Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Bistriteanul

Citat din: Ioan Olaru din Martie 11, 2013, 12:43:26 PM
Sunt multe alte cauze , răspund ultima oară dacă e e , dacă nu nu , aciditatea din aluat foarte crescută , maya exagerată , modelare necorespunzătoare , aluat lăsat excesiv la dospit , cuptor slab la început , depășirea timpului de coacere , ducînd produsul la o stare foarte tare , aspectul pâini poate fi afectat prin nespălarea acestuia , dospitor fără aburi suficient , pâine fără drojdie  și mai sunt multe altele , dacă știți sau am nimerit spuneți poate o nimeresc iar dacă vreți ne putem contra mult și bine .

Nici una.
Simplu: brutarul a uitat sa puna sare.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Ioan Olaru

Citat din: Bistriteanul din Martie 11, 2013, 12:53:00 PM
Sunt multe alte cauze , răspund ultima oară dacă e e , dacă nu nu , aciditatea din aluat foarte crescută , maya exagerată , modelare necorespunzătoare , aluat lăsat excesiv la dospit , cuptor slab la început , depășirea timpului de coacere , ducînd produsul la o stare foarte tare , aspectul pâini poate fi afectat prin nespălarea acestuia , dospitor fără aburi suficient , pâine fără drojdie  și mai sunt multe altele , dacă știți sau am nimerit spuneți poate o nimeresc iar dacă vreți ne putem contra mult și bine .

Nici una.
Efectul pâni fără sare , este puțin mai diferit , pâinea fără sare are un volum mai mare cu o treime față de pâinea cu sare iar culoarea este mai roșiatică , sarea are efectul asupra drojdiei de ai reduce din dospire , în lipsa acesteia pâinea este mai voluminoasă .

Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

D006

Mai interesanta discutia asta !

cat se lasa aluatul la dospit ?

Ioan Olaru

Citat din: dragos2006 din Martie 11, 2013, 03:17:48 PM
  Mai interesanta discutia asta !

cat se lasa aluatul la dospit ?
Răspund dacă sunteți curioși cu toate că nare legătură cu albinele.
Aluatul în panificația modernă din cauza utilajelor moderne nu se mai lasă la dospit astfel rezultă pâinea de foarte proastă calitate cea care a doua zi se sfarma și nu poți pune o felie cu miere .
Norma aluatul de pâine trece prin trei faze 1 baș necesită 24 ore dospire , 2 maya 90 de minute , 3 aluat obținut din igredientele de mai sus necesită 30- 40 min dospire . dospire finala la dospire 30-40 min , coacere pîine 2 kg 50 min la 230 grade .
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

istodorescu vasile

Domnule ioan olaru eu nu ma pricep la piine decit sa o consum asa ca nu discut ce nu cunosc in schimb la albine este altceva eu am incercat sa va previn asupra anumitor deficiente la acest tip de lada   insa se pare ca ma framint degeaba. va apreciez ambitia de a urma reteta d-lui ursu insa  va dau un sfat; in vara cind veti face inmultirea procurati o lada de dadant vertical pe 10 sau 12 rame pentru a face o comparatie asa pentru stiinta dumneavoastra ca va spun eu nu pierdeti nimic si abia dupa aceea puteti sa trageti o concluzie si veti intelege de ce toti colegii de breasla va contrazic. eu pot sa va inteleg hotarirea de a urma sfaturile d,lui ursu fiind la inceput pentru ca nu ati incercat altceva, dar daca veti incerca si alte modele cu care se obtin rezultate de zeci de ani abia atunci veti intelege ce incercam noi sa va aratam, cei care inca nu am aflat reteta in apicultura dar ne straduim. ar trebui sa va intrebati de ce oameni care fac apicultura de zeci de ani nu au apelat la acest tip de stup oare chiar toti nu au aflat inca reteta in apicultura sau au vazut deficientele la acest model

D006

Am o propunere : daca impostorul on-line vine la Blaj  noi cei din comunitatea Apiardeal pt. ca tot ne intalnim mergem , il inconjuram si il obligam sa ne explice cum se castiga 1000 de euro pe stup . Unul trebuie sa filmeze !

bio

Citat din: dragos2006 din Martie 11, 2013, 09:43:48 PM
  Am o propunere : daca impostorul on-line vine la Blaj  noi cei din comunitatea Apiardeal pt. ca tot ne intalnim mergem , il inconjuram si il obligam sa ne explice cum se castiga 1000 de euro pe stup . Unul trebuie sa filmeze !

:yes:

Minciuna trebuie demascata. !!!

Ursu-le ai grija ca la BLAJ ti se pregateste ceva. Da-te accidentat si nu scoate capul .

pharaonu75

Citat din: bio din Martie 11, 2013, 09:49:18 PM
Citat din: dragos2006 din Martie 11, 2013, 09:43:48 PM

:yes:

Minciuna trebuie demascata. !!!

Ursu-le ai grija ca la BLAJ ti se pregateste ceva. Da-te accidentat si nu scoate capul .

Daca nu va fi la Blaj, va fi in alta parte! Tot va fi prins pana la urma!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

pentru ca sa nu spuna ca nu l-am anuntat il vom astepta si la Braila ai la Galati si eventual la Bucuresti . Oricum nu scapa in aceasta primavara daca mai apare pe la un targ.

bio

Citat din: SPYKAL din Martie 10, 2013, 01:25:05 PM
....
Corect!!! Pe când și o postare cu producția de miere a acestei geniale "invenții" care aduce un "beneficiu" de 1000 euro/lada  :rotfl: :rotfl: :rotfl:(dupa spusele si calculele.....respectabilului domn profesor)???!!!!  :D :P Ce sa fie?????........Ce sa fie???!!! O fi vreo.....făcătorie??? !!! :P  :rotfl:

..nea ursu are un bio-stup in care albinele traiesc ca in natura.
Deci, cum in natura nimeni nu le extrage mierea, nici el nu are ce sa extraga ca doar nu ar mai fi STPUL BIO..:))

aa...1000 de EURO..??. vine de la natarii care cred minciunile lui si-i cumpara filmele si "cufaru bunicii"... =))

Bistriteanul

Citat din: Ioan Olaru din Martie 11, 2013, 02:59:29 PM
Citat din: Bistriteanul din Martie 11, 2013, 12:53:00 PM

Nici una.
Efectul pâni fără sare , este puțin mai diferit , pâinea fără sare are un volum mai mare cu o treime față de pâinea cu sare iar culoarea este mai roșiatică , sarea are efectul asupra drojdiei de ai reduce din dospire , în lipsa acesteia pâinea este mai voluminoasă .

Domnule brutar, in viata mea nu am auzit ca o dospire redusa sa produca un volum mai mare.  =))
Nu ai nimerit-o nici cu volumul, nici cu culoarea rosiatica. M-am lamurit.
Imi cer scuze pentru off-topic.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

istodorescu vasile

in acest film d-nul ursu a renuntat la ideea 3in1 si ne prezinta un stup care seamana cu modelul pe care il folosesc multi apicultori printre care si dan puisoru vertical pe 11 rame in pat cald numai ca diferenta este spatiul pentru familie ajutatoare ca la orizontali , ceva intre cal si magar , nu este nici o noutate este ceva vechi de peste 50 de ani  doar gabaritul total netransportabil  in pastoral

istodorescu vasile

referitor la tirguri eu nu pot sa merg decit la faget deoarece sint foarte ocupat in aceasta perioada dar daca va veni la faget o sa am o discutie cu dinsul pe aceasta tema si pun nevasta sa  filmeze pentru ca in filmul de mai sus discuta cu oameni care nu pun intrebari incomode.abia astept data de 16 martie

D006

Pana la urma tot il prindem , eu deja pregatesc o lista cu intrebari .