Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

State

Sa moara toate ciorile daca asta nu e vocea ursului ! :nebun:

Apicultura capata noi conotatii. Pentru unii e "Roata norocului" , pentru altii e "Roata Olarului" -numita si ruleta ruseasca. Vazandu-i profilul pe facebook, am curajul sa spun ca nu e intreg la minte mi-am dat seama ca e bun apicultor. Si grijuliu pe deasupra. Pana la el n-am vazut capacele de la stupi legate cu lantul. Musca mai Ioane, sunt rai ?

bucovineanu

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 05:31:22 PM
va fi gata de mutat in alt stup la inceputul lui mai , dar matca acea va fi cea mai buna , va beneficia de toata albina de la cei 3 aflati in acest moment in acea lada , neouand acum foarte mult in momentul in care va beneficia de toata albina va oua cel mai bine si va umple stupul cu albina.
Ioane, daca in mai lasi in fiecare stup o singura regina care sa beneficieze de toata albina, cu celelalte regine ce faci? Sau le strangi din toti stupii si faci o familie alcatuita numai din regine?  :smile:

pad3

stupul de 1000 euro!!!! e real. din graba insa, s-a pus gresit virgula si s-a inteles gresit, ca ar aduce venituri de 1000 de euro. daca erati atenti vedeati ca de fapt il costa pe olaru cate 1000 euro/ladoi. sa socotim: ladoi 100 euro, 3 familii bagaste in el 300 euro, cateva kg de hrana /fam multi euro ca nu stiu preturi la mazmacuri; mai cumpara si ceva polen sa aiba ce filma si in primavara.... inca 300 de euro sa repopuleze lada :))) deci.... face 1000 euro afacerea?? =)) =))
somnul ratiunii naste monstri

SPYKAL

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 06, 2014, 06:50:58 PM
........... ati vedea defapt despre ce vorbesc cu asta va las si va voi invita la urmatorul film cand voi interveni pentru extindere NUMAI BINE.
Lasa-neeeeeeeeee, lasa-neeeeeeeeee!!!!! Nu-ti duce nimeni dorul, stai linistit...."apicultorule" :blah: :blah: :blah: :qp: :qp: :qp: :qp: :qp: :qp:

yulian

State, esti cel mai tare. A doua interventie si rad iar singur la calc  :hi:

Am vazut cum sunt organizate cuiburile la apicultori chiar cu vechime cele de pe 5 rame  au cam 2 rame de albina , cand eu voi extinde voi nu o sa aveti ce extinde
Vezi Ioane, tocmai aici e contradictia intre stupul clasic si lada Ursu si s-ar putea sa ai dreptate, nimeni in perioada asta nu vrea sa extinda ci sa restranga. Niste incuiati la minte!

si radeti totusi daca ati incerca modelul de stup si lucrul cu el in felul in care e , ati vedea defapt despre ce vorbesc

Ia luati-va lada si pe urma mai discutam  =)). Ioane, vezi ca forumul de anunturi e altundeva  =))

A, da, sa nu uitam. Nu aveti voie sa iernati cu mai mult de o rama in lada pe familie..sau cum s-o numi aia..microfamilia sau ce naiba e aia pe o rama

Vyktor

Mai devreme spuneam ca acest topic ar trbui sa fie la "asa nu ". De fapt e bun si pentru divertisment. Incepusem sa i simt lipa lu' O Laie,  dar se pare ca si Ion e bun la ceva.  Are si el talentul lui. Aata incapatanare nu mi a fost dat sa vad in viata mea. Cineva care este mai aproape de el,ar face bine daca ar cerceta putin si sa ne spuna daca e "intreg", macar asa am sti si noi cu cine avem de aface, nu ca nu ne am fi dat seama dar pentru certitudine merita efortul.

Stefan Madalin

Dl Olaru , toate postarile dumneavoastra sunt un MISTO pentru apicultura . Tot ceea ce incercati este defapt publicitate pentru prosti . Aratati exact ce vor ei sa vada : o rama de albina care daca ierneaza in stupul minune in Martie mai are nevoie de inca 2 rame si in Iunie deja trebui facut roi din el .
Fiti sincer , puneti cate o rama ca sa nu pierdeti multa albina ?

D006

Mă voi tot nu intelegeti ca Ioan e megameseriaș ? Am aflat pe surse ca a aflat secretul de la CARITAS si la el rata de crestere e de 1 la 8 !  o rama cu albine acum va deveni in primavara 8 iar in vară 64 !  pentru toamnă va las pe voi sa calculati .

State

Citat din: Ioan Olaru din Ianuarie 31, 2014, 07:35:59 p.m.
Azi am hranit albinele noroc ca am aruncat o privire , au consumat tot iar intervalele se umplu cu albine se pare ca ne va astepta o primavara frumoasa .

La doar cateva zile distanta....Roata Olarului se invarte...in sens invers"

« Răspuns #3427 : Ieri la 08:00:07 a.m. »

Ieri a fost o zi calda , numai buna pentru prima interventie care se face la bio stup , o strangere de cuiburi in functie de cantitatea de albina , chiar si la o rama astfel voi reusi sa le scot cu bine in primavara , dupa ce aceasta strangere a fost facuta albina sa dovedit multumita trecand la primul lucru al ei si anume cautand apa , filmele le puteti viziona au fost incarcate .

Olarule, ai vreo plantatie de marijuana prin zona ? Sau bei spirt medicinal ? Ceva imi da cu virgua. Ori tu chiar nu esti intreg la bibilica.

yulian

Ioan spune adevarul...nu s-a asteptat ca atatea albino-cartite sa-i iasa in transee la scos apa =)) =))

Sorcyo

am stupi de cativa anisori....asa ca hobby..si-n in primavara asta m-am decis sa investesc in o stupina cel putin de subzistenta ( cam 40-50 de familii) cu echipamente de calitate si tot tacamul(inclusiv marterial biologic selectionat)pe care sa o dezvolt in 2-3 ani in o afacere .Este destul de costisitor si eu personal sunt foarte exigent cu ce cumpar mai ales ca nu o fac prin vre-un program ci din banii mei.Dupa cam 2 ani de planificat si documentat si multa munca (ca sa am ce investi) an inteles un lucru : poti face apicultura ca hobby/subzistenta sau ca afacere/sistematic. In acest scop am decis ca trebuie sa am un singur tip de stup si totul sa fie cat mai standardizat pentru a reduce manopera si improvizatiile/artizanatul care nu-si au locul in o stupina sistematica pentru ca fiecare leut economisit si investit cu cap face diferenta dintre prosperitate si faliment. In timp ce consideram care sa fie "cutia magica" am dat peste domnul in discutie aici si implicit si de poziitii pro si contra iar stupi pe care ii promova parea ca au ceva beneficii .Asa am ajuns sa fiu in cumpana intre ME(Langstroth) si Ursu.Si ca sa nu pierd timpul, pt ca e pretios si nu pot lua 1-5 stupi sa ii incerc si nu am incredere in apicultorul roman cu atitudinea asta secretoasa(nejustificata de cele mai multe ori) am cumparat videomanualul acestui domn, toate cele 6 volume. Gandeam "uite ma, se poate si la noi, cineva vrea sa faca ceva pentru binele comunitatii" si da sunt de acord sa platesc dreptul de a folosi o idee inovatoare , daca este cazul. Dezamagire totala...Acest domn profesor practica o apicultura care are o gramada de "folclor", babeste as putea spune cu cateva elemente reale...dar putine. Din ce am vazut pana acum, si am vazut toate cele cam 80 de ore , omul asta nu face multe lucruri sistematic, uita sau neglijeaza sa faca lucrari de baza, are un mod de selectie al materialului genetic cel putin indoielnic (de exemplu mentinerea unei matci uzate/ranite in o familie pt ca familia sa creasca botci de schimb linistit indiferent de calitatea matcii si al liniiei din care provine)si lucreaza efectiv pe ghicite.Deci in 2014 stupina mea va debuta pe strup ME..iar domnului profesor...pana nu testati sistematic acest stup cel putin 5 ani in toate conditiile de clima si cu rase diferite tot ce ne propuneti sunt pur si simplu vise si sperante nefondate. Parerea mea. Aici m-am abonat astazi pentru prima data pentru ca din toate forumurile pe care le-am vazut am gasit cel mai mare procent de informatie real utila si de oameni care au opinii pertinente si relevante pe diferite subiecte legate de apicultura.Si cum nu se poate invata totul doar din carti iar experienta mea este oarecum limitata va multumesc anticipat pt ajutorul pe care o sa mi=l dati . Bogdan Chirica - apicultor(sper)  :bzz:
eu sunt mic....nu stiu nimic......dar am o opinie  :)

cristian87

ce uita onlinii astia e ca indiferent in ce lada o aduni albina e aceeasi .
isi bat joc de bietele albine cu interventii aiuristice absolut inutile in timpuri in care nu ai voie sa atingi ramele decat eventual cu o turta
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

roi_ag

Citat din: Sorcyo din Februarie 06, 2014, 09:05:44 PM
Deci in 2014 stupina mea va debuta pe stup ME Bogdan Chirica - apicultor(sper)  :bzz:
O alegere inteleapta !!!

D006

Citat din: cristian87 din Februarie 06, 2014, 09:18:13 PM
ce uita onlinii astia e ca indiferent in ce lada o aduni albina e aceeasi .
Nu e nici macar asa !  exemplu : Ioan are intr-o ladă 3 colonii de albine , una pe o ramă, una pe două si alta pe trei . Dacă unificam cele trei colonii am fi tentati să spunem ca obtinem o colonie pe 6 rame . Total eronat ! in realitate obtinem una pe 4 rame .

yulian

Citat din: Sorcyo din Februarie 06, 2014, 09:05:44 PM
Asa am ajuns sa fiu in cumpana intre ME(Langstroth) si Ursu.Si ca sa nu pierd timpul, pt ca e pretios si nu pot lua 1-5 stupi sa ii incerc si nu am incredere in apicultorul roman cu atitudinea asta secretoasa(nejustificata de cele mai multe ori) am cumparat videomanualul acestui domn, toate cele 6 volume.
Vezi...face ce face ursulache si a mai gasit unul...nu pentru lazi, dar se strang bani si din "manual"!
Urmatoruuuuullllll  :zzz: