Scule si unelte de tamplarie pentru stupari

Creat de pharaonu75, Decembrie 26, 2010, 07:59:25 PM

« precedentul - următorul »

stefanescu

Da UVE ai dreptate. Cand cumparati un aparat de sudura cautati prospectu si vedeti cat este durata activa (d.a). Functie de d.a. veti sti cat sa sudati cu un electrod de un anumit diametru. Uitativa pe acest sait: http://www.sfera.com.ro/oferta_buddy Veti vedea ca o firma serioasa da durata activa.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

uve

Ghidajele pentru CNC sunt ceva de genul :
http://www.ebay.de/itm/CNC-Set-12x-500mm-Linearfuehrung-Linear-Guide-Rail-Stage-/321244676705
Motoarele rusesti erau pe vremuri "BALSOI", supradimensionate .Nu mai stiu cum sunt acum...
e-mail : apimob.alba@gmail.com
tel : 0744-595231

crisian-nicolae

cumparati produse (motoare) rominesti de preferinta fabricate inainte de 89 sunt cele mai bune.
eu folosesc pe circular un motor trifazic de 3,3kw legat in stea pornire cu baterie de condensatori (de cind il am nu i-am schimbat rulmenti)cind l-am achizitionat in1986 nu a fost nou.
anul de fabricatie al motorului este 1984 l-am folosit pe circular pentru a taia lemne de foc in ultimi ani i-am adus inbunatatiri pentru al folosi la taierea panourilor de pal, tego,scindura chiar despicarea grinzilor pentru constructii confectonind tot ce se poate din lemn,momentan il folosesc la producerea lazilor si ramelor.

nicu68

mersi bio,maine dimineata daca mai gasesc imi iau un metabo

Porfy66

.... Numarul  de dinti ai cutitului circular fac diferenta de calitate a taieturii. Cu cat dintii sunt mai multi cu atat finisajul e mai bun. Intreaba cel mai bine direct per MP pe specialistii de pe forum: Orban64 sau ardelean55. Cred ca si Porfy e tamplar... Sigur te vor lamuri
Bafta

Eu folosesc un circular de la Bernardo cu o turatie de 4000 rot/min si o panza cu diamentrul de 254 mm si 36 dinti. Este o panza universala in sensul ca taie foarte bine atat longitudinal cat si transversal. Fiind o panza de calitate taietura efectuata cu aceasta arata de parca scandura a fost pe abricht.
O panza adevarata are preturi incepand de la 250 ron.
La taierile transversale conteaza si numarul dintilor dar mai important e calitatea!
O viteza de sub 2800 turatii/min e prea mica pentru o panza cu diametrul de 254 mm (10 inch).
:hi:  :hi: :hi:

cornelioandanciu

Citat din: Porfy66 din Ianuarie 12, 2011, 09:24:11 PM
Totusi sunt nedumerit ce presa folosesc cei ce produc stupi in cantitati mari si in timp scurt. Probabil nu lipesc fiecare fatza de cuib in parte. Trebuie sa fie ceva care sa le permita o productivitate mai mare.  Am de facut 40 stupi deci in total 160 fetze de cuib plus 40 de caturi de 3/4 care si acestea nu pot fi facute dintr-o bucata... Poate ma ajuta cineva care produce stupi in cantitati mari...  :thanks:
Sa va dau eu o idee.Fara presa.Se incepe constructia lazii asezand marginea superioara a lazii (cea cu umerii ramelor   pe un sablon, se finalizeaza aproximativ lada, dupa care partea de jos a acesteia se frezeaza la dimensiunile exacte.Asa imi fac eu corpurile de multietajati, ce-i drept nu la scara industriala, dar merge foarte repede.V-am dat doar o idee, poate ca puteti s-o aplicati.Mult succes.
Va salut.

bucovineanu

Cand se lucreaza in serie, se fac panouri cu latimea de pana la 2m  si aceeasi lungime, atat cat permite presa, apoi se dimensioneaza piesele la dimensiunea de care e nevoie.

marian sima

Referitor la panza cu dinti desi,aceste panze sant pentru PAL.
De cele mai multe ori scandura din depozite este de molid ,panza de Pal cu dinti desi merge greu in molid.
Pentru a lucra mai usor se foloseste panza cu dinti mai rari .

fiug1970

Discul cu dinti multi,face taietura curata dar se foloseste la placi aglomerate,inconvenient:scoate mult praf,viteza de lucru mica.se poate mari turatia sa poata lucra mai repede(fara sa depaseasca rot/min indicate).Disc mic in diametru=viteza mare,disc mare=viteza mica.La cherestea se foloseste disc cu dinti rari,viteza:cea indicata pe disc,axul perfect centrat,fara batai.frezele fiind scule mici in diametru ajung la viteze foarte mari.

sorinnel

Cu cat turatia este mai mare cu atat taietura este mai curata. Pe disc este trecuta viteza maxima de utilizare. Eu am sircular cu viteza de 4500 si acum folosesc panza cu 30 rinti. Originala acea 24 dinti dar nu lasa taietura asa curata ca cea cu 30 dinti.....
Sorin Pop

gaby 73

Buna seara! D-le Uve spuneti-mi unde pot gasi in comert ghidaje ptr. CNC ? Multumesc!

bucovineanu

Panzele placate cu dinti foarte rari, asa zise geluitoare, se folosesc pentru taierea in lungul fibrei la rasinoase.

relutu

Cum imi pot da seama ca e bobinat pe cupru sau pe aluminiu,se simte vreo diferenta la greutate?Sa inteleg ca cele pe aluminiu se ard mai repede banuesc.

uve

Citat din: gaby 73 din Noiembrie 24, 2013, 06:37:59 PM
Buna seara! D-le Uve spuneti-mi unde pot gasi in comert ghidaje ptr. CNC ? Multumesc!
In Romania era firma HI-END.ro care avea asa ceva .Am vazut astazi ca s-a inchis si nu mai vand nimic . Mi s-a promis o oferta de pret de la o firma din Cluj dar ...nimic.Cred ca cel mai simplu este de adus din Germania .Sunt relativ ieftine. La Blaj se fabrica dar nu vand. Pe ebay.de sunt destule dar nu prea stiu cu ce se mananca serviciul de plati PAY-PAL. Ce am mai cumparat am platit in cont dar e incomod.Daca stie cineva mai multe de pay.pal platesc bine lectiile .Se pot aduce mai multe , poate mai sunt si alti doritori .Am adus o data ghidaje la 3 ml prin bursa de transport , cu plata numerar la ridicare ,second-hand dar perfecte.
e-mail : apimob.alba@gmail.com
tel : 0744-595231

fiug1970

nu se poate bobina pe aluminiu(cel putin eu nu am vazut la nicio chinazaraie),fiindca aluminiu la sectiune mica devine casant,nu-i maleabil precum cupru.chinezismele au bobinaj din cupru,dar cuprul e din reciclaj fiindca chinezii nu au tehnologie avansata in siderurgie,nu au minereu de fier si cupru sau bauxita.Faceau furnale din pamant batatorit!!si cand se intampla o ruptura,mureau cu miile,de aceea metalele(feroase si neferoase)sant de proasta calitate.In ultimii 30-40 de ani se multumeau sa comande cargouri in santiere romanesti doar ca sa le topeasca si sa obtina metal.noi avem cateva pikhamere bosch si toate au acelasi defect:se rupe firul de cupru din cablul de alimentare.ramane izolatia intacta si firul se taie,si pare putred,vechi si e de culoare neagra.e un cupru din reziduuri.