Balamuc...national...

Creat de flavius, Noiembrie 11, 2010, 01:26:25 PM

« precedentul - următorul »

flavius

Aici vom putea scrie de toate, pentru toti, de unde si cum ne vine...si nu mai poluam alte topicuri...

In continuarea disputei de pe topicul cu stupii batranului (aici: http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=194.msg57230;boardseen#new), vreau sa mai pun un pic de sare pe rana:

http://www.jurnaluldearges.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=181:vantoare-la-un-pas-de-catastrof-ursul-uria-de-la-aninoasa-era-s-l-omoare-pe-prefect&catid=5:ancheta&Itemid=2

si sa mai zica cineva ca nu e cineva, acolo sus, care le (ras)plateste pe toate...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

flavius

Ca tot e balamuc, si pentru ca altii s-au laudat cu florile lor, hai sa ma laud si eu cu ale mele...

Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

flavius

Am mai gasit cateva...enjoy...

Si ultima poza e pentru gurmanzi...

pharaonu75

Trimite-mi si mie o frigaruie din aia pe PM!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: flavius din Noiembrie 12, 2010, 08:09:37 PM
Si ultima poza e pentru gurmanzi...
Cam la fel.  :hi:

flavius

Faraoane, viiiiineeeee baiaaaatuuuuu'...cu ce sa fie, purcelus, vitel sau puiutz? avem de toate...putin ostropel peste, un pahar-doua de vinisor de tzara, merge uns...daca facem vreodata vreun pastoral impreuna, promit ca vin cu 20-30 de frigarui in traista...si le frigem la botul calului...sau, ma rog, in fata urdinisului...vedem noi....bine asa? :zzz: :zzz: :zzz:

D006

Eu am facut carnea in stil indian.
Taiat carnea in contra muschiului cam 3 mm grosime si pus in castron cu sare de ocean si ardei iute sau sage si ceva otet sau vin. Lasat asa 24 de ore.
Aprins cativa carbuni intr-un castron si pus rumegus peste si ace de pin un pic umede.
Pus "smokerul" un cilindru cam de 50cm pe castron si cu refturi de plasa in el si usitze.
Pus carnea pe gratare si tinut la fum 2-3 zile.
Sa uscat de tine cativa ani in punga si e buna foc de rontzait.
Dar cere si o bere.

flavius

Asta-i un fel de afumatura de carne uscata, nu? Am si eu niste cunostinte pe la munte, care fac muschiuletzii asa...usuca carnea la frig, apoi o pun in afumatoare cateva zile...o mananci cruda...super-gustoasa...bineinteles, baitzul in care se fezandeaza 2-3 zile e "secret" de producator...da' iti lingi degetele dupa ea...si cere, intr-adevar, vin sau bere...

pharaonu75

Carnea si carnatii afumati, cruzi, reprezinta mancarea preferata a copilariei mele pe meleaguri prahovene!
Si acum, in fiecare iarna afum carne/carnati si dupa aceea le mananc crude!
Si merge si berea!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

crombra

Sa inteleg ca prosciuto-ul italian e mic copil pe langa ce ziceti voi ca faceti. MMMM!!!
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Chiar e balamuc national ....  indiferent ca e de bucurie sau de tristete romanul tot la mancare si bautura ajunge !  :rotfl:

flavius

Lasa-ma, buey, cu chinezisme de-astea...eu mi-s roman, mananc ce manca si bunicu, si strabunicu, si stra-strabunicu...apropo, la mine, pe linie paterna, e o genetica destul de longeviva: strabunicu 93 de ani, bunicu 82, tata implineste 60 anul asta (si sper s-o mai duca mult si bine...), eu n-am decat 30...mai e loc...

Faraoane, si eu mancam carnatii cruzi si afumati, uscati in beci...ramanea bunica cu ochii-n soare cand se ducea la ei...ca disparea juma' din productie, nu se stie cand...si tot prin Prahova se intampla minunea asta...

tassevasi

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 14, 2010, 06:19:05 PM
Carnea si carnatii afumati, cruzi, reprezinta mancarea preferata a copilariei mele pe meleaguri prahovene!
Si acum, in fiecare iarna afum carne/carnati si dupa aceea le mananc crude!
Si merge si berea!

Am o mare rugaminte ,care sunt acele meleaguri , caci si eu sunt prahovean de loc  ,spre Valenii de Munte ,si anume  Aricesti-Zeletin .
  Sanatate si numai bine  :hi:

pharaonu75

Eu tot pe langa Valenii de Munte, insa Drajna de Jos!
Tu Flavius, de pe ce meleaguri?

flavius

Sat Nucet, comuna Gorunet...mai sus de Valeni de Munte...in prag de gol alpin si stane...da' eu n-am mai trecut pe acolo decat acum vreo 2 ani, in vizita...ultimul an "plin" a fost 1990...pe urma gata...bunicul a murit in vara lui '89...