• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

IULIE

Creat de dragos2006, Iunie 30, 2010, 12:00:29 a.m.

« precedentul - următorul »

Kiwi Bee

Da albinele au facut si zbor de curatire.
Anul acesta in iulie a fost mai rece decit in iunie.Am avut o vara lunga si de aceea totul sa decalat...parca.
Nu mam dus pe la albine decit pe la sfirsitul lunii cind am prins o zi mai placuta(adica nu mai ploua de citeva zile si terenul sa mai uscat).
In NZ soarele arde mai tare decit la Australieni.Vara la +25 grade de arzi.Nu avem nici vara +35 sau asa ceva ca si prin RO.
NZ ese pe primul loc in lume la cancer de piele si de ochi.

Cum am mai mentionat in topicul "mai" am podisoare Din PFL care de la umezeala se inmoaie si se surpa, dar podisoarele mele erau umflate.
Eu sint convins ca albinele leau impins in sus cladind faguri peste rame.

Din pacate mai la toate familiile am vazut cite un pic de mucegai.Spre noroc ramele/fagurii erau in conditii bune.Inseamna ca albinele au lucrat la putere maxima.Probabil ca mincarea administrata in luna Mai sia faut efectul.

Am citeva funduri de stup care au fost proiectate a fi tip "antivarroa" cu plasa dar cind leam facut nu am avut plasa de dimensiunea corespunzatoare si am pus temporar o placa PFL.Toate aceste placi PFL au mucegai(partial).

Urdinisurile inca le am de 2 degete si ventilatia este mult mai greoaie.
Sint multe de facut pina ajung la conditiile dorite.

PS-am avut si atac de soareci.Aproape la fiecare stup am intrarea roasa, dar numai la una am vazut pe o rama o portiune de fagure nou.Inseamna ca a fost soarecele inauntru si a ros ceva dar albinele deja au cladit la loc.La restul familiilor nici o urma de soareci.

Eu doar reduc urdinisurile dar nu folosesc gratie antisoareci.Poate la anu ce vine.