Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

Citat din: IOANDINCOVASNA din Ianuarie 03, 2013, 12:46:23 PM
  am ales sa merg pe cunostintele dansului si sant multumit.

pentru cat timp vei mai spune oare asta , de ce nu ai mers pe cunostintele tale , cam cate carti/cunostinte ai citit ,lasa prostiile de pe net videomainustuice ,PUNE MANA PE O CARTE URGENT.

spor la treburi la toti .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

AAA

Foloseam stupul orizontal pe 18 rame facut de mine,dar naveam fund antivaroua naveam capace puneam scanduri acoperiti cu linoleu ,pe timpul iernii puneam paturi pe laterale anghesuiam cu lana,eu consider ca era destul de greu,cu acest stup capacul cu polistiren este perfect iernez cu folie,fundul antivaroua ami permite sa iernez tip clopot,an caz ca nai stupul plin cu albina condesul se formeaza pe partea unde nu sant rame,an sertarul de sub fundul stupului am pus polistiren ,dar permite si aerisirea foarte buna.

marius_vfp

Citat din: IOANDINCOVASNA din Ianuarie 03, 2013, 06:00:30 PM
,eu consider ca era destul de greu

pai era destul de greu pentru ca asa ai ales, de ce nu leai facut capac , puneai sub capac polistirenul etc. , apropo casa ta e acoperita cu linoleu?

cristian87

pariu ca in maxim doi ani veti reveni la stupii dvs cu 18 rame fara capac?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

cristipep

Ia sa vedem ce recomandari imi faceti .....care este dupa parerea voastra cel mai util stup vertical?

marius_vfp

romikele

Cel mai bun stup e cel plin de albine.

cristipep

Nu amce sa fac cu asta plin de albine  :D

AAA

Stiu ca linoleul era naspa am facut si eu economie la tabla asa gandeam atunci,stiu ca stupii pe 10 rame sant usor de manipulat de acea sant preferati,dar cata albina e pe 10 rame ,mazi 40 sau 50 de mii can familiile sant puternce si ajung la 100 de mii de indivizi ce faci tot anparti stupul sau adaugi caturi 3 sau 4 ,si ce usor o fii sa la tot dai jos sa iei o rama cu puiet nu cred ca as trece pe asa ceva ,eu orice fel de model de stup as avea sau am sa trec pe viitor va fii cel 16 sau 18 rame si cu 2 caturi de jumatate, acei stupi pe 10 rame probabil ai voi folosi pentru roiuri dar numai cu scopul pentru vanzare findca sant foarte ieftini ( 60 ron plus 10 ron capacul plus roi 150sau 250 ron deci cu maxim 350 ron iei stup gata populat si fiind mic ai inpresia ca este foarte bine populat ) asa vad eu lucrurile o zi buna.

Porfy66

Mai ai putina rabdare IOANDINCOVASNA. Dl. prof de mate Ursu e abia la inceput. A ajuns abia la varianta asta  micutza 3/1, dar dumnealui ca nu doarme, am auzit ca deja lucreza la noua varianta. Probabil e ca la windows. La inceput a fost 3.11.... acum e pe la windows 7. 
Mai asteapta putin pana scoate varianta 7/1.... Daca asta 3/1 tine asa cald la albine la 7/1 i se va pune si un schimbator de caldura racordat la incalzirea centrala a casei de locuit si surplusul de caldura din stup ca contribui si la incalzirea bio a locuintei.
Apoi daca la varianta asta 3/1 i-au trebuit vre-o 6-7 dvd-uri sa ne explice cum functioneaza, iti dai seama cate ii vor trebui pentru a explica varianta 7/1 sau poate scoate direct varianta 7 in 3/1....
=)) =)) =)) =))

marius_vfp

=)) =)) =)) =)) o sa caute si un puffer ca la asa cantitate de caldura tre sa tina ziua geamurile deschise si ca sa nu faca paraduiala pe noapte so aibe unde so stocheze , ca de daca e prea multa caldura li se urca la cap albinelor si de nor roi in mijlocului ianuar. :nudie:

AAA

Peste toate glumele eu zic că,căldura este esențială în dezvoltarea unei familii de albine.

ionutz

stupul 3in 1 teoretic e bun, dar pus in practica e varza... asta o demonstreaza isasi profesorul de mate si daca am doua familii bune intrun stup 3in 1 e tot o lada ...........

Bătrânul

Domnule profesor Ursu ! Sa stii ca in judetul nostru ai un mare admirator . Merita sa-i trimiti niste stupi cadou .  Se numeste Olaru Ioan localitatea ; Lunca Ozun. Nr. 20 nascut in 1954 luna martie ziua 12 jud. Covasna. Nu poti sa-i trimiti bani ca nu are cont in banca.  :uimit: =D> ^:)^ Ce era asa secret aici ???