• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

cum ansamblam ramele mai repede

Creat de dragos2006, Octombrie 15, 2007, 04:16:16 a.m.

« precedentul - următorul »

marius_vfp

pacat vasluilul e la capatul celalt de tara , daca trimit berea  sigur se incalzeste pana ajunge si nu are sens sa bei berea calda.


spor .

PS . daca cei care utilizeaza compresoarele de frigider nu se grabesc si au timp la dispozitie eu zic ca merg , numai sa aibe o butelie mare cel putin 50l , azi am vopsit vreo 8 cutii cu compresor de frigider (saracul a mers non stop 4 ore =)) =)), i-am bagat siu un ventilator sa aibe racire ))/ =)) ).
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

fullspeed_momo

ba tu imi distrugi motorul ala, ce flocoseala iti trag, noroc ca am mai reparat un motor de frigider, da operatia estetica cu doua motoare nu am mai pus-o la punct, numai gaze ai in cap :hippo:

marius_vfp

termino fratica, cand te prind te umflu :nudie: :nudie:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Apicotef

Revenind la punctul de inceput al postarii si anume cum ansamblam ramele mai repede consider ca exista doua categorii ale celor care ansamblează :Industrial si Uz Personal

La INDUSTRIAL (comercial) intradevar le trebuie cadre mari, pistoale pneumatice .... si isi confectioneaza probabil ramele singuri  dar sa nu uitam de majoritatea care se incadreaza in UZ PERSONAL. Acestia cumpara ramele de la furnizori diversi, si, cum bine stiti, exista mici diferente de dimensiuni ale ramelor intre diferitii producatori. In acest caz cadrul clasic pentru ansamblare rame nu se prea potriveste.

Iata ce solutie am gasit, repet...pentru apicultorii care nu comercializa rame si care au nevoie de maxim 10.000 rame anual :
In fotografie prezint un CADRU DE ANSAMBLAT RAME REGLABIL metalic, foarte rezistent, si usor de manevrat
Viteza de lucru este de 60 rame / ora la ansamblarea clasica (cuie/ciocan)... cu scule pneumatice probabil viteza creste de 10X

Se poate cumpara de aici : http://apicotef.blogspot.ro/2012/07/cadru-rame-stupi-reglabil.html

Cu stima,

piti

60 de rame pe ora ?! Nu crezi ca ai exagerat putin ?

marius_vfp

eu nu cred ca a exagerat deloc , la 60 de rame pe ora ar insemna cate o rama la minut , chiar si fara cadru ,daca nu suna telefonul pe langa mine sau nu tipa nevasta  :D , fac mai multe pe pariu , doar asamblare nu si insarmare .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

sandupop

60 de rame, nu asta e baiul ....pretul...aici e buba ,...este cam prea mare.... părerea mea
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

marius_vfp

din mesaj reiese clar ca despre numarul de rame e vorba , pretul e cam piperat intradevar 190 ron
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian_6777

Aici intra o jumatate de teava rectangulara 30x30, un disc pentru taiat, 5 electrozi, curent electric, sa zicem doua ore de munca. Cu 50 ron poate fi facut... pana la 190 diferenta este cam mare. Orcum, succes la vanzare :)
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

marius_vfp

mariane ai uitat vopseaua =)) =)) poate o fi poleit cu aur  :rotfl: :rotfl:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

dan sebastian

Cand aveam timp de omorat bateam la rame. Si intr-adevar dura. Intr-o zi nu depaseam 175 de rame, lucrand cam 12 ore. Diferenta am observat-o cand am folosit cadrul. Ramele ies perfect drepte iar timpul de executie e foarte mic. Parerea mea e ca merita banii pentru ca cel care il construieste investeste ceva timp pentru a le face. Si daca iei pe unu sa-ti deviruseze calculatorul platesti tot la ora si s-ar putea sa te coste scump. Acum nu ai vrea sa iti dea cadrul gata facut doar la pretul de achizitie al fierului, eventual sa plateasca el si curentul. Nu face miliarde profit. Daca nu ai bani poti sa ti-l confectionezi singur. Apoi poti sa spui daca merita sau nu diferenta de pret. E destul de explicita poza.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

marius_vfp

domnule sebastian sincer nu isi merita banii , eu mi-am facut unul din lemn mai mult de 1 ora nu am mesterit la el , iar ca pret al materialelor nu am depasit 10ron totul inclus , pentru in om care stie ce vrea totul e  simplu .

spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

dan sebastian

Nu toti sunt Mesterul Manole. Pentru cei afoni la sudura sau tamplarie, care cumpara doar din magazin si dau pe 4 blani 170 ron (1 stup), eu cred ca merita. Ar aprecia ce se poate face cu respectivul suport. Eu am rugat pe cineva sa mi-l sudeze, si stiu ce inseamna sa sa nu ai unghiul de 90 de grade in locul unde vine blana respectiva sau distanta dintre blana si metal, locul unde intra leatul ramei sa fie de 10 - 12 mm. Dupa ideea lui m-am luat si consider ca e foarte buna. Am facut insa suportul pt 25 rame si nu doar pt 6. Partea reglabila de jos este cea mai importanta.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

uve

Este foarte simplu de construit din pal melaminat de grosime 16-18 mm .Unghiurile ies perfecte (90 de grade), nu trebuie suduri, se roteste foarte usor pentru a capsa partea superioara sau inferioara a ramei , este demontabil (prindere cu eurosuruburi). Eu le-am facut pentru 15 rame. Pot trimite desene sau poze celor interesati . Ca pret , nu cred ca depaseste 50 de lei. Primii cinci stupari incepatori care "imi vor trece pragul" ,  promit sa le ofer gratuit cate un dispozitiv pentru asamblat rame 1/1 si un suport de fixare a ramei (cu excentric) in vederea introducerii sarmei . Tot gratuit si "lectii" practice de utilizare !
Teoria ca teoria , dar practica ...
e-mail : [email protected]
tel : 0744-595231

sandupop

Bine ai revenit UVE :welcome:, ....ai cam lipsit de forum ultima vreme...
Nu trageti!! ...Sunt incepator.