Intrebarea zilei

Creat de ioanardelean55, Decembrie 26, 2010, 04:56:48 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: ioanardelean55 din Februarie 10, 2013, 08:59:27 AM

Fiind ocupat am dat unui baiat sa-mi faca turta de miere cu zahar dar a pus mai multa miere si nu am mai avut zahar macinat , ideea  a  venit imediat ,300 gr faina de griu la 10 Kg zahar , ?
MAXMUM 100   Ioane eu nu vorbesc din carti !!!

balasbebe

Oare nu era mai bun un lapte praf, sau ceva polen? Drojdia de bere ar fi fost un lux. Poate era mai bun rumegusul de lemn.

Kiwi Bee

Citat din: balasbebe din Februarie 10, 2013, 09:20:44 AM
Oare nu era mai bun un lapte praf, sau ceva polen? Drojdia de bere ar fi fost un lux. Poate era mai bun rumegusul de lemn.

Sau malai

stefan1

E prima data cand aud ca se baga faia de grau in turte pentru albine!!!
  Vorba lui Base': "Nu e bine domnul chestor!" (parerea mea)
  Eu cred ca acea faina nu este digerabila la albine si incarca intestinul exact la doicele care consuma mai mult acum. Daca nu vin zboruri mai multa vreme, sar putea sa nu fie bine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Cand am citit prima data eu credeam ca acea reteta era o gluma la care ceilalti au comletat tot in gluma.. Acum am recitit si nu stiu ce sa cred. Poate ne lamureste autorul daca chiar a procedat asa si daca crede ca e corect.

ioanardelean55

MAXMUM 100   Ioane eu nu vorbesc din carti !!!

:bravo: Batrine multe mai sti tu  : sampanie:

sorinma

In cazul cand un stup se rastoarna,in cazul meu fara sa cada capacul si a ramas rasturnat 1 zi ,dupa reasezarea lui la locul ,lui cam in cat timp ar trebui sa se linisteasca?temperatura in ziua cand l-am ridicat a fost pozitiva undeva la 6-7 gr.ce sanse sunt ca matca sa pateasca ceva?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

tassevasi

In aceasta situatie nedorita , daca a fost restrins la mai putine rame  ,treb sa fie verificat daca s-au ravasit ramele imediat dupa si la  o temp de 10g  se va verfica  acest lucru .
  Daca nu a fost mult spatiu gol in stup atunci  nu treb sa-ti faci mari probl .
  S-au mai intimplat aceste lucruri ,ramele s-au sucit  destul ,a ramas mai mult timp asa pina s-a umblat in el si nu s-au produs  daune mari  si nici matca moarta .
  Dar treb sa-l readuci la forma initiala ,ca numai asa ghemul sta bine .
  Numai bine .

sorinma

l-am readus cand am observat problema.este vorba de un roi pe 3 rame care a fost infofolit bine si cred ca nu s-au miscat prea mult ramele ,dar deja sunt 3 zile si tot ma cearta(au un zumzet diferit decat inainte sa cada) .din greseala am facut capacul cam fix pe cutie si am avut noroc ca nu s-au imprastiat ramele....
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu

tassevasi

Pai numai "crezi" ca nu s-au miscat ,asta inseamna ca nu sti ,ca nu te-ai uitat in el  si deci treb .
  Daca tu l-ai avut  pe 3 ram ,asta inseamna ca s-au miscat si treb aranjate si se linisteste .

sorinma

nu s-au miscat vizibil...l-am deschis in momentul doi dupa ce l-a repus la locul luid dar nu m-am prea uita prea mult la el ca erau foarte suprate.aveau si de ce...
dar deja sunt 3 zile si nu-s-au linistit complet ,e prea putin timp? experienta nu am sa stiu ce spun  :yahoo_cry:

bucovineanu

Cativa ani in urma s-a rasturnat un stup si s-a desfacut atat fundul cat si podisorul. Au iesit ramele s-au lipit intre eleneavand umar Hoffman si a nins peste ele. Nu stiu cat a stat asa. M-a anuntat cineva care a trecut pe langa stupina. Am mers si am pus ramele la loc in stup si l-am inchis fara sa controlez nimic. Au iesit cu bine in primavara si totul a fost OK.
Acum 2 ani mi s-a rasturnat un stup in timpul verii. De data asta a murit regina si a trebuit inlocuita.
In cazul de fata daca nu se linisteste s-ar putea sa fi ramas orfan.

sorinma

va multumesc de raspunsuri,
speram sa aflu un timp aroximativ cat le ia sa se linisteasca in astfel de situatii,dar probabil e diferit de la caz la caz
am mai citit o data intamplarea dumneavoastra cu sramele ninse ,nu mai stiam la cine a fost...
o sa aflu cand se incalzeste care e situatia,oricum nu am altceva de facut neavand matca de schimb
in cazul cand a ramas orfan ce sanse mai sunt sa iasa din iarna?

bucovineanu

Daca are mancare suficienta sigur va iesi din iarna. Acum intradevar nu ai ce sa faci decat sa astepti, iar dupa ce se incalzeste daca nu va avea regina, sa cauti la cineva care are mai multe familii si are nuclee cu regine de rezerva.

sorinma