Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

daniil

Cum Dumnezeu este posibil ca unul cu trei stupi sa-si faca blog despre apicultura si sa dea sfaturi?
Am peste 100 de stupi si de trei ani citesc, ascult si invat tot ce pot si pe unde pot.Sfaturi despre apicultura nu pot da, insa pot spune celor incepatori ca si mine sa invete sa selecteze informatiile, pentru inceput cred ca este cel mai important.

orbanstefan64

de invatat se poate invata de la orice.......... :nod: :nod: :hi: :hi:

petru.atudorei

a cumparat stupi de la Profu Ursu cu tot cu microbul online. :) ))
Dar incet incet se va convinge singur.. si daca va iesi din iarna cu mana de albine ce o are acolo... nu cred ca va mai face asa ceva...sper   :nudie: ))/

istodorescu vasile

sa nu uitam ca d-l olaru este in al 2-lea an de cind sa apucat de apicultura, iar meseria se invata in timp. va mai da cu capul de pragul de sus mult timp de acum incolo, pentru a stapini cit de cit aceasta indeletnicire, iar dupa esecuri daca nu se va descuraja, poate va fi invatat ceva. a avut nesansa sa inceapa direct cu un model de stupi cu care este greu de lucrat chiar si de catre cei cu experienta. cit priveste faptul ca incearca sa dea lectii, eu cred ca dumnealui si-a dat seama de esec dupa ce sa apucat, iar acum posteaza pentru a primi sfaturi.mi-am dat seama despre acest lucru fiindca a fost jicnit de multe ori , si cred ca pe buna dreptate, insa a mers inainte ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic.

bucovineanu

Nu inteleg de ce va mirati de puterea familiilor lui Ioan. Stiti doar ca iarna trecuta avea 2 familii pe care le-a chinuit toata iarna, iar in primavara le-a impartit in cate 5 roiuri, pe care regreta ca nu le-a impartit inca odata. Omul a vazut la mentorul sau cum arata familiile lui si a vrut sa-l copieze intrutotul. Daca omul nu vrea sa asculte de nici un sfat pe care il primeste pe forum ce am putea sa-i facem?

Fidi

nu lada in sine e marea problema ci faptul ca d-ul ursu invata gresit incepatorii cu metode invechite!!Albine poti sa cresti si intr-o lada de zestre sau chiar intr-un frigider(dezafectat,off-course) :rotfl:,problema mare e cum o faci si cum te-nveti!!Profu'poate chiar crede,dar sminteste(mai stim si pe altii de peste ocean,cu mult mai multe pretentii).In concluzie propun urmatorul exercitiu:dam stul bio,unui meserias(oricare de pe acest forum)d-ul dragos,d-ul bio,pfaraonu ...sunt foarte multi si o sa vedeti ca ei vor reusii!!Importanta e stiinta si metodele moderne.

bucovineanu

In alte domenii s-au descoperit metode moderne de lucru. Din pacate in stupi tot cu dalta apicola se lucreaza, la fel ca acum 100 de ani.  :smile: Stupul lui Ursu a complicat si ingreunat si mai mult munca cu albinele in loc sa o usureze.

bio

Citat din: istodorescu vasile din Ianuarie 11, 2014, 09:09:57 PM
sa nu uitam ca d-l olaru este in al 2-lea an de cind sa apucat de apicultura, .....

..Dl-e Vasile terminati dl-e cu astea ca are 2 ani de apicultura....

Eu cind ma uit la filmele "apicole" a lui Ion Olaru observ un stupar bazat ......asa siguranta are, in a prezenta si explica tehnologia apicola.
Ma shocheaza  cum Ion Olaru, in filmele lui,    da explicatii "savante" despre anumite aspecte ... dar, in realitate saracu este apa de ploaie ... vai de mama albinelor alea care au incaput pe minutza lui Ionica fara ......fara mila.

Aurel

Citat din: orbanstefan64 din Ianuarie 11, 2014, 08:57:25 PM
de invatat se poate invata de la orice.......... :nod: :nod: :hi: :hi:
Mai ales din greselile altora.Da omu nu da lectii, el prezinta faptul ca are o activitate si e mandru de ea. :razz:Cred ca asta e sarcina lui in cadrul echipei :D

Aurel

Citat din: Fidi din Ianuarie 11, 2014, 09:45:40 PM
nu lada in sine e marea problema ci faptul ca d-ul ursu invata gresit incepatorii cu metode invechite!!Albine poti sa cresti si intr-o lada de zestre sau chiar intr-un frigider(dezafectat,off-course) :rotfl:,problema mare e cum o faci si cum te-nveti!!Profu'poate chiar crede,dar sminteste(mai stim si pe altii de peste ocean,cu mult mai multe pretentii).In concluzie propun urmatorul exercitiu:dam stul bio,unui meserias(oricare de pe acest forum)d-ul dragos,d-ul bio,pfaraonu ...sunt foarte multi si o sa vedeti ca ei vor reusii!!Importanta e stiinta si metodele moderne.
In frigider dezafectat nu merge sigur .Am patit-o in prima iarna.Sansele sant spre zero . Doar cu eforturi suplimentare, poate sa reusesti.

istodorescu vasile

Citat din: Aurel din Ianuarie 11, 2014, 10:47:17 PM
In frigider dezafectat nu merge sigur .Am patit-o in prima iarna.
ati pus stupu sa ierneze in frigider dezafectat? =)) =)) =)) =)) :rotfl: :rotfl: :rotfl:

bio

nu lada in sine e marea problema ci faptul ca d-ul ursu invata gresit incepatorii cu metode invechite!....

Fidi,  nea ursu are o tehnologie NOUA...Multe lucruri care le prezinta sunt ce a "inventat" cu o noapte inainte. Chiar si in unele filme spune ca in timp ce este filmat ca ia m-ai venit o ideie..:))

.....In concluzie propun urmatorul exercitiu:dam stul bio,unui meserias(oricare de pe acest forum)d-ul dragos,d-ul bio,pfaraonu ...sunt foarte multi si o sa vedeti ca ei vor reusii!..

..eu nu ma bag.  Este mult pre greoi lucrul in astfel de cutie... sa nu spun imposibil.

Aurel

Citat din: istodorescu vasile din Ianuarie 11, 2014, 10:49:26 PM
Citat din: Aurel din Ianuarie 11, 2014, 10:47:17 PM
In frigider dezafectat nu merge sigur .Am patit-o in prima iarna.
ati pus stupu sa ierneze in frigider dezafectat? =)) =)) =)) =)) :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Da,cu ani in urma, era primul meu contact cu albina si am prins un roi.E o poveste lunga.Intai l-am pus intr-o cutie de carton pe care la un timp au perforat.Neavand alta solutie am primit de la un coleg cateva rame cladite si am intors un frigider cu usa in sus am facut o mica adaptare si totul a mres foarte bine pana in toamna cand am hotarat sa nu mai umblu la ele. In primavara le-am gasit albastre. Deci...o prima greseala , multe invataminte.

bucovineanu

Pot sa pariez ca ai uitat sa pui frigiderul in priza.  :razz:

Aurel

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 11, 2014, 11:08:46 PM
Pot sa pariez ca ai uitat sa pui frigiderul in priza.  :razz:
Era reteaua slaba si avea variatii de tensiune :D