• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Reguli generale de respectat pentru buna funcţionare a forumului

Creat de romikele, Iunie 29, 2010, 01:39:13 p.m.

« precedentul - următorul »

romikele

Reguli generale de respectat pe forumul Apiardeal.ro


- Utilizarea acestui forum este un privilegiu și nu un drept.
- Toate drepturile asupra conținutului sunt rezervate autorilor.
- Drepturile asupra anumitor fragmente de text aparțin de asemeni autorilor lor.

Orice abatere asupra acestor reguli duce la avertizarea utilizatorilor, sau în cazuri extreme la ștergerea conturilor acestora.

1. Fiecare utilizator se poate înregistra și poate folosi un singur cont, înregistrările multiple (clonele) și folosirea mai multor conturi ducând la banarea permanentă sau ștergerea tuturor conturilor.

2. Este interzisă postarea de informații, fișiere ș.a.m.d. cu încălcarea dreptului de autor și a drepturilor conexe prevăzute de Legea 8/1996, precum și a oricăror alte drepturi ale terților. (În caz că doriți să prezentați un fragment dintr-un articol, folosiți cuvintele voastre).

3. Folosirea excesivă a MAJUSCULELOR, smileys-urilor sau caracterelor colorate este nerecomandată.

4. Nu se vor posta reclame la alte siteuri, forumuri, etc. decât la rubricile dedicate, cu excepția link-urilor către site-uri consacrate și tematice.

5. Atacul la persoană, jignirea sub orice formă a membrilor forumului sau membrilor echipei tehnice, folosirea de cuvinte obscene, amenințătoare, abuzive sau indecente, rasismul, comportamentul nepotrivit sau ofensator sunt total interzise.

6. Nu scrie 2 mesaje unul după altul (consecutive), în caz de nevoie editează mesajul anterior.

7. Înainte de a posta un nou topic, asigură-te că subiectul nu a fost discutat de alți useri în prealabil. Folosește opțiunea SEARCH (CAUTĂ) pentru a fi sigur că nu încalci regulamentul. Adminii și Moderatorii își rezervă dreptul de a șterge sau închide un asemenea topic.

8. Înregistrarea folosind ca nick denumirea paginii WEB personale sau a firmei proprii sau cu conotații sexuale sunt interzise de prezentul regulament. De asemenea nu sunt permise și vor fi șterse nick-uri asemănătoare cu cele ale moderatorilor sau administratorilor, făcute special pentru a crea confuzie.

9. Este de preferat să te abții de a răspunde cu o insultă dacă ești provocat sau consideri că altcineva a postat un mesaj "inflamator". Nu contează cine a început primul. Folosește funcția de raportare a unui post pentru a atrage atenţia moderatorilor asupra acelei persoane.

10. Folosește funcția de raportare a posturilor dacă întâlnești un mesaj care contravine regulilor, dar nu abuza de această funcție.

11. Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar dacă este făcută prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori în lanț" ori mailuri în masă, mesaje instant etc, sunt interzise, ca și publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice altă activitate menită a înșela încrederea unor alte persoane, precum și orice activități similare unor fapte în privința cărora s-a probat în trecut potențialul infracțional.

12. Transmiterea de informații false, vulgare, defăimatoare, pornografice, cu orientare sexuală, înjurături, insulte sau orice alte activități ilegale pe teritoriul României, rasismul, extremismul de orice natura, antisemitismul și atacul la persoană sunt cu desăvârșire interzise. Acest punct se referă în special, dar nu numai, la legea 48/2002 (privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare). Mesajele exprimă părerea autorilor, care sunt singurii responsabili pentru consecinţele (legale sau de altă natură) ale publicării acestora.

13. La Profil vor fi completate, în mod obligatoriu, localitatea de domiciliu şi vârsta fiecarui membru. Aceste date vor fi înscrise atât în casetele special destinate, cât şi în caseta Text personal. Conturile care nu îndeplinesc aceste cerinţe vor fi şterse.

* Orice post considerat total off-topic va fi șters de moderatori, fără avertizare prealabilă.

Echipa tehnică își rezervă dreptul de a schimba regulamentul ori de câte ori se consideră a fi necesar.