Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

AAA

Citat din: Bătrânul din Ianuarie 10, 2013, 11:06:17 AM
Domnule profesor Ursu ! Sa stii ca in judetul nostru ai un mare admirator . Merita sa-i trimiti niste stupi cadou .  Se numeste Olaru Ioan localitatea ; Lunca Ozun. Nr. 20 nascut in 1954 luna martie ziua 12 jud. Covasna. Nu poti sa-i trimiti bani ca nu are cont in banca.  :uimit: =D> ^:)^ Ce era asa secret aici ???
Ați găsit un nume și o adresă dar din păcate nu sânt eu acela.

bio

Citat din: AAA din Ianuarie 03, 2013, 06:00:30 PM
Foloseam stupul orizontal pe 18 rame facut de mine,dar naveam fund antivaroua naveam capace puneam scanduri acoperiti cu linoleu ,pe timpul iernii puneam paturi pe laterale anghesuiam cu lana,eu consider ca era destul de greu,cu acest stup capacul cu polistiren este perfect iernez cu folie,fundul antivaroua ami permite sa iernez tip clopot,an caz ca nai stupul plin cu albina condesul se formeaza pe partea unde nu sant rame,an sertarul de sub fundul stupului am pus polistiren ,dar permite si aerisirea foarte buna.

Draga Ioane daca recitesti ce am scris eu vreo 2 pagini mai in fata i-ti dai seama ca te-am citit ca datorita cunostintelor tale treduse despre apicultura ai fost o victima inocenta a lu nea' Ursu.

..uite si postarea mea unde mi-am dat seama ca nu prea ai experienta si cu alte modele de stup.

Citat din: bio din Ianuarie 01, 2013, 08:03:46 PM
Citat din: IOANDINCOVASNA din Ianuarie 01, 2013, 04:36:08 PM
                                                               ....
Iata cateva explicatii , an primul rand practica nu merge fara teorie,cei care credeti ca ati luat acest stup nu stiu daca ati luat si videomanualele..........

.... cei care nu vor sa anainteze cu apicultura nau decat sa ramana la nivel de buduroi si sa astepte sa ploua cu miere ,fiindca noi ca natie santem niste puturosi si nu ne place sa lucram ,iar aceasta tecnologie necesita putina munca va astept cu critici si cu antrbari numai bine IOAN din COVASNA

..Ionica din Covasna  ?... n-oi fi dat banii pe prostii..??..pardon pe VIDEOMANUALE.. =))... cumpara carti serioase despre apicultura si apoi vei intelege altfel apicultura

... Ioane, tu acum te-ai dat jos din copac...??..   Nu ai auzit  ca de "la buduroi" pina la TEAPA 3 in 1 , intre timp au mai aparut niste mici inventatori  in apicultura Dadant sau Langstroth si lumea poate lucra cu mai putina munca si cu productivitate crescuta.

bucovineanu

Aparuse un subiect nou "informatii despre stupul 3in 1", cu sondaj ce facea referire la acest stup si nu il mai gasesc.

bio

Citat din: bucovineanu din Ianuarie 10, 2013, 12:28:12 PM
Aparuse un subiect nou "informatii despre stupul 3in 1", cu sondaj ce facea referire la acest stup si nu il mai gasesc.

..se pare ca a disparut acel subiect de discutie..

era deschis de IONICA din Covasna alias AAAA...

filip

Era o intoxicare,titlul3 in 1 si arata in filmulet stupi paletizati.
Sondajul se poate pune aici daca se doreste.Putina curatenie nu strica cand o luam pe aratura.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

balasbebe

Faci 10 stupi, bagi 30 de lesinate si treci la 141. Mai faci 13 stupi, mai pui 39 de lesinate, si ai facut planul de UDE. Eu zic ca se poate breveta ideea mea. Pana acum s-a brevetat lada, acum trebuie brevetata ideea. Ce sa mai zic de 112, sau 121? Eu zic sa mai reflectati. Se cumpara stupii cu brevet, iar la control sunt OK.

bucovineanu

Nu merge. Cei care vin in control nu numara familiile ci lazile. Chiar daca ai 5 familii intr-o lada ei numara una.

skypi_0040

Nu stiu ce-o sa zica domnul prof Ursu pentru ca eu am deja stupul 6 in 1. :new: Lucrez acum la manuale. :yes:
Principiul este simplu, 6 stupi aranjati in cerc fara magazii si in mijloc o galeata, astfel albinele neavand unde pune mierea o pun direct in galeata. Atentie galeata trebuie golita in fiecare seara. :lol:

mosunick

"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

marius_vfp

eu leam pus in hexagon ,ca e mai estetic(pentru ochiul albinei) , apoi prin spate am tras niste canele fiecare cate un furtunas subtire curge direct intrun bidonas etans inchis sa fie bio si sa nu intre mizerie .

sincer sa fiu se merita sati faci un ladoi in pat rece  cu capac comun in care sa ai 3 spatii separate unde sa cazezi roi de maxim 5 rame(doar pe timpul rece in primavara fiecare cu casa lui) , se incalzesc reciroc avantaje sunt multe, urdinisele sa fie pe o singura fatza spre soare , da babiloneala aia care o practica domnu ursu mi se pare o aberatie totala , sau mai bine spus prosteala pe fatza , si sa mai vrei si nus ce patent brevet si alte prostii e inuman ,mai prosteti si pinguinii(spusele lui dragos)cu ladoiul.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

skypi_0040

Citat din: mosunick din Ianuarie 10, 2013, 05:35:07 PM
Ce tare va plictisiti...
Da! Ma plictisesc de mor! De cateva pagini incoace toti dezbat un subiect cu care unul sau doi sunt de acord si restul sunt impotriva. Vi se pare anormal ca am inceput sa aiurez?

pop alin daniel

:bzz: :bzz: :bzz: ati vazut filmul de pe you tube cu profu si dl. dan puisoru? Foarte frumos :bravo: :bravo: :bravo:

marius_vfp

pune likul aici sal vedem si noi
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

vranceanul

Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

PACO

nici nu pot sa ma uit pana la sfarsit, ma tavalesc pe jos de ras.. ( de prezenta profesorului on line)