Cand furajam albinele ?

Creat de dragos2006, Ianuarie 26, 2010, 06:10:40 PM

« precedentul - următorul »

cetin

Am gasit undeva urmatoarea definitie care cred eu ca se apropie destul de mult de realitate:

Prin definiţie, mierea este "substanţa dulce produsă de albine melifere din nectarul florilor sau din secreţiile care provin din părţi vii ale plantelor sau care se găsesc pe acestea, pe care le culeg, le transformă şi le combină cu substanţe specifice şi le înmagazinează în fagurii din stup". Mierea poate proveni din nectarul florilor şi din mana produsă de purici (mierea de mană), şi este produsul doar al albinelor. Nu putem deci folosi cuvântul,, miere" pentru a desemna produse obţinute prin hrănirea albinelor cu zahăr industrial şi nici produsele dulci provenind de la insecte, altele decât albina meliferă, ca de exemplu meliponele sau bondarii.

D006

  Nu stiu cine se compromite mai mult : eu care va prezint o tehnica de lucru occidentala sau deontologii care cica nu dau zahar la albine dar vand la momentul de fata mierea de salcam cu 15 lei in piata la taraba ????   :nono: :nono: :nono:
  De ce crezi ca la analize se admite zaharoza 5% si in unele situatii 10% ???
  Eu dau acum sirop la albine in primul rand pentru a mari productia de polen , doar e 40 lei / kg. la en-gros , si sa asigur rezervele de iarna , ce ramane , ramane o vand la pietari.
  Frate Filip sa nu mi-o ei in nume de rau dar pune-te in locul unui incepator care trebuie sa aleaga intre modurile noastre de lucru : tu ai stat mai bine de o luna de zile in salbaticie si mare lucru nu ai facut iar eu am stat in casa la aer conditionat si am produs la greu miere , polen si propolis . Ce varianta de lucru crezi ca ar alege un incepator ???

filip

#77
Daca cele mai sus sunt un pamflet,atunci accept.Altfel nu impartasesc opinia.Eu nu-mi insel clientii
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ioanardelean55


   In toate ramurile agriculturi se folosesc stimulatori artificiali de intretinere , crestere si ingrasare ,depinde cum si cit i-si permite fiecare , ce ar fi la un comlex de crestere si ingrasare a porcilor daca nu s-ar da furaje concentrate ,s-au la gainile ouatoare ,etc. nu a facut si nu va face niciodata exceptie apicultura .

cetin

Pentru cei mai multi dintre romani mierea e medicament , nu aliment ca in Germania spre exemplu. De ce e medicament? Raspund tot eu. Datorita sursei din care e extrasa. Poate din aceasta cauza si mierea romaneasca e atat de cautata. Acest lucru se poate schimba insa cand apicultura va deveni o afacere, si vad ca acest lucru incepe sa se intample. Nu pot fi condamnati cei care vor sa faca din asta bani pentru ca asta e lumea in care traim! Efectele se vor vedea mai tarziu. Atunci ne vom da seama daca am gresit sau nu. Poate nu va fi prea tarziu!

ioanardelean55


Nu a iventat Dragos acest procedeu si nici nu se opreste la el , uni apicultori stiu cum sa se ocupe de albine dar nu stiu cum sa faca si miere ,un profesionist nu-si poate permite sa stea pasiv atunci cind culesul este compromis ,el trebuie sa produca miere in orice conditii, :hi: :hi: :hi:

cetin

Citat din: ioanardelean55 din August 08, 2010, 09:37:19 PM

Nu a iventat Dragos acest procedeu si nici nu se opreste la el , uni apicultori stiu cum sa se ocupe de albine dar nu stiu cum sa faca si miere ,un profesionist nu-si poate permite sa stea pasiv atunci cind culesul este compromis ,el trebuie sa produca miere in orice conditii, :hi: :hi: :hi:
Imi pre rau dar nu pot fi de acord cu mierea produsa din zahar si mai ales cu comercializarea ei. Fiecare are dreptul insa sa faca ce vrea. asta e!

ioanardelean55


Fiecare meserie are secretele ei .

cristian87

   Cei mai multi clienti ai mei cumpara mierea mai mult ca medicament decat ca aliment.
Ar fi deci o sarlatanie sa le dau miere produsa din zahar indiferent de cate ori trece prin gusa albinei si cate saptamani a dospit in stup.
  Daca asta face diferenta dintre un amator si un profesionist atunci refuz sa devin profesionist.
  Am avut pareri bune despre dl doctor si ma asteptam de la un om cu asa misiune nobila sa inteleaga ca in viata nu se rezuma totul doar la bani. Mai exista cinste ,onoare, respect , sau astea or fi doar amatorisme?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

ioanardelean55

 
  Sti dece cumpara acesti oameni mierea ca medicament si nu ca aliment ?

cristian87

Pentru ca au observat ca are calitati curative,
Pentru ca nu  toti isi permit sa o consume  ca aliment zi de zi.
Dar si pentru ca au incredere ca le dau un produs de calitate.
Apropos de asta cand mi s-a terminat mierea ii indemnam sa cumpere de oriunde chiar si din piata  si mi-au spus ca nu cumpara de la oricine, nu au incredere.De ce oare?
Din pacate tagma asta a stuparilor are in ea tot felul de oameni.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

sfantul spiridon

mult zgomot....
mierea din zahar este pentru iarna...oricine vrea stupi puternici stimuleaza..acum sau niciodata.....cine face extractii acum..dragos?... a spus el asta....omul iti si va zice...voi vedeti ce vreti...are doctorul multe bube da acum e curat
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

cristian87

Poate nu am citit eu bine si in cazul acesta imi cer scuze dar am inteles ca a facut miere din zahar la greu si ca ce va extrage va vinde pietarilor deci va ajunge in casele oamenilor.
Ba considera un astfel de gest ca dovada de profesionism.
Nu condamn omul ci practica si tot ce am spus este doar opinia mea nu trebuie sa o luati ca sentinta  definitiva si irevocabila.
E doar parerea unui amator.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

  Oameni buni eu stimulez acum la greu pentru a obtine cat mai mult polen deoarece este foarte cautat si la un pret bun si pentru a completa eventualele lipsuri in rezerva de iernare . In septembrie cand voi strange cuiburile vor ramane si unele rame de prisos cu miere care vor merge la extras , acea miere o bag direct in pungi si o dau in februarie la albine , oare unde gresesc .

  Formularea de mai devreme a fost facuta in asa fel incat sa vad si eu cu ce oameni am de a face , acum stiu in ce ape ma scald.

tassevasi

   
   Domnul Dragos ,am toata stima si respectul ,  pentru ce spuneti aici si faceti.    Eu nu am incercat, dar un prieten a incercat sa puna(sirop in faguri) si nu a reusit . Ati spus ca puneti 8 litri odata in cat si albinele-l  trage foarte repede .      Va rog spuneti-mi tehnica ce o aplicati , practic , cu ibricul, polonicul, o scufundati in sirop ori alta tehnica.    Prietenul mi-a spus ca nu intra in alveole ,as dori sa-l cntraziceti.
   

     Multumiri anticipat !   Cu stima  tassevasi  :nod: :hi: