• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Pastoral 2020 versus Covid - 19

Creat de teoalbina, Ieri la 02:38:29 a.m.

« precedentul - următorul »

teoalbina

Știe cineva dacă se mai poate pleca în pastoral în condițiile ordonanței militare și dacă da ce trebuie respectat? Nu de alta dar acum amenzile care se dau sunt astronomice!

MOTANUL

Agricultura e trecuta in formular la exceptii. Daca din asta as trai eu as merge in pastoral linistit. Trebuie verificat totusi daca primariile mai accepta stupine pe raza comunei lor (adica sa te primeasca cu acte in regula sa stai lipsit de griji). Am cunostinte care lucreaza in agricultura si nu au intrerupt munca.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

bucovineanu

Nici una din ordonantele militare nu interzice deplasarea dintr-o locatie in alta cu stupii. Exceptie fac localitatile aflate in carantina totala si posibil localitatile tampon respectiv toate localitatile judetului Suceava. In situatia ultima nu e clar. Situatia se pote schimba daca vor intra si alte localitati in carantina totala.

stefan1

  Adica daca nu se indreapta treaba, nici un stupar din jud Suceava nu va putea merge la salcam, tei sau floarea-soarelui in alte judete si poate nici in alte localitati.
  Eu zic ca totusi apicultura ar trebui sa faca o exceptie, deoarece pastoralul nu se face in aglomeatii umane ci pe campuri, in singuratate. Numai sa nu se inghesuie stupinele unele langa altele, cum e tendinta de la o vreme incoace...
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)