apifonda

Creat de dragos2006, August 30, 2010, 06:16:16 PM

« precedentul - următorul »

Florin_Dan

Acum doua saptamani cam asa aratau ,,gratarele'' gata ,,condimentate'' cu protofil gata de pus in stup.

Florin_Dan

Am uitat sa le dau un pahar de horinca sa mearga mai bine gratarele, dar are protofilul putina votca si vad ca s-au dat la ele. =))

cetin

Ai pus protofil in apifonda?

milu56

Consider ca are tot ce ii trbui e cel mai bun aliment si pt.stimulare.

Florin_Dan

Da, am stropit cu o seringa cam 3-4 ml pe 500 g apifonda .

cetin

Inseamna ca nu s-a omogenizat. Albinele tale o sa se cam imbete!

Florin_Dan

Au suportat frigul mai bine. :rotfl:
Acum lasand gluma, acele au fost primele facute, celelaltele-am framantat deoarece apifonda s-a lasat si nu mai erau feliile asa mari.

albina harnik

Am intervenit si eu cu cate o felie de apifonda...la 1 stup din cei 3  au si terminat-o  si am fost nevoit sa o inlocuiesc

albinasebes

nu e cam devreme cu turtele?
cel care a consumat o turta cu cata miere a intrat in iarna?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

albina harnik

Citat din: albinasebes din Decembrie 17, 2012, 02:08:12 PM
nu e cam devreme cu turtele?
cel care a consumat o turta cu cata miere a intrat in iarna?

Eu roii iam luat cand  inflorise  teiul si  au  putut sa  stranga polen doar  de pe campii,am intervenit cu Dulcofruct  ptr completare dar nu a fost suficient

abeja

Citat din: viespia  ucigasa din Decembrie 17, 2012, 10:34:47 AM
Am intervenit si eu cu cate o felie de apifonda...la 1 stup din cei 3  au si terminat-o  si am fost nevoit sa o inlocuiesc

Fara  rautate ,da  alt nume  nu  ai  gasit  decit "viepea  ucigasa".Suna  rau  te  tot  pt  apicultori.Cred  ca  prin  schimbrea  numelui ai  primi  mai  multe  raspusuri.Scuze daca gresesc.

dumitriu

intreba un coleg pe forum, din pacate pe alt topic, daca Apifonda are la baza zaharul pudra si daca invertirea se face la zaharul pudra.
Apifonda are ca materie prima zaharul pudra.Invertirea se realizeaza prin adaugarea de sirop de zahar invertit care contine o enzima ce produce invertirea.

bucovineanu

Nu prea sta in picioare explicatia.

dumitriu

Citat din: bucovineanu din Februarie 05, 2013, 04:49:30 PM
Nu prea sta in picioare explicatia.
poate ajuta documentul.
Nu am la indemana un bax de Apifonda, ca sa fac o poza a ingredientelor.Daca imi permite timpul, maine o sa postez si o poza.
Poate ma lamuriti de ce nu sta in picioare explicatia, ca sa stiu ce e neclar.

bio

Citat din: dumitriu din Februarie 05, 2013, 04:41:45 PM
....
Apifonda are ca materie prima zaharul pudra.Invertirea se realizeaza prin adaugarea de sirop de zahar invertit care contine o enzima ce produce invertirea.
...

...ahha..credeam ca numai siropul unde zaharul este dizolvat, particule infime se pot inverti.

Nu stiam ca si zaharul pudra, unde poate  sunt niste cristale chiar de ordinul micronilor se poate invertii.

Ma bucur sa aflu ca si pentru zaharul pudra sa gasit metoda de a fi invertit.