• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

RAMA DADANT BLATT DE CUIB SI RAMA DE MAGAZIE(insarmarea)

Creat de milu56, Iulie 11, 2009, 04:57:54 p.m.

« precedentul - următorul »

un_escu


milu56

Citat din: un_escuDL Milu56 insarmarea ramelor o faceti in Franta?

O fac chiar si in stupina,am pistol cu arc care nu are nevoie de curent electric si nici de aer comprimat
vezi aici:
http://apitab.ning.com/photo/2280026:Ph ... ext=latestmilu56

Eu am rame de cuib intro stupina fara hffman pentruca aici pregatesc roi pentru Franta si in Franta nu se practica rama cu hoffman,este mai usor de facut ramele dar trebuie o grila metalica pe peretii lazilor la falt pentru distantierea ramelor,dar prefer rama cu hoffman.

milu56

Cred ca se vede mai clar in schitele de pe blogul meu,daca cineva are suspiciuni sa spuna,eu cred ca inportant e sa vedem schitele si desenul.Ramele este bine sa fie facute din lemn si rezistente pentruca cu ramele se lucreaza in stupi cel mai mult,deasemenea dimensiunie sa fie milimetric si sa fie pesfect drepte,atunci vom avea satisfactie cand vom lucra in stup.

milu56

Citat din: PricopArthurNu am incercat niciodata acest tip de insarmare. Cred ca este mai eficient decat cel stict orizontal sau vertical

Mie m-ia placut din pima,pentruca nu se mai vede sarma dupace est cladita rama.

milu56

Citat din: cocobenyRamele dumneavoastre din poza, nu prea seamana cu cea din schita :smile:

Sunt aceleas rame dadant,numai ca in schite le-am facut cu hoffman.

D006

ce perere aveti de magaziile  de 1/2 de 12 rame in care fac rame mai groase in care sa intre doar 10 rame mai groase pt ca sa nu mai urce matca sa oueze in magazie?????va multumesc...
:hi:

milu56

Citat din: gabor gabice perere aveti de magaziile  de 1/2 de 12 rame in care fac rame mai groase in care sa intre doar 10 rame mai groase pt ca sa nu mai urce matca sa oueze in magazie?????va multumesc...
:hi:

Daca are miere multa pe ramele de jos si nu are spatiu unde oua matca se urca sus si roade elulelesi depune oua,asta se intampla destup de rar,la claditul ramelor cu faguri mai grosi este o tehnica:este bine sa fie claditi fagurii uniform,eu bag primavara cate 2 - 3 rame jos sa le intinda un pic celulele,dar cand este nectar in natura le cladeste perfecteventual ca ar face vreun faguras inre rame se ia si se aranjeaza ramele care au celulele intinsa,adica sa fie inceput la cladit,dupace avem fagurii claditi foarte frumos se lucreazasi matca nu urca sus.

cocobeny

Insirmarea la ramele de magazie, cum este mai bine de facut, numai orizontal ? , si cite sirme vin?  :cool:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

milu56

Citat din: cocobenyInsirmarea la ramele de magazie, cum este mai bine de facut, numai orizontal ? , si cite sirme vin?  :cool:

Eu insirmez pe orizontal in zigzag 4 sarme,tot cu pistol cu grape.

CRISTI M

Pistolul cu grape este de fapt CAPSATOR CU CAPSE , nu ?

milu56

Citat din: milu56
Citat din: cocobenyInsirmarea la ramele de magazie, cum este mai bine de facut, numai orizontal ? , si cite sirme vin?  :cool:

Eu insirmez pe orizontal in zigzag 4 sarme,tot cu pistol cu grape.

asaceva,ceva capse rotunde de 1 cm.
vezi link: http://api.ning.com/files/SBPD4df5InFN4 ... bY/008.jpg

milu56