MAPE 48

Creat de mape 48-petru manea, Noiembrie 21, 2010, 10:11:00 AM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

inghesuiala mare la apa

bee_lover

La noi abia acum o inceput sa creasca papadia dar va ajungem noi din urma  :hi:

happy

Tare interesanta si naturala adapatoarea pentru albine :bravo: Cred ca trebuie sa adaptez si eu ceva cu preaplin sa nu mai stau zilnic sa pun apa in galeti!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

pharaonu75

Foarte multe albine insetate!
Nea Petrica, nu cumva le-ai scapat vreo bere sau vreo tuica in adapator, ca vad mare inghesuiala pe acolo! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

POSTASUL

asa a fost si la mine , astazi dupa doua zile fara zbor erau inebunite dupa apa ;    atasez un citat                    Apa   este un element vital si pentru viata familiilor de albine, fiind necesara la digestia substantelor nutritive, pregatirea hranei pentru puiet, mentinerea umiditatii si temperaturii optime in cuib, realizarea diferitelor schimburi nutritive in tesuturi, secretiile glandulare, formarea hemolimfei.

Consumul de apa pentru o familie de albine, normala, este de 50 - 200 ml/zi, in perioada de primavara, si 300 - 380 ml/zi, vara, fiind mai mare in zilele calduroase, cu vant uscat, in stupii expusi la soare si in lipsa culesului de nectar.

Albinele prefera apa curgatoare de rau care are o duritate mai mica prin continutul redus al sarurilor minerale. Cand sursele naturale cu apa curata lipsesc din apropierea stupinei, este bine ca apicultorii sa instaleze primavara timpuriu adapatorul in stupina si sa-l alimenteze periodic cu apa, inainte ca albinele sa descopere surse de apa plouata, care dauneaza sanatatii si vietii acestora, ducand la imbolnaviri si depopulari.

In privinta temperaturii, albinele prefera apa incalzita de soare.

Ing. Ion POPESCU
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

mape 48-petru manea

Citat din: pharaonu75 din Aprilie 10, 2012, 09:25:12 PM
Foarte multe albine insetate!
Nea Petrica, nu cumva le-ai scapat vreo bere sau vreo tuica in adapator, ca vad mare inghesuiala pe acolo! =)) =))
Berea o beau eu seara ( una/zi )   :beer:
Postasu;  asa se intampla dupa o zi sau doua fara zbor ----aglomeratie mare la apa---ar fi indicat pentru cei cu familii de albine mai putine sa le administreza in zilele fara zbor ceaiuri caldute  :hi: :hi: :hi:

whiser

Va salut,ceaiul pus in hranitor sau adapator? Numai bine :hi:
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.

RazvanTi

poi daca nu exista zbor cu ce ajuta in adapator?  :redcard:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

whiser

In speranta ca vor iesi la zbor :D,adica altfel formulata intrebarea:e bine de pus ceai in adapator sau numai apa cu sare??? :hi: 
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.

RazvanTi

ceai poti pune si in adapator... nu vad ce te-ar opri.
in schimb locul ceaiului caldut in lipsa zborului e in uluc in stup... parerea mea
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

mape 48-petru manea

Avand in vedere ca ceaiul este si dulce nu se recomanda sa-l pui in adapator ca declansezi un furtisag de ramai fara albine :hi: :hi:

mape 48-petru manea

Nu am mai postat aici de mult ca nu am avut cu ce sa ma laud  :P
Familiile sau dezvoltat anevoios in lipsa totala de cules---am hranit pana acum cateva zile -- acum au inceput un oarecare cules la rapita salbatica si ce or mai fi
Realizarea mai importanta a fost cresterea unor matci si formarea a 7 roiuri la pachet pentru prietenul meu "Banateanul "

bee_lover

frumos, cata albina este intr-un roi la pachet si eventual un pret estimativ  :bravo:

mape 48-petru manea

roi la pachet l-am facut la un kg--asa a fost comanda
pretul a fost ca la un prieten ("Batranul spunea anul trecut 250 lei ,eu am dat cu 180--ca la prieten )
matca din crescatorie proprie prin transvazare simpla,larve de o zi din familie cu insusiri bune (harnicie,ordonata si care a trecut iarna bine )

bee_lover