Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

cornelioandanciu

Citat din: istodorescu vasile din Martie 11, 2014, 10:05:23 PM
eu majoritatea lazilor le am dintr-o singura scindura, si grosimea de 23 mm, si nu am probleme cu ei. cei care sunt facuti din 2 sau 3 scinduri, acolo unde au fost imbinati , s-au deformat, si sunt distante intre scindurile din care sunt facuti si de 5-6 mm , desi atunci cind au fost facuti erau lipiti perfect.
Probabil ca ii aveti din scandura uscata natural!
Va salut.

nicu84

doresc sa-mi fac o masa pt un circular de mana, cine ma poate ajuta cu ceva informatii, poze. multumesc.

marius_vfp

nicu sa nu cumva sa faci masa din PAL , cel mai bun e tego de minim 15mm. faci si o sanie la el sa poti taia lungimi perfecte
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Seba


cristian bh


bogdan moldovean

model de asamblare practic se poate folosi si cu holsuruburi nu prea am incredere in tipul asta de incheiere cu capse

cristian bh

Citat din: bogdan moldovean din Martie 30, 2014, 01:25:20 PM
model de asamblare practic se poate folosi si cu holsuruburi nu prea am incredere in tipul asta de incheiere cu capse
La aceata imbinare tip pieptene cuiul este mai practic si mai rapid,pt ca  are rol de a strange pana se intareste adezivul.
Or aceasta imbinare nu se face la modul hobby!
Este de fapt una din etapele constructiei unui stup la nivel profesional.

jenica67

Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

dan sebastian

Da, nemtii astia au idei practice si ieftine. Nu cred sa vezi la noi in magazine panzele respective. Ar fi foarte utile pt ca toti avem cate un pendular prin trusa de scule.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

nicu84

doresc sa-mi fac o freza verticala, sa o folosesc la rame, stupi, la ce am nevoie. cineva are un ax facut pt o freza, zice el, inca nu l-am vazut. la ce trebuie sa ma uit? lungime, grosime ax? si daca ii bun cat sa-i dau pe el?

bionut

Nu am idee cat ar merita axul ala, dar mi-ar fi frica sa ma joc cu o freza improvizata, ai vazut la ce turatii functioneaza? O freza electrica manuala e aproximativ 300 lei, si cred ca isi face treaba. Asta daca nu ai volum de lucru foarte mare.

nicu84

daca imi fac, vreau sa o fac sigura, masa solida, asa cum am vazut la cineva aici pe forum.

marius_vfp

#852
unul din aspectele ce trebuie urmarite la freza sunt calitatea rulmentilor si lagarelor in care vin prinsi acestia
2 filetul pe capatul axului sa fie ceva mai lung sa poti pune bucse/distantiere destule sa poti ridica sau cobora nivelul de aschiere dorit.
diametrul axului sa se potriveasca exact cu diametrul interior al  frezelor , fara alte inele bucse si alte improvizatii , o freza prost echilibrata face batai in ax uzeaza rulmentii prematur , daca intra in rezonanta risti sa iti zboare in cap
3 de preferabil pentru mine sensul filetului de pe capatul axului sa fie in sens invers fata de sensul de rotatie astfel incat sa nu se desfileteze piulita ce strange freza.

spor
PS bionut , cu ferezele astea manuale mobile adica oberfreze , chiar daca unele sunt bune ,alteles pocnitori cu nume mari , nu poti sa faci multe lucruri cu ele , latimea de lucru fiind de multe ori mai mare decat diametrul frezei , desi ai freza de 16mm diam, nu poti lua din material mai mult de o treime din diametrul frezei ideal ar fi un sfert, imagineazati ca vrei sa faci  frezarea pe capatul scandurei la corpuri , sau capatul spetezelor superioare al ramelor , ma apuca noaptea , o freza cu peste 70mm diametru tragi o singura data si gata.
trage un ochi aici http://www.sculelemn.ro/Freze_cu_alezaj/ULUCE,_FALTURI,_UNGHIULARE.htm
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

bionut

Asta asa este, nu am zis ca o oberfreza e mai buna decat una de masa, dar daca se face improvizatie trebuie sa se faca in cunostinta de cauza, ca degetele costa mult.
Pentru faltul pe care stau ramele se poate folosit circularul.

tuturicius