Adrian Flavius

Creat de flavius, Iulie 27, 2010, 09:02:57 PM

« precedentul - următorul »

flavius

Pai platforma ar trebui sa fie identica cu a mea, sa se potriveasca...ma rog, inca nu am ajuns acolo, vad eu ce solutie gasesc cu privire la paza...sa dea Al-de-Sus sa ma framante grijilea astea, ca vad eu ce si cum...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

pharaonu75

Pai cu siguranta daca vei avea astfel de griji, vom vedea si noi cateva metode inedite de asigurare si paza a stupilor!
Trebuie sa inventezi tu ceva! :rotfl: :rotfl: Ca am vazut ca ai si cu ce...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

flavius

Pai una, cea mai la indemana, si ieftina, ar fi sa plasez o alarma+senzor de miscare pe modul, impreuna cu 2-3 celule fotovoltaice deasupra, pentru alimentare...chestia asta ar costa undeva sub 100 de lei toata distractia, da' ar fi numai o protectie "psihologica"...adica alarma aia ar incepe sa urle, sa zicem 10 minute (cat o setezi...) dupa ce sesizeaza o anumita miscare intr-o raza definita in jurul modulului...asta nu ar impiedica pe nimeni sa fure stupii/modulul, da' poate l-ar speria...eventual se poate lega in serie cu o cartela SMS, sa te si anunte ca s-a intamplat ceva...da' daca esti la 100 km, nu are niciun rost...

O a doua solutie ar fi o unitate de urmarire prin satelit...da' asta presupune investitii mult mai mari...pe care nu le pot cuantifica, inca...daca vezi ca modulul a "facut picioare", te duci la noua locatie, direct cu politia...si acolo, surpriza: rude, cunostinte, prieteni...sau doar "apicultori" cu productii "record", de la an la an... :zzz: :zzz: :zzz: :zzz:
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

Adrian Roman

In urma cu vreo 4-5 ani, cele trei minicontainere erau de vanzare si am cochetat cu idea cumpararii lor. Ele se gaseau intrun sat intramontan, pe firul unei vai, limitrof orasului Baia Mare, zona cam rece. Proprietarul, un gospodar desavarsit, mi-a aratat in amanunt ce voia sa vanda. O remorca apicola tip Salonta, o baga sub container, cobora containerul pe remorca, si transportul era rezolvat. Avantajul astora mici este vizibil in zone deluroase, cu suprafete mici cultivate, de uz familial, pe langa faptul ca ,la intelegere cu proprietarul, se poate pune containerul in fundul gradinii, in apropierea sursei melifere, si paza e rezolvata. Am in plan pe vara viitoare sa-mi fac ceva asemanator, deocamdata am facut rost de puntea de spate a unui Oltcit, care mi se pare suficienta pentru 15 stupi verticali pe 12 R. Dar timpul asta, e o mare problema, mai ales cand lucrezi in invatamant...

roi_ag

Dar nu este vorba numai de furat.Cate pavilioane nu au fost gasite scrum.Rau facatori se gasesc peste tot.S-au rasturnati.Numai ca sa-ti faca rau. :hi:

D006

Eu pe cutiile noi am imprimat "GPS Tracking"  :hi:

flavius

Pai un afis aveam eu de gand sa pun...adica ceva de genul "stupi urmariti prin satelit"...

Roi_Ag, imi dai fiori...cum adica incendiati? doar asa, de amorul artei?...dhuaaamneee, in ce lume traim...inca nu am auzit de asa ceva, da' te cred pe cuvant...cum v-am spus, capra vecinului e sport national la noi...

Nu e rea nici ideea lui Adrian Roman, adica daca tot e mic modulul, il pui intr-un perimetru pazit...si scapi mai usor...

D006

Aici se vand GPS Monitor si il montezi sub un stup si din cand in cand te uiti pe net sa vezi daca e tot acolo sau nu.

flavius

cat costa asa ceva? adica pret/device?

flavius

Cumparat urmatoarele: 2 stopuri multifunctionale, 2 catadioptrii triunghiulare, 4 (eu am comandat 2, da' erau la set de cate 2...) lampi de pozitie-gabarit, stecher priza 7 pini, cablu Fyy 1.00 mm cupru (4 culori, cate 6 m din fiecare...); 2 inchizatori-baioneta pentru oblon - - - total instalatie electrica+diverse: 65 de lei

Pret carlig Logan+priza 7 pini+cablaj  - - - total 265 lei (pret de magazin); pe astia nu-i adaug la total cost remorca, pentru ca-s bani pentru masina...

Acontat 2 jante berlina+2 cauciucuri putin rulate pentru 50 de lei (ce e acum pe remorca vor deveni rezerve...); maine am program de revizie la remorca, pentru a o aduce in stare de ITP... si saptamana viitoare intram (sper) in service, pentru ITP...apoi inscrierea la primarie si la politie...si gata...

flavius

Poze de la hei-rup-ul de astazi...re-facut instalatia electrica in totalitate, revizuit trenul de rulare, umflat rotile (inca nu le-am luat pe cele noi, abia luni de dimineata sosesc...), montat carligul pe Logan, tras instalatia si acolo, facut proba de functionare, si electrica, si pe drum (200 de m in jurul garajului, pe camp...)...

Vestile bune sunt ca toata bena este prinsa in vreo 10 suruburi M12, si daca le desfac pe alea, iese toata...deci nu mai e cazul de flex...ramane cuva intreaga...ii gasesc eu utilizare prin curte...si la primavara bena nou-nouta...vivat...abia astept, ma mananca rau sa ma apuc de ea si s-o scot la lumina...

Total costuri pana acum: 400 (pret achizitie)+30 (acte)+65 (electrica+diverse)=495 lei

D006

Buna si rapida evolutia dar ar trebui sa deschizi un topic numai cu activitatea ta ca asta a fost deviat.  :hi:

flavius

Pai atunci propunere: unul din moderatori sa ia topicul asta si sa-l mute la "cine suntem noi", cu titlul Adrian Flavius...si o sa continui eu de acolo...multumiri in avans pentru cine poate, si vrea, si are timpul, si dispozitia, si placerea sa... :zzz: :zzz: :zzz:

D006