protectia munci in sectorul apicol

Creat de ioanardelean55, August 06, 2010, 09:25:30 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

Citat din: bucovineanu din August 29, 2010, 11:47:13 AM
Nu se monteaza panze de circular la flex. Turatia e mult prea mare si fiind o uneata mobila e foarte greu de stapanit.
si pe banc de debitat fix este periculos din cauza turatiei

ioanardelean55

Nu echipamentu a fost vina , bine ,bine daca eram echipat corespunzator nu prea aveau ce sa-mi faca , dar de atacat tot ma atacau ,pentru-ca gresala a fost destul de mare ,adica  :finger: :finger:; eu nu am tinut cont de cadura care a incins pur si simplu tabla de pe capac asa incit in momentul cind eu am trintit lada cu albinele ramase in ea pe capac le ars iar in acel moment au explodat .era si normal sa aiba asa reactie ,iar eu meritam sa o incasez . :nod: :nod:

cipriene

sunt unii apicultori care merg sa lucreze la albine in sort, slapi si maieu. nu am nici o problema cu ei daca nici ei n-ar avea cu mine. spun asta deoarece ma desconsidera ca eu port in timpul lucrului manusi si masca si se intreaba ce fel de apicultor sunt?
avand in vedere mediul ostil in care se lucreaza cu albinele, nu cred ca o sa renunt curand la echipament :nono:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

pharaonu75

Spune-le si tu ca esti alergic la veninul de albina... si te-ai scos! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bee_lover

Cipriene, stai linistit ca nu esti singurul. Mai ales cand intr-o zi trebuie sa treci prin vreo 50-60 de familii de albine si nici nu este cules sa il vad pe ala care face 60 pe zi fara manusi. Ca te uiti intr-o zi la 20-30 relaxat, ca daca nu termini azi, termini maine, e alta mancare de pesti!  :hi:

jonny_it

Citat din: bee_lover din Ianuarie 05, 2012, 12:22:27 PM
Cipriene, stai linistit ca nu esti singurul. Mai ales cand intr-o zi trebuie sa treci prin vreo 50-60 de familii de albine si nici nu este cules sa il vad pe ala care face 60 pe zi fara manusi. Ca te uiti intr-o zi la 20-30 relaxat, ca daca nu termini azi, termini maine, e alta mancare de pesti!  :hi:

Daca esti amator si ai 1-10 familii iti permiti sa te duci in tricou si sa le iei usor la verificat.
In momentul cand ai un anumit numar trebuie sa te misti ceva mai repede si nu prea ai timp sa te feresti de fiecare albina care vrea sa te intepe.
Totusi sunt si perioade cand albinele sunt foarte linistite, cum a fost in toamna anului care tocmai a trecut, cand am lucrat fara masca sau fum(chiar daca aveam la indemana si masca si fum).

Pentru cei care fac pastoral ar fi buni si niste bocancii cu talpa metalica  :wink:

cipriene

intr-un timp chiar imi treceau fel de fel de ganduri cum ca nu o sa fiu un apicultor adevarat daca umblu la albine cu echipament. oricum, va multumsc pentru raspunsuri. cele bune.. :wink:

relutu

Stim cu totii ca albina care inteapa moare,atunci de ce sa le dam aceasta obtiune.Purtand echipament complet,albina nu mai are unde sa intepe si astfel traieste.Parerea mea.

cipriene

sincer, cred ca as omora cativa stupi in felul asta in parlament  :zzz:

relutu

zgl

oare trebuie sa ne protejam doar pe noi?

echipamentul apicol...cred eu.... este si pentu a proteja produsele apicole de contaminare.

Cum ar fi oare sa extragem mierea imbracati cu acelasi echipament cu care am fost la vaci sau la oi?
Daca nu folosim salopeta apicola, ma gandesc ca un halat alb ar fi potrivit, ce spuneti?
albina plateste....

dorindafi

shi ce crezi ca alta culoare le-ar deranja la ochi  :roll:
pt. a nu fi intzeles greshit am vazut apicultori in pantaloni scurtzi la extractzie shi nici o albina nu sa lasat sedusa , shi a luat banii pe miere shi asha mai departe
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

jonny_it

Citat din: relutu din Ianuarie 05, 2012, 03:48:53 PM
Stim cu totii ca albina care inteapa moare,atunci de ce sa le dam aceasta obtiune.Purtand echipament complet,albina nu mai are unde sa intepe si astfel traieste.Parerea mea.

Nu cred ca stim toti ca NU toate albinele care inteapa mor.  :)

dorindafi

Citat din: relutu din Ianuarie 05, 2012, 03:48:53 PM
asha e  , shi sa vezi albina cum ishi da cu pumnii-n burta zicand: asta-i blindat  =))
CODUL  e   LEGEA
         0763650092