Fonduri europene şi nu numai...

Creat de romikele, Iulie 02, 2010, 07:54:12 AM

« precedentul - următorul »

Adrian.B.

Eugen B

Cand apar ghidurile pentru fonduri europene?  din cate am inteles se zicea ca apar intre 15-20 ianuarie, sau cand apar?

Adrian.B.

La jumatatea lui februarie. Sa speram ca se tin de cuvant. Trebuiau din primavara lui 2014, dar guvernul s-a ocupat de alte probleme(personale) si nu de problemele tarii.

dan sebastian

Daca valoarea stupului care e evaluat de ei la 54 euro sa te vad eu cum poti sa le accesezi ? Trebuie intre 8000 si 20mii de SO. Cum poti tine pe o vatra 500 stupi ? La aceasta masura, 6.3 banii se returneaza daca nu indeplinesti cerintele din proiect. Ce se poate face pt a evalua aia corect stupii ? Stim toti cat face un stup la valoarea de piata.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Adrian.B.

Eugen B

Este concret pe stupi? sau ceva ghid?. Trebuie zis concret, ca sa iei 50 mii de euro trebe sa incepi de la x stupi sa ajungi la y stupi sa vada si sa inteleaga toti. Si daca este ceva definitiv.

edward_w92

Cred ca v-ati dat seama ca normele astea nou impuse sunt pentru a nu se dezvolta micro/micile stupine numeroase din RO. Daca aia cu 30 de stupi nu pot beneficia de fonduri => raman fara elan...astfel numarul stupilor se va micsora sau stupinele vor fi grupate in grupuri mai numeroase. Asta cu 50000 euro ii asa, politica de piata, odata ce ajungi sa ai peste 75 de stupi platesti impozite, tratamente mai costisitoare, angajati, transport....deci taxe si biruri la stat.... Sunt curios cati dintre cei care si-au luat stupi doar de dragul fondurilor, vor continua cu apicultura acum ca nu mai pot dispune de acestea. :hi:

P.S. Pentru suma minima iti trebuie cam 200 de stupi si pentru suma maxima in jur de 960 de stupi....

Eugen B

Asta ramane de vazut. Nu cred ca este inca ceva oficial. Eu daca iau fond iau de dragul albinelor nu pentru altceva

D006

Eu daca este sa iau fonduri voi lua pentru comercializarea mierii  Nu este nici o legatura intre bani si dragostea chiar si pentru albine .
Asta cu dragostea este ca atunci cand te casatoresti cu una bogata , batrana si urata ... draga mea te iau de nevasta pentru frumuseta ta interioara ... nu ma intereseaza banii ... hai sictir !

elvis

cu noile masuri vedem noi cine o sa aibe dragoste pt albine si cati apicultori o sa mai ramana
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

Eugen B

Nu e tot una cu baba. Daca nu ai bani si iti place apicultura nu vad de ce nu ai accesa. Macar o masura mica. Daca nu dai tu banii promit ca nu mai fac proiect. Si trebe sa ai si scule si tot felu de chestii ca sa practici o apicultura cat mai buna si curata.
Exact von vedea masurile si cei care le acceseaza

edward_w92

Ce masura mai mica, chiar is curios unde mai sunt masurile alea mici, ca asa as accesa si eu o masura mica pentru 28 de stupi pt subzistenta. :>

D006

In PLM , eu am luat contact cu albinele in 1982 cand tatal meu a cumparat doi stupi . A dezvoltat o stupina fara nici un leuț de la nimeni .Acum nu mai poti sa cresti albine daca nu iti sa coana UE ceva malai.

Eugen B

Da. Inainte erau alte conditii. Si eu is tanar. De ce nu as accesa pt tineri fermieri? Daca mai ales eu ma axez sa fiu apicultor. Sunt bani care le prinde bine tinerilor. E diferenta sa ai servici si sa nu ai. Daca aveam si eu un salar lunar mare nu accesam nimic. Nici asa nu sunt 100% sigur ca accesez. Toata lumea are dreptul sa se intereseze si sa acceseze. Sfatuiesc toti oamenii seriosi sa acceseze ceva. Oricum apicultura nu este foarte ajutata de stat