Varachet

Creat de PricopArthur, August 05, 2008, 02:22:47 AM

« precedentul - următorul »

D006

la ce concluzie ati ajuns,care din cele doua procedee este mai eficient,aparatul de suflat sau banda aprinsa introdusa an stup.

D006

se apropie primavara si as dori sa ami spuna cineva care este perioada optima pt. tratamentul de primavara cu varachet etc.

D006

Citat din: anghelinala ce concluzie ati ajuns,care din cele doua procedee este mai eficient,aparatul de suflat sau banda aprinsa introdusa an stup.
varojet.

D006

Citat din: anghelinase apropie primavara si as dori sa ami spuna cineva care este perioada optima pt. tratamentul de primavara cu varachet etc.
temp nocturne sa fie pozitive iar cele de peste zi sa fie peste 14 grade.

D006

filip

Primavara devreme tratamentul se face dimineata.Astfel se evita strangerea in ghem peste noapte dupa tratamentul cu Varachet.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ALBINEL 1984

daca tratamentele din toamna au fost corect facute, primavara nu mai este nevoie, contaminarea este posibila de la vecinii din pastoral.

filip

Citat din: ALBINEL 1984daca tratamentele din toamna au fost corect facute, primavara nu mai este nevoie, contaminarea este posibila de la vecinii din pastoral.
La stupii puternici puiet a fost pana tarziu.Deci paduchii sau inmultit,fiecare face cum considera. =D
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ALBINEL 1984

toamna prelungita din 2008 mi-a permis ca ultimul VF sa-l fac in absenta puietului ,faci pastoral dl filip?

filip

Citat din: ALBINEL 1984toamna prelungita din 2008 mi-a permis ca ultimul VF sa-l fac in absenta puietului ,faci pastoral dl filip?
Momentan nu,dar am 2 pavilioane,timpul nu-mi permite am serviciu.

bucovineanu

Citat din: ALBINEL 1984daca tratamentele din toamna au fost corect facute, primavara nu mai este nevoie, contaminarea este posibila de la vecinii din pastoral.
Eu fac numai stationar si daca nu fac cel putin un tratament primavara apar surprize. Se pare ca paduchii au inceput sa se obisnuiasca cu amitrazul. Cel putin un tratament primavara devreme este obligatoriu.

ALBINEL 1984

Credeti ca isi mai are rostu tratamentu cu VF peste minim40-50 de zile cand acum au deja puiet capacit eu m-am asigurat din toamna cu deparazitarea si am grija sa nu le perd samanta la varoua in pastoral in rest toate bune :hi:

bucovineanu

Prin tratamentele pe care le aplicam nu o sa reusim sa eradicam nicio data infestarea cu varroua.Totul este sa tinem infestarea la un nivel acceptabil.
De aceea este recomandat ca tratamentele din primavara sa le facem cat mai devreme, atunci cand temperatura exterioara permite(+12 grade) si cand inca nu s-au dezvoltat prea multe generatii de paraziti. Anul trecut, deoarece vremea a permis, am reusit sa tratez in februarie. Pe de alta parte trebuie sa urmarim gradul de infestare pentru a nu face prea multe tratamente si atunci cand nu sunt necesare.

D006

Citat din: florinpng
Citat din: anghelinala ce concluzie ati ajuns,care din cele doua procedee este mai eficient,aparatul de suflat sau banda aprinsa introdusa an stup.
varojet.
:hi:
Daca ai fund anti-varroa cu tavita, ce mai faci cu Varojet-ul?

Cristian IONITA

administrezi mai repede si probabil mai eficient
Eu deocamdata avand putini stupi nu am simtit nevoia de varojet, tratez asa http://www.stuparitul.3xforum.ro/post/2 ... _varachet/