imi prisoseste  dupa consumul familiar si a prietenilor desfasor pe piata miere ambalata cu dat verificate sanitar- veterinar ( mentionez ca in zona noastra se fac controale sanitar-veterinare prin sondaj inopinat la mierea de pe piata, produsul mergand automat la laboratorul sanitar veterinar)Totodata conform D-lui DR Stangaciu care a scris ,despre produsele apicole :recunoastere ,mod de folosire  a acestora si indicatiile medicale , articole bine documentate in Romania Apicola  sub forma de serial,a indicat modul de recunoatere a mierii naturale in fata celei falsificate( mai ales grosolan cu sirop de zahar sau ceai din plante in cauza:tei;izma)Acesta arata ca picatura ramasa pe marginea recipientului,daca mierea este naturala are  tenta de recul(vezi densitatea)pe cand la  cea falsificata  nu are acet recul ci pur si simplu curge.De aceea am fost tentat sa scriu si despre documentare apicola prin citirea a cat mai multe materiale de specialitate.Nu inseamna ca daca se iese cinstit si legal la vanzare libera de produse apicole curate este o crima;pot sa spun si despre marii producatori care au dus la angrosisti miere falsificata,contaminata cu antibiotice,sulfamide,ba mergand pana a da ca ceara naturala ceara amestecata cu seu de oaie .

flavius

Concluzia unui simplu consumator de produse apicole (cum am fost pana acum...): pune mana si ia-ti proprii tai stupi, ca nu stii aproape niciodata ce cumperi...

Intrebare-ntrebatoare: refractometrul poate "citi" mierea falsificata?
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

D006

  Nu , dar la firma Merk gasesti un aparat de masurat HMF-ul si aici depistezi in proportie de 90% mierea falsa sau veche.

D006


prisecarul

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 16, 2011, 12:01:51 p.m.
  Noutati pe piata mierii :

http://bucuresti.anunturi.orasultau.ro/anunt-54946-miere-din-legume/

VAND MIERE NATURALA OBTINUTA DIN LEGUME CALITATEA I INDICATA PTR GRAVIDE, COPII, ELEVI, ETC IMEDIAT ASIMILATA DE CATRE CORP NET SUPERIOARA MIERII DE ALBINE, PREVINE PESTE 10 BOLI.

cum superioara mierii de albine?
mierea mai este facuta si dealtcineva decat albinele?
POATE FALSIFICATA!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

pharaonu75

"net superioara mierii de albine"... sunt curios cum a stabilit asta! Are ceva teste de laborator in spate? Are cativa ani de administrare (asupra persoanelor bolnave, gravide, copii, elevi - cum spune el in anunt) a unui astfel de produs?
Cum se produce asa ceva? Spectru polinic?
Din ce spune el, trag concluzia ca nu este produsa de albine... atunci? Aia clar nu este miere, insa omul este foarte inventiv!
Bla...Bla...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube