productia de matci, intre eficienta si ineficienta economica.

Creat de valter, Octombrie 11, 2010, 05:45:26 PM

« precedentul - următorul »

D006

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Conform Ministerului finantelor , ultimul bilant contabil l-au depus in august 2008 , pe 2009 nu au depus nici un bilant , deci nu mai exista !    :uimit:

pharaonu75

Ii calca si pe ei cat de curand tatuca Base, pardon, guvernul Boc 5! :wink:
Daca un administrator de firma face ceva in detrimentul firmei sale, este pasibil de puscarie!
Dar aia care instraineaza (in interes personal) din patrimoniul asociatiei pe care o pastoresc, de ce sunt pasibili???
Imi este din ce in ce mai persistent in minte refrenul: ROMANIA, TREZESTE-TE!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 14, 2010, 09:37:26 PM
1. Parerea mea este ca matcile nu sunt scumpe la 50 lei bucata.
2. Insa la cum sunt platite produsele apicole, in bataie de joc,
3. apicultorului i se pare un efort financiar destul de mare sa dea banii astia pe o matca!
4. Dar ce face ACA pentru apicultori?      :uimit:   :rusine:    :rusine:    :rusine:
1. Daca s-ar face un raport la venitul national eu cred ca sunt mai scumpe decat in afara.
2. Materia bruta intotdeauna este la o treime din pretul de piata. Ma uitam ca o tona de zahar costa $480 daca comand un container. La magazin e de 3 - 4 ori acel pret. Scumpa mai e o punga de hartie.
3. Apicultorul nu cumpara matci ci le face. Incepatorul timid cumpara si afaceristul cu albine o face pt ca la amandoi nu exista cunostintele necesare.
4. Ce face apicultorul pt ACA?

pharaonu75

Citat din: AndreiRN din Octombrie 14, 2010, 11:06:49 PM
C O T I Z E A Z A !!!
Sa mai spun inca o data sau este suficient?

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 14, 2010, 09:49:31 PM
1. Preturile la produsele apicole sunt fantastice acum, mierea de salcam este 40 lei, poliflora 20 lei, polenul70 lei, propolisul 250 lei.
2. cu 100 de maici pe care am dat 5000 lei obtin familii care valoreaza peste 30000 . Nu este rentabil ?
Faci confuzia intre preturile de speculant si cele de apicultor.
2. Sigur nu esti evreu?

D006

Citat din: dragos2006 din Octombrie 14, 2010, 10:16:31 PM
Apicultor profesionist nu este numai cel care o produce este cel care stie sa o si vanda .
Unul e apicultor si celalalt este comerciant.

D006

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 14, 2010, 11:10:37 PM
Citat din: AndreiRN din Octombrie 14, 2010, 11:06:49 PM
C O T I Z E A Z A !!!
Sa mai spun inca o data sau este suficient?
Donatie voluntara?
Asta si primeste inapoi.
Sau acceptati un sistem de santaj?

pharaonu75

Zicala "dai un ban dar stai in fatza" s-a transformat de mult in "dai un ban si esti luat de fraier"
Asta face si ACA... ii dai un ban si.....ea iti spune zambind: FRAIEREEEE!  :mad: :mad:

D006

Cand am fost membru cotizant la aca nu am avut nici un beneficiu dimpotriva ! mi-am facut multi dusmani .  :rusine:
  De cand sunt membru intr-o asociatie independenta fac afaceri cu baietii isteti din spatele aca.  :cool:

Cu matcile la fel , daca esti membru aca iti da matci mai ieftin ?  :rotfl:

D006

Nu e fraier cine cere ci cel ce da.
Stai ca si eu dau $8 pe an.

andrei_calinescu

Andreiule sunt foarte de acord cu tine.
Preturile de achizitie in raport cu puterea de cumparare in Romania sunt peste cele de afara.
Problema noastra , si asta am discutat-o si re-re -re-discutat-o e ca nu avem cerere de consum din interior.
Franta produce jumatate din productia ceruta de piata interna. Noi suntem obligati sa vindem afara.
Si apoi mai e un aspect. Intr-adevar ei vand mai scump, dar si cheltuielile sunt pemasura.
  O cutie Dadant cu un magazin , fund antivaroua si rame insarmate costa intre 60-70 de euro. Cu banii astia la noi cumperi 2 sau chiar 3 cutii.
Inafara de multe altele, PNA-ul in Franta nu exista. Exista o forma de subventionare in care statul iti returneaza  60% daca nu ma insel din investitie ,in diverse directii.
Mai e si un aspect legat de mentalitate si veleitate comerciala.
Acum o luna din Slovenia a venit un camion cu pachete de albine si matci. Omul, fermier sloven, cu acte in regula, etc, si-a vandut marfa si gata.
Intrebarea e: e gata apicultorul roman, "palmasul" asa cum spune Valter, sa puna boii la bicicleta si sa faca acelasi lucru? Ca piata ar fi.
Cred ca marea noastra problema e ca nu ne putem organiza in spirit colectiv, pentru a izbandi.
Am sa exemplific prin 2 exemple:
1. Prin sindicatul condus de Christian(unii l-au cunoscut  asta vara), s-a negociat un pret convenabil pentru Apivar - produsul folosit aici contra Varroua.
2. La fel s-a intamplat si cu siropul pentru albine cumparat de undeva din Spania.
Cand vor face si asociatiile de la noi as ceva?

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006 din Octombrie 14, 2010, 10:53:51 PM
  Conform Ministerului finantelor , ultimul bilant contabil l-au depus in august 2008 , pe 2009 nu au depus nici un bilant , deci nu mai exista !    :uimit:

AAAAUUUUUUU  !!!!!! :uimit: :uimit: :uimit:

politiaaaa
inselaciuneeeee
fraudaaaa
gardaaaaa

eu am platit cotizatie si pe 2009 si pe 2010 si am si carnet de membru apicultor la aca

unde e banuu meuuuu????

am fost tras in teapa?

la braila nu e nici o asociatie serioasa si activa
mai e un fost sef de aca, apicultor si el care are o asociatie
are si un srl de specific apicol si naturiste
nu stiu ce face aceasta asociatie si nici cat ofera apicultorilor
cert e tipul si-a descoperit o a doua vocatie: agricultor
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

andrei_calinescu

Acum exista si alte asociatii altele decat ACA, nu?
Uite la anul voi avea nevoie de cel putin 2 tone de sirop. Nu vreau sa iau Apiinvert, ca dai cat nu face. Intrebarea e: se mai pot gasi apicultori cu care sa facem un grup si o asociatie sa negocieze  un pret convenabil pentru toata lumea?
Sau ma rog, acel grup sa aiba o porta-voce care sa negocieze cu distribuitorul de zama dulce.
Pretul de achizitie la siropul de amidon de grau , in Franta, negociat e 0,43 centi. Ne-negociat e 0,80.
Vanzatori sunt, foamea e mare, important e sa fim noi apicultorii  uniti.